ELLIE GOULDINGILTA ODOTETTU UUSI ALBUMI

“A career-best record full of balladry and bangers” – Independent 4/5

“Ellie Goulding dives into self-discovery and romantic disillusionment on new album” – Entertainment Weekly

“In short, it feels like Ellie Goulding at her most honest, and her most heartfelt.” – The Line Of Best Fit

Brittitähti Ellie Goulding on julkaissut tänään neljännen studioalbuminsa Brightest Blue, joka on pop-artistin ensimmäinen levy lähes viiteen vuoteen. 18 kappaletta sisältävä albumi on jaettu kahteen osaan. Viisi kappaletta sisältävä B-puoli EG.0 sisältää Gouldingin yhteistyökappaleet, ja edustaa hänen itsevarmaa ja rohkeaa puoltaan. A-puoli Brightest Blue puolestaan sisältää pääasiassa artistin uusia soolokappaleita ja tuo kuulijan lähemmäksi Gouldingin haavoittuvaa ja herkkää puolta.

Levyllä vierailee vaikuttava joukko tunnettuja artisteja, kuten Juice WRLDLauvSwae LeeDiplo ja blackbear. Albumin tekijöihin lukeutuvat muun muassa ruotsalais-iranilainen tuottaja ILYA (Ariana Grande, Jennifer Lopez, Beyoncé), kanadalaismuusikko Tobias Jesso Jr. (Adele, Sia, John Legend) sekä englantilainen biisintekijä Starsmith (Zedd, Jess Glynne, Kylie Minogue). Albumilta viimeisimmäksi julkaistu single Slow Grenade yhdessä yhdysvaltalaisartisti Lauv’n kanssa ilmestyi kesäkuun lopulla.

“Albumin ensimmäinen puolisko heijastelee haavoittuvuuttani. Se tunnustaa maailman olevan monimutkainen paikka, jossa ihmissuhteet määrittävät onnellisuutemme ja sydänsurumme. Huolimatta siitä, kuinka valaistunut olet, se voi olla tuskaisin ja kivuliain asia maailmassa. Ensimmäisen puoliskon kappaleet myös symbolisoivat kasvamista ja naiseksi tulemista. Levyn toinen puolisko taas kiteyttää itsevarmuuteni, rohkeuteni ja pelottomuuteni sekä sisältää kaikki viimeisimmät kollaboraationi muiden artistien kanssa. Pyrin aina käyttämään ääntäni tavoilla, joita kukaan ei osaisi odottaa ja tavoitteeni on tehdä yhteistyötä kaikkein epätodennäköisimpien, jännittävimpien ja monivivahteisten artistien kanssa”, Ellie Goulding kuvailee.

33-vuotias Ellie Goulding nousi kertaheitolla brittiläisten naisartistien kärkikaartiin julkaistuaan debyyttialbuminsa 10 vuotta sitten. Kaksi vuotta myöhemmin julkaistu kakkosalbumi Halcyon vakiinnutti Gouldingin aseman kansainvälisten huippuartistien joukossa. Menestyksekkään uransa aikana Goulding on voittanut kaksi BRIT Award -palkintoa, ansainnut kaksi Grammy-ehdokkuutta, yhden Golden Globe -ehdokkuuden sekä saavuttanut tuotannollaan maailmanlaajuisesti yli 23 miljardia kuuntelukertaa.

Suomessa huippusuosittu Goulding on saavuttanut vuonna 2015 julkaistulla hittisinglellään Love Me Like You Do yli kuusinkertaista platinaa. Kappale myös kohosi parhaimmillaan Suomen radioiden toiseksi soitetuimmaksi kappaleeksi. Yhteensä Goulding on Suomessa yltänyt kahdeksalla biisillään yli platinarajan ja kuudella kappaleella yli kultarajan. Brittitähti on nähty esiintymässä Suomessa lukuisia kertoja sekä klubikeikalla Tavastialla että festareilla Ilosaarirockissa, Ruisrockissa ja Provinssissa.

Brightest Blue -kappalelista:

SIDE A – Brightest Blue
1. Start ft. serpentwithfeet
2. Power
3. How Deep Is Too Deep
4. Cyan
5. Love I’m Given
6. New Heights
7. Ode To Myself
8. Woman
9. Tides
10. Wine Drunk
11. Bleach
12. Flux
13. Brightest Blue

SIDE B – EG.0
14. Overture
15. Worry About Me ft. blackbear
16. Slow Grenade ft. Lauv
17. Close To Me ft. Diplo & Swae Lee
18. Hate Me ft. Juice WRLD

Ellie Goulding somessa:
Instagram: www.instagram.com/elliegoulding
TikTok: www.tiktok.com/@elliegoulding
Twitter: www.twitter.com/elliegoulding
Facebook: www.facebook.com/elliegoulding

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Taru Kalvi
Universal Music
taru.kalvi@umusic.com

Voit ladata artistin uudet pressikuvat täältä.

Takaisin uutisiin

Uutisia

AIEMMIN DUONA TUNNETTU TELEKS TOIMII JATKOSSA NELIHENKISENÄ YHTYEENÄ

Teleksin pitkä ura sai tänään jatkoa uudella singlellä Easy rider. Kyseessä on viides singlelohkaisu bändin ensi vuonna julkaistavalta albumilta. Tuoreen…

SINI YASEMIN JULKAISEE ARMOTTOMAN MUTTA RAKKAUDENTÄYTEISEN SINGLEN

Sini Yasemin julkaisi uuden singlensä ’Poikaystävä’. Biisi on kirjoitettu rohkaisuna ystävälle, jonka tulisi lähteä pois myrkyllisestä ihmissuhteesta. Artistille tuttuun tapaan…

TOMI SAARIOLTA SYKÄHDYTTÄVÄN KAUNIS RAKKAUSLAULU

Päätepysäkki on lähes kliseisen idyllisen suomalaisen järvimaiseman keskellä syntynyt autenttinen biisi rakkaudesta. Kappaleen Saario on tehnyt yhdessä Vilma Alinan ja…