MINNA KOIVISTO NIMITETTY JOHANNA KUSTANNUKSEN LABEL MANAGERIKSI

Johanna Kustannuksen uutena label managerina on aloittanut arvostettu musiikkituottaja ja Universal Musicin A&R manager Minna Koivisto.


Johanna Kustannus on perustamisestaan lähtien tunnettu suomenkielisen musiikin edelläkävijöiden kotina. Monipuoliseen artistikattaukseen on kautta aikojen mahtunut menestystarinoita aina Leevi & the Leavingsista ja Ultra Brasta Pyhimykseen ja Olavi Uusivirtaan. Viime vuosina Johanna Kustannus on loistanut etenkin vahvaäänisen kotimaisen hiphopin kentällä.

Minna Koivisto aloittaa pestissä Mikko Kuoppalan seuraajana, joka jatkaa Universal Musicin Def Jam -levymerkin vetäjänä. Def Jam tulee julkaisemaan uutta musiikkia tänä keväänä.

Universal Musicin A&R Director Marja Kokko kertoo Koiviston nimityksen olleen luonteva jatkumo arvostetun levymerkin historiassa: “On hienoa päästä kehittämään Johanna Kustannuksen tulevaisuutta Minna Koiviston kanssa. Labelilla on pitkät ja arvokkaat juuret musiikkikulttuurissamme ja Koivisto on juuri oikea henkilö luotsaamaan sitä uuteen aikakauteen. Hän edustaa intohimoista globaalisti verkostoitunutta musiikintekijäsukupolvea, jolla on rohkeita ideoita ja näkemystä.”

Koiviston mukaan Johannan tavoitteena on tarjota koti ennakkoluulottomille, omaa tietään kulkeville tulevaisuuden tähdille: “Johanna on aina ollut artistiensa ja aikansa näköinen label, ja on inspiroivaa päästä tuomaan omaa osaamistani musiikintekijänä myös tälle puolelle musiikkialaa. Etsimme vahvaäänisiä, itse musiikkiaan luovia artisteja. Haluamme julkaista taiteellisesti korkeatasoista musiikkia, joka luo ympärilleen ilmiöitä ja puhuttaa ja koskettaa niin tässä ajassa kuin pitkällä tulevaisuudessakin.”

Koivistolla on kustannussopimus Universal Music Publishing Scandinavian kanssa ja hän on työskennellyt muun muassa FletcherinJessie J:n ja Normanin kanssa. Suomessa Koivisto on tehnyt musiikkia esimerkiksi VesalalleKaija Koolle ja Nelli Matulalle. Koiviston verkostot ovat antaneet hänelle näköalapaikan kansainvälisen musiikkibisneksen trendeihin. “Uskon, että Suomeen on rantautumassa uudenlaisen popin aalto. Jos Billie Eilish olisi suomalainen artisti, hän levyttäisi Johannalle”, hän toteaa.

Johannan kivijalan, eli omaäänisen artistiperheen muodostavat kokonaisuudessaan Pyhimys, Paperi T, Olavi Uusivirta, Yona, Ex Tuuttiz, Heikki Kuula, Teflon Brothers, Nelli Milan, Kotiteollisuus ja Sonny. Johannan kevät käynnistyy vauhdilla uusien signausten Ursus Factoryn, Runon, Arpan ja Kyynelen julkaisuilla.

Koiviston nimityksen lisäksi Johanna Kustannuksen visuaalinen ilme uudistuu. Uudesta ilmeestä ja verkkosivujen suunnittelusta vastaa Tero Ahonen. Uudistetuille verkkosivuille pääset täältä.

Johanna Kustannus aloittaa myös yhteistyön Radio Helsingin tuoretta taidetta esittelevän Ronjan Etkot -ohjelman kanssa.

Seuraa Johannaa somessa:
Facebook: @JohannaKustannus
Instagram: @johannakustannus

Lisätiedot:

Stella Kylä-Liuhala
+358 40 5274 598
stella.kylaliuhala@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

PYHIMYS JA ETTA TULKITSEVAT SUOMALAISUUTTA UUDELLA SINGLELLÄÄN

Jumalan selän takana -kappale yhdistää kaksi kotimaista hiphop-sukupolvea– Singlen ensiesitys nähdään Linnan jatkoilla itsenäisyyspäivänä Loppuunmyydyllä Jäähallilla syksyllä esiintynyt Pyhimys julkaisi tänään uuden…

VILMA ALINA PALAA JULKAISUTAUOLTA

Huomenna julkaistava uusi single Paha tapa on ensimmäinen single artistin tulevalta albumilta Suomen eturivin lauluntekijöihin lukeutuva Vilma Alina julkaisee huomenna…

STORMZY 2.0 – UUSI ALBUMI ULKONA NYT

Hiphopin supertähti Stormzy uudistuu tänään julkaistulla albumillaan – This Is What I Mean on rakkauskirje musiikille Brittiläisten rap-artistien aatelistoon kuuluva…