EMMA-EHDOKKUUKSIA SAANUT F JULKAISI TOISEN ALBUMIN

”Mä oon kateellinen, mä oon sekaisin, mä oon nainen, mä oon hiomaton, mä haluan rakastaa ja olla rakastettu. Kun sanon sen kaiken ääneen, on vähän helpompi hengittää. Mä oon, ainakin hetken, vapaa.”

Tämän hetken kiinnostavimpiin tulokasartisteihin lukeutuva F julkaisi tänään uuden albumin Mä oon vapaa. Albumi on jatkumo paljon myönteisiä arvioita keränneelle Mä en oo viel tarpeeks iso -debyytille, jolla käsiteltiin artistin omaa kasvutarinaa lapsesta aikuisuuteen. Toisella albumilla ollaan vuorostaan syvällä aikuisuuden mukanaan tuomien tilanteiden, haasteiden ja kasvukipujen äärellä.

Mä oon vapaa peilaa F:n suhdetta itseensä ja ympäröivään yhteiskuntan nuorena naisena.
Kokonaisuuden jokaisella kappaleella käsitellään erilaisia tabuja, kuten kateutta, riippuvuutta, pettämistä ja seksuaalista vapautumista.

“Kun aloin kirjoittaa Mä oon vapaa -albumia, halusin nostaa esiin erilaisia itselleni näkyviä tabuja ja tutkia niiden syitä ja seurauksia. Millainen itse olen? Mikä on hyväksyttävää ja kuka sen määrittää? Otin pöydälle aiheen kerrallaan ja jokaisen biisin myötä huomasin, että tästä albumista on tulossa jonkinlainen puhdistumisriitti”, F avaa.

Albumi kulkee biisi kerrallaan läpi matkan pienistä ja henkilökohtaisista sosiaalisista tilanteista aina isoihin universaaleihin ongelmiin. Kolmella interludella ryhditetty, kymmenen kappaleen mittainen kokonaisuus päättyy albumin nimikkokappaleeseen Vapaa, joka on albumilla kuljetun matkan lohdullinen päätepiste.

“Tämä biisi asettuu tueksi taakseni, kun päätän olla lakaisematta omia ominaisuuksia tai mielipiteitä maton alle. Mä oon kateellinen, mä oon addikti, mä oon sekaisin, mulla on haluja, mä oon nainen, mä oon hiomaton, mä oon rikkinäinen, mä haluan rakastaa ja olla rakastettu. Kun sanon sen kaiken ääneen, on vähän helpompi hengittää. Mä oon, ainakin hetken, vapaa.”

Mä oon vapaa -albumi on F:n lisäksi hänen vakiotuottajansa Juho Suutarisen käsialaa.

Vuosi 2019 oli F:lle käänteentekevä. Keväällä julkaistun debyyttialbumin lisäksi hän keikkaili kaikilla Suomen isoimmilla festivaaleilla soolona tai D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. -kokoonpanon kanssa. Vuosi huipentui yhteensä kahteen Emma-ehdokkuuteen Vuoden hiphop- ja Vuoden tulokas -kategorioissa.

F:n striimattava albumin julkaisukeikka järjestetään Palatsi Live -alustalla 22.5. Tapahtumasta löydät lisätietoa täältä. Levyä juhlitaan vielä myöhemmin tämän vuoden lokakuussa Helsingin Korjaamolla.

Seuraa somessa:
Facebook: @fvirallinen
Instagram: @f_virallinen

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Mari Hautamäki
Universal Music
+358 40 068 5701
mari.hautamaki@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

NELINKERTAINEN EMMA-VOITTAJA KUUMAA JULKAISEE UUDEN SINGLEN

Tuore neljän Emman voittaja KUUMAA julkaisee kolmannen singlen ennen huhtikuussa julkaistavaa albumiaan. Yhtye on viimeisen vuoden aikana ylittänyt edellisellä albumillaan nelinkertaisen platinarajan, myynyt loppuun Jäähallin sekä julkaissut…

F:N NELJÄS ALBUMI JULKAISTIIN TÄNÄÄN – LEVYLLÄ MUKANA SANNI, PESSO JA TUPLAKÄÄK

”Mä oon fucked up edelleen, ei tuhat kirjaa saa oloo kevenee, huudan tai hiljaa oon, sama mitä teen, oon self-helpless”…

ARE JA REKAMI YLLÄTTÄÄ UUDELLA SINGLELLÄÄN

Pitkää uraa hiphopin saralla tehneet Are ja Rekami julkaisevat yhteissinglen Takki auki, jolla ovat mukana myös PME:n perustajajäsen Jare Brand, suomirap-kentän Cooper-testiennätyksestä vastaava Röge sekä kertosäkeellä kappaleen kruunaava Kofi…