THE 1975 TODISTAA UUDELLA ALBUMILLA OLEVANSA ANSAITUSTI BRITTIPOPIN KIINNOSTAVIN NIMI

“As the human race goes to hell in a handcart due to the coronavirus crisis and ensuing self-isolation, The 1975 have made the album at the end of the world.” – NME 5/5

“‘Notes On A Conditional Form’ is destined to be the soundtrack to a summer spent indoors.” – Clash 8/10

“More eccentricity, experimentation and egomania from Britain’s most interesting pop stars.” – Q Magazine 4/5

“Healy on lauluntekijänä erinomainen, ja hänen luovuuttaan on pakko ihailla.” – Helsingin Sanomat 4/5

Yhdeksi 2000-luvun ja genrensä tärkeimmistä yhtyeistä luonnehdittu The 1975 on julkaissut tänään kauan odotetun neljännen studioalbuminsa Notes On A Conditional Form. Huimat 22 kappaletta sisältävältä albumilta on julkaistu etukäteen kahdeksan biisiä, joista viimeisin singlelohkaisu on kitara- ja puhallinsoitinvetoinen If You’re Too Shy (Let Me Know). The 1975 saapuu esiintymään Suomeen keikalle Helsingin jäähalliin 28. lokakuuta.

Tuoreella albumillaan The 1975 esittelee hämmästyttävää kykyään sulattaa yhteen kirjavan joukon erilaisia tyylejä. Kuulija pääsee yhden levyn aikana astumaan niin unenomaisen indie-popin, anarkistisen punkin, elektropopin kuin orkesterin säestämien välisoittojen maailmaan. Albumilla kuullaan vierailemassa muun muassa ylistetty englantilaismuusikko FKA Twigs, yhdysvaltalaislaulaja Phoebe Bridgers ja bändin keulahahmo Matty Healyn näyttelijäisä Tim Healy. Brittibändi on tunnettu lukuisista yhteiskunnallisista kannanotoistaan ja myös tuoreimman pitkäsoiton käynnistää ilmastoaktivisti Greta Thunbergin puheen sisältävä avausraita.

17-vuotisen uransa aikana The 1975 on saavuttanut maailmanlaajuisesti jo lähes 6 miljardia kuuntelukertaa. Bändi julkaisi vuonna 2013 kultarajan Suomessakin rikkoneen nimikkodebyyttialbuminsa, jota seurasi vuonna 2016 ilmestynyt ja kriitikoiden ylistämä toinen albumi I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It. Levy oli kaupallinen menestys ja toi yhtyeelle myös vuoden parhaan brittiyhtyeen BRIT Award -palkinnon. Marraskuussa 2018 The 1975 julkaisi kansainvälistä suosiota keränneen kolmannen albuminsa A Brief Inquiry Into Online Relationships, joka toi heille BRIT Awardin vuoden parhaasta albumista ja nousi Iso-Britannian albumilistan ykkössijalle.

The 1975 -yhtyeen muodostavat sukupolvensa ääneksi kuvailtu Matthew ”Matty” Healy (laulu), Adam Hann (kitara), Ross MacDonald (basso) ja George Daniel (rummut). Lukuisia kertoja Suomessa vieraillut yhtye nähtiin edellisen kerran keikalla heinäkuussa 2019 Turun Ruisrockissa, jossa The 1975 esiintyi jo toista kertaa. Aiemmin bändi on soittanut Suomessa myös Helsingin TavastiallaKaapelitehtaalla sekä Joensuun Ilosaarirockissa.

Kappalelista:
1. The 1975
2. People
3. The End (Music For Cars)
4. Frail State Of Mind
5. Streaming
6. The Birthday Party
7. Yeah I Know
8. Then Because She Goes
9. Jesus Christ 2005 God Bless America
10. Roadkill
11. Me & You Together Song
12. I Think There’s Something You Should Know
13. Nothing Revealed / Everything Denied
14. Tonight (I Wish I Was Your Boy)
15. Shiny Collarbone
16. If You’re Too Shy (Let Me Know)
17. Playing On My Mind
18. Having No Head
19. What Should I Say
20. Bagsy Not In Net
21. Don’t Worry
22. Guys

The 1975 somessa:
Facebook: www.facebook.com/the1975
Instagram: www.instagram.com/the1975
Twitter: www.twitter.com/the1975

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Teea Kasurinen
Universal Music
teea.kasurinen@umusic.com

Voit ladata yhtyeen pressikuvat tästä.

Takaisin uutisiin

Uutisia

BÄMÄ JA PILVI HÄMÄLÄINEN YHDISTIVÄT VOIMANSA

Lopputuloksena kesähitiltä kuulostava Anna rakas (raju hetki) -single, joka tuo Nisa Sorayan klassikon tähän päivään Viime vuonna läpimurron tehnyt BÄMÄ-yhtye…

KOTITEOLLISUUS SUSIRAJALLA

Kotiteollisuuden uusi single Susirajalla on ulkona, albumi saadaan syyskuun lopussa Suomirockin kovimpaan kärkeen kuuluva Kotiteollisuus on julkaissut uuden, ärhäkkään singlen Susirajalla.…

JUHANA HAUKKALALTA TREFFI-ILMOITUS KAPPALEEN MUODOSSA

Juhana Haukkalan uusi single on tanssittava juhannuskappale – Kuuntele viihdyttävä Norppa kivellä täältä! Viime keväänä Universalille kiinnitetty pohjanmaalaisartisti Juhana Haukkala julkaisi tänään tarttuvan…