Universal Music Groupin vahvuus musiikkimarkkinoilla perustuu laajaan levy-yhtiöverkostoon. Kansallisten Universal Music -yhtiöiden lisäksi kokonaisuutta täydentävät niin kansainväliset kuin paikalliset levymerkit. Alla lisää tietoa yhtiön suomalaisista levymerkeistä ja niiden historiasta.

Universal Music Group (UMG) on maailman johtava musiikkialan yhtiö, jonka pääliiketoimintaa ovat äänitteiden tuotanto ja musiikin kustannustoiminta. Yhtiö löytää, kehittää, markkinoi ja jakelee verkostonsa kautta äänitettyä musiikkia kansainvälisesti yli 60 maassa.

Def Jam Recordings Finland -levymerkin tavoitteena on nostaa esiin kotimaisen hiphop,- pop ja r&b -musiikin kentältä erilaisia, vahvasti omaa polkuaan kulkevia tekijöitä, joiden musiikissa yhdistyvät persoonallisuus ja raikkaus. Def Jam Recordings Finlandin rosteriin kuuluvat tällä hetkellä uuden ajan pop-musiikin supertähti Isac Elliot, Suomen menestyneimpiin naisartisteihin lukeutuva Evelina, kotimaista hiphop-kenttää merkittävästi muovanneesta KPC-kollektiivista tuttu rap-artisti Axel Kala sekä rap-tulokas Slani.

Johanna Kustannus on suomenkielistä lauluntekijäperinnettä vaaliva levy-yhtiö, joka on jättänyt kotimaiseen musiikkihistoriaan vahvan jäljen. Johanna Kustannuksen artistiperheen muodostavat itse omasta musiikistaan ja siihen liittyvistä kokonaisuuksista vastaavat musiikintekijät.

Vuonna 1979 perustetun Johanna Kustannuksen tämänhetkisiä aktiivisia artisteja ovat mm. Olavi Uusivirta, Arppa, Yona, Paperi T, Lyyti ja Ursus Factory.

EMI

EMI Finland on toiminut Suomessa jo vuodesta 1972. Yhtenä maailman suurimmista levy-yhtiöistä EMIn tallista löytyy kaikkea popista rockiin, hiphopista jazziin ja iskelmästä klassiseen. EMIn levymerkeistä parhaiten tunnetaan Blue Note, Capitol, Chrysalis, EMI Classics, Mute, Parlophone ja Virgin.

Vuonna 1990 Helsingissä perustettu Spinefarm Records on kansainvälisesti menestynyt, rockiin ja metalliin erikoistunut levymerkki. Spinefarmin tunnetuimpia, kansainvälisesti breikanneita bändejä, ovat olleet mm. Nightwish, Children of Bodom ja Amaranthe.

Vuosina 1966 – 1979 toiminut Love Records on yksi Suomen musiikkihistorian merkittävimpiä levy-yhtiöitä – ellei peräti merkittävin.

Vajaan kolmentoista vuoden aikana yhtiö ehti julkaista lähes 400 albumia ja noin 350 singleä. Love Recordsista tuli 1970-luvun kuluessa musiikinharrastajien kulttiyhtiö.

Epe Heleniuksen vuonna 1977 perustama Poko Rekords on jättänyt lähtemättömän jälkensä suomalaisen rockin historiaan. Pokon katalogissa loistavat Eppu Normaali, Popeda, Hassisen Kone, Sielun veljet, Ismo Alanko ja Yö.

Inka Entertainment on uusi kansainvälinen levy-yhtiö & kollektiivi, jonka omistaja Inka Laitinen on New Yorkissa asuva musiikkialan ammattilainen. Se on myös osa Grammy-palkittua tuotantoyhtiötä Vyrus Mediaa, joka edustaa artisteja, tuottajia ja säveltäjiä.

Vuonna 2018 perustetun Inka Entertainmentin ensimmäinen kiinnitys on twerk-tanssija Tia-Maria ”Tinze” Sokka.