TAYLOR SWIFTILTÄ YLLÄTYSALBUMI

Popin supertähti Taylor Swift yllätti tänään faninsa julkaisemalla kahdeksannen studioalbuminsa folklore. Yhteensä 16 biisiä sisältävän albumin tuottajana on pääosin toiminut Grammy-palkitusta The National -yhtyeestäkin tuttu menestynyt musiikintekijä Aaron Dessner. Lisäksi kolmea levyn kappaleista on ollut mukana tuottamassa Grammy-palkittu yhdysvaltalainen Jack Antonoff (Lana Del Rey, Troye Sivan, Lorde). Nyt kuunneltavissa oleva albumi on kirjoitettu ja äänitetty koronaepidemian aikana ja se esittelee monipuolisesti Swiftin kypsyyttä laulaja-lauluntekijänä.

Albumin fokuskappaleelle cardigan julkaistiin Swiftin itse ohjaama ja käsikirjoittama musiikkivideo. Kappale kertoo menetetystä rakkaudesta ja sen satumaisen musiikkivideon pääset katsomaan tästä. Kaikille albumin 16 kappaleelle julkaistiin samanaikaisesti myös kauniit ja tunnelmalliset lyriikkavideot.

“Suurin osa tälle kesälle suunnittelemistani asioista peruuntui – mutta yksi asia, joka ei kuulunut suunnitelmiini, tapahtui. Se asia on kahdeksas studioalbumini ‘folklore’. Yllätys! Tänään julkaisen uuden albumini, jonka kappaleisiin olen vuodattanut kaikki päähänpistoni, unelmani, pelkoni ja mietteeni. Kirjoitin ja äänitin levyn eristyksissä, mutta pystyin silti tekemään yhteistyötä muutamien musiikillisten esikuvieni kanssa: Aaron Dessner, joka on ollut mukana tuottamassa ja kirjoittamassa yhtätoista tämän albumin kappaleista; Bon Iver, joka osallistui biisien kirjoittamiseen ja suostui ystävällisesti laulamaan kanssani yhdellä niistä; William Bovery, joka kirjoitti kaksi kappaletta kanssani sekä Jack Antonoff, joka on käytännössä osa musikaalista perhettäni tässä vaiheessa.”

“Ennen tätä vuotta olisin todennäköisesti yliajatellut, mikä olisi ‘täydellinen’ hetki julkaista tämä projekti. Vallitseva maailmantila muistuttaa minua kuitenkin siitä, että mitään ei voi ottaa itsestäänselvänä tai varmana. Vaistoni sanoo, että jos luomme jotain mitä rakastamme, se tulisi vain laittaa saman tien ulos maailmaan. Sellaisen epävarmuuden kanssa voin elää.”

Taylor Swift

Lahjakkaana biisinkirjoittajana tunnettu Taylor Swift lukeutuu maailman menestyneimpiin pop-artisteihin ja hän on rikkonut urallaan lukuisia kansainvälisiä ennätyksiä. Swiftin elokuussa 2019 ilmestynyt edellinen studioalbumi Lover on saavuttanut maailmanlaajuisesti jo lähes kahdeksan miljardia kuuntelukertaa sekä ylittänyt kultarajan myös Suomessa. Yli 110 miljoonaa striimiä pelkästään Suomessa musiikillaan keränneen Swiftin kolme studioalbumia ovat ylittäneet platinarajan Suomessa.

30-vuotias Taylor Swift aloitti menestyksekkään uransa kantrimusiikin parissa ja kirjoitti ensimmäisen kappaleensa Lucky You ollessaan vasta 12-vuotias. Hän teki lopullisen läpimurtonsa vuonna 2008 julkaistulla toisella studioalbumillaan Fearless, joka toi Swiftille neljä Grammy-palkintoa. 17-vuotisen uransa aikana Taylor Swift on palkittu yhteensä kymmenellä Grammy-palkinnolla, legendaarinen musiikkilehti Rolling Stone on valinnut hänet yhdeksi kaikkien aikojen parhaista biisinkirjoittajista ja kansainvälinen äänitetuottajien kattojärjestö IFPI on nimennyt hänet kahdesti vuoden parhaiten myyneeksi kansainväliseksi artistiksi.

folklore-kappalelista:
1. the 1
2. cardigan
3. the last great american dynasty
4. exile (feat. bon iver)
5. my tears ricochet
6. mirrorball
7. seven
8. august
9. this is me trying
10. illicit affairs
11. invisible string
12. mad woman
13. epiphany
14. betty
15. peace
16. hoax

Voit ladata artistin pressikuvat tästä.

Seuraa Taylor Swiftiä:
Instagram: www.instagram.com/taylorswift
Facebook: www.facebook.com/TaylorSwift
Twitter: www.twitter.com/taylorswift13

Lisätiedot:
Anniina Baumann
Universal Music
anniina.baumann@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

NELINKERTAINEN EMMA-VOITTAJA KUUMAA JULKAISEE UUDEN SINGLEN

Tuore neljän Emman voittaja KUUMAA julkaisee kolmannen singlen ennen huhtikuussa julkaistavaa albumiaan. Yhtye on viimeisen vuoden aikana ylittänyt edellisellä albumillaan nelinkertaisen platinarajan, myynyt loppuun Jäähallin sekä julkaissut…

F:N NELJÄS ALBUMI JULKAISTIIN TÄNÄÄN – LEVYLLÄ MUKANA SANNI, PESSO JA TUPLAKÄÄK

”Mä oon fucked up edelleen, ei tuhat kirjaa saa oloo kevenee, huudan tai hiljaa oon, sama mitä teen, oon self-helpless”…

ARE JA REKAMI YLLÄTTÄÄ UUDELLA SINGLELLÄÄN

Pitkää uraa hiphopin saralla tehneet Are ja Rekami julkaisevat yhteissinglen Takki auki, jolla ovat mukana myös PME:n perustajajäsen Jare Brand, suomirap-kentän Cooper-testiennätyksestä vastaava Röge sekä kertosäkeellä kappaleen kruunaava Kofi…