HEIKKI KUULA KIRJOITTI LEVYLLISEN MUSIIKKIA KORONAKARANTEENISSA

Maaliskuun 13. päivä rap-artisti Heikki Kuula julkaisi odotetun uuden albuminsa 404. Kevät oli tarkoitus viettää albumikiertueella, mutta koronaviruksen myötä kiertue peruttiin. Kuula lähti Itä-Suomeen mökille kuukaudeksi eristyksiin. Mökillä uutta musiikkia alkoi syntyä hirveällä vimmalla ja perjantaina 12.6. keväällä kirjoitetut biisit julkaistaan albumin muodossa. MUSTA 8 on edeltäjäänsä räpimpi kokonaisuus, jonka tekoprosessista Kuula kertoo näin:

”Lähdin viime levyn julkaisupäivänä, perjantain kolmantenatoista, Itä-Suomeen mökille kuukaudeksi, kun Helsinkiä alettiin sulkea. Siellä erämaassa susien ja karhujen keskellä vain kilometri rajalta pistin koko levyn pakettiin. Tuntui, että viime levyltä jäi räppi vähemmälle ja korjasin asian tekemällä räpimmän kokonaisuuden. Työt ovat loppuneet seinään ja varsikin Helsingin lockdownin aikoihin, levyä tekiessä, tulevaisuus oli musta.

Välillä levynteko kestää pitkään ja välillä homma voi tulla nopeasti valmiiksi. Omasta mielestäni Sofia Coppolan Lost in Translation on parempi kuin Marie Antoinette, vaikka se syntyi sukkelasti siinä ison leffan ohessa. Graafisen suunnittelun opettajani myös painotti, että työssä ei saa vääntö ja hiki näkyä. Albumia ei ole liikaa hinkattu. ”

MUSTA 8 on kahdeksan kappaleen kokonaisuus. Albumin on tuottanut 404-albumin tapaan Lauri Eloranta, joka on myös säveltänyt, miksannut ja äänittänyt lähes koko albumin. Levyllä vierailevat muun muassa TIPPA, Sir Liselot sekä Hullu Ruusu.

Vuonna 2019 eduskuntavaaliehdokkaanakin ollut Heikki Kuula on räppäri, tuottaja ja graafikko. Hän aloitti uransa 2000-luvun alkupuolella ja on julkaissut tähän mennessä kuusi sooloalbumia. Viimeisin pitkäsoitto 404 julkaistiin vain muutama kuukausi sitten maaliskuussa 2020. Vuonna 2014 julkaistu soololevy Heijastuksia täydelliseltä rundilta on myynyt kultaa. Kuulan tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Rataraato, platinasinglet Bae ja Suomalainen mies sekä Hasla ei friistailaa. Soolouransa lisäksi mies on osa supersuosittua Teflon Brothers -yhtyettä yhdessä Pyhimyksen ja Volin kanssa.

MUSTA 8 -kappalelista:
1. Inhottava jäbä feat. TIPPA
2. Bianchi Samurai
3. Guccin släbärit
4. Fentanyylimaailmaan feat. Sir Liselot
5. Oireet
6. Elämän snägärillä feat. Hullu Ruusu
7. Lauseista viisain feat. Tuomas Palonen
8. Olen joutunut sinusta kauas feat. Pikku Kukka

Heikki Kuula somessa:
Facebook: www.facebook.com/HeikkiKuulaOfficial
Instagram: www.instagram.com/heikkikuula

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Veera Hjerppe
Universal Music
+358 50 461 9818
veera.hjerppe@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

HYVÄSTI SLIM SHADY – EMINEMIN ODOTETTU ALBUMI NYT ULKONA

Hiphopin supertähden provokatiivisella albumilla heitetään hyvästit Slim Shadylle Hittisingle Houdini on ylittänyt Suomessa kultarajan ja noussut radiolistan seitsemänneksi Rap-ikoni Eminem…

POP-KUNINGATAR KATY PERRY TEKEE PALUUN

Tänään julkaistu “Woman’s World” tarjoaa ensikosketuksen syksyllä julkaistavaan tanssipop-albumiin Globaali supertähti Katy Perry aloittaa uuden jännittävän aikakauden juuri julkaistulla singlellään Woman’s World.…

EMINEMILTÄ UUSI ALBUMI 12. HEINÄKUUTA

Hiphopin supertähden odotettu albumi julkaistaan 12. heinäkuuta – Toinen single ulkona nyt Rap-ikoni Eminem ja hänen sadistinen Slim Shady -alter…