SIR PAUL MCCARTNEY JULKAISEE MCCARTNEY-TRILOGIAN KOLMANNEN OSAN

The Beatles -legendan odotettu McCartney III -albumi
kerää ylistystä kriitikoilta

”Loppuvuoden iloinen yllätys on Paul McCartneyn levy, jolle hän on soittanut kaikki instrumentit itse ja jossa on The Beatlesin White Albumin veroisia hetkiä”Helsingin Sanomat ★★★★

“The former Beatle’s latest offering possesses the same playful spirit as his 1970 solo debut.” – The Guardian ★★★★

“McCartney returns to the pastorale sound of his early solo work for a laid-back gem.”Rolling Stone ★★★★

“…evokes the delicacy of “Yesterday” or “Blackbird”AV CLUB

“… the best producer for Paul McCartney is… Paul McCartney himself. Time and again, he demonstrates instinctive ability to adorn each song with precisely what it requires.”The Morton Report50 vuotta sitten debyyttisoololevynsä julkaissut Paul McCartney julkaisee tänään uuden studioalbumin McCartney III. Kuten McCartney (1970) ja McCartney II (1980), albumisarjan kolmas osa on täysin artistin omaa käsialaa. Lockdownissa yllättäen syntyneellä levyllä Paul soittaa jokaisen albumilla kuultavan instrumentin itse sekä vastaa sen sävellyksistä, tuotannoista ja lyriikoista. Muun muassa Rolling Stone nosti levyn vuoden 2020 parhaimpien albumien listalleen.

”Elin lockdown-elämää perheeni kanssa maatilallamme, ja vietin aikaa studiollani joka päivä. Minulla oli vuosien varrelta jonkin verran keskeneräistä materiaalia, jota aloin käydä läpi. Joka päivä aloitin äänittämällä instrumentilla, jolla olin kappaleen alun perin tehnyt, ja vähitellen kappaleet alkoivat kerrostua. Se oli todella hauskaa. Siinä oli enemmän kyse musiikin tekemisestä itselleni kuin siitä, että tekisin musiikkia työn velvollisuudesta. Pystyin siis tekemään asioita, joita halusin itse tehdä. Minulla ei ollut aavistustakaan, että kappaleista syntyisi albumi”, McCartney kertoo tuoreesta levystä.

Albumin tekeminen lähti liikkeelle sen lopetusraidasta, kitaravetoisesta Winter Bird / When Winter Comes -kappaleesta, jonka alkuperäinen demo on tehty jo 90-luvun alussa yhdessä The Beatles -yhtyeen viidenneksi jäseneksikin kutsutun George Martinin kanssa. Kiinnostavan kulman kappaleisiin tuovat myös niiden äänittämiseen käytetyt instrumentit: albumilla voi kuulla niin Elvis Presleylle kuulunutta bassoa kuin The Beatlesin nauhoituksissa käytettyä mellotronia.

Lukuisia vuosikymmeniä musiikkimaailman huipulla vaikuttaneen McCartneyn viimeisin studioalbumi on syyskuussa 2018 julkaistu Egypt Station. Levy oli The Beatles -legendan ensimmäinen täysin uusi levy vuonna 2013 julkaistun NEW-albumin jälkeen. Egypt Station debytoi albumilistan kärjessä muun muassa Yhdysvalloissa, Saksassa ja Tanskassa.

McCartney III -kappalelista:
1. Long Tailed Winter Bird
2. Find My Way
3. Pretty Boys
4. Women And Wives
5. Lavatory Lil
6. Deep Deep Feeling
7. Slidin’
8. The Kiss Of Venus
9. Seize The Day
10. Deep Down
11. Winter Bird / When Winter Comes


Paul McCartney somessa:
Instagram: www.instagram.com/paulmccartney
Facebook: www.facebook.com/PaulMcCartney
Twitter: www.twitter.com/PaulMcCartney

Lisätiedot:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

SUNRISE AVENUE YLLÄTTÄÄ JÄTTÄMÄLLÄ JÄÄHYVÄISET JÄTTIHITIN UUDELLEENVERSIOINNILLA

Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin yhtyeisiin kuuluva Sunrise Avenue lopettaa uransa 17 vuoden jälkeen. Parhaillaan jäähyväiskiertueella olevalta yhtyeeltä saadaan tänään viimeinen julkaisu, joka on Forever…

EVELINA JULKAISI HIPHOPIN KÄRKINIMIÄ KUHISEVAN EP:N

Evelinan tänään julkaistulla hiphop-vaikutteisella EP:llä vierailevat muun muassa JVG, jambo, Lauri Haav ja Hassan Maikal Def Jam Recordings Finland -levymerkkiä…

MABEL TARJOAA MATKAN BILEILLAN LÄPI UUDELLA ALBUMILLAAN

Mabelin kakkosalbumi About Last Night… kertoo klubikulttuurin iloista ja suruista “Sassy, savvy pop perfection” Sunday Times “Deliciously confident…a chameleon entertainer” The Face…