LANA DEL REY KÄSITTELEE KUULUISUUTTA KEHUTULLA UUDELLA ALBUMILLA

JULKISUUDEN KANSSA LÄPI URANSA KAMPPAILLUT
LANA DEL REY JULKAISI TÄNÄÄN ALUN PERIN JO SYYSKUULLE AIKATAULUTETUN ALBUMINSA

Artistin viisi viimeisintä pitkäsoittoa ovat ylittäneet Suomessa vähintään kultarajan

“One of the decade’s defining artists” The Guardian

”Lana Del Rey is at the peak of her game – just don’t expect her to come down anytime soon.” NME 5/5

“Now, having tried on all kinds of costumes, Del Rey has a new look: herself.”
The Times 4/5

”Lana Del Rey’s new album dials back the grandiosity in favor of smaller, more intimate moments. It carries a roaming spirit of folk and Americana without losing the romantic melodrama of her best work.” Pitchfork 7,5/10

Yhdysvaltalainen Lana Del Rey julkaisee tänään odotetun seitsemännen studioalbuminsa Chemtrails Over The Country Club. 11 kappaletta sisältävä albumi on pääasiassa Del Reyn sekä pitkäaikaisen yhteistyökumppanin ja moninkertaisen Grammy-voittajan Jack Antonoffin (Taylor Swift, Lorde) käsialaa. Hyviä arvioita keränneen levyn kantaviin teemoihin lukeutuu julkisuus, jonka kanssa artistilla on ollut ylä- ja alamäkiä kymmenvuotisen uransa aikana. Albumi oli tarkoitus julkaista jo syyskuun alussa, mutta vinyylin tuotantoviiveiden takia sitä myöhäistettiin.

Mukana levyllä on cover-versio Joni Mitchellin klassikosta For Free (1970), jolla vierailevat nousevat amerikkalaisartistit Zella Day ja Weyes Blood. Levyltä saatiin etukäteen sen nimikkosingle sekä koskettava kappale Let Me Love You Like A Woman. Albumin avausraidalle White Dress saadaan tänään klo 19 musiikkivideo. Se on palkitun ohjaaja David Lynchin töistä inspiroitunut ja Constellation Jonesin (Billie Eilish, Lana Del Rey) ohjaama.

Myös Lana Del Reyn edellinen, syksyllä 2019 julkaistu studioalbumi Norman F*cking Rockwell! oli pääosin artistin itsensä sekä Antonoffin kirjoittama ja tuottama. Levy toi artistille kaksi Grammy-ehdokkuutta, joista toinen oli arvostetussa vuoden albumin kategoriassa. Ylistetty albumi on myynyt Suomessa kultaa. Lana Del Rey julkaisi viime vuoden lopussa myös ensimmäisen runokirjansa Violet Bent Backwards Over The Grass. Teos on saatavilla kovakantisena kirjana, audiokirjana sekä vinyyli- ja CD-formaateissa.

Melankoliapoppia esittävä Lana Del Rey, oikealta nimeltään Elizabeth Grant, teki globaalin läpimurron vuonna 2012 julkaistuaan kakkosalbuminsa Born To Die. Suomessa nelinkertaista platinaa myynyt levy sisältää muun muassa hitit Video Games, Born To Die ja Summertime Sadness. 35-vuotiaan Lana Del Reyn viisi viimeisintä albumia ovat ylittäneet Suomessa vähintäänkin kultarajan. Artisti on nähty Suomessa viimeksi Flow Festivalin pääesiintyjänä vuonna 2017.

Chemtrails Over The Country Club -kappalelista:
1. White Dress
2. Chemtrails Over The Country Club
3. Tulsa Jesus Freak
4. Let Me Love You Like a Woman
5. Wild At Heart
6. Dark But Just a Game
7. Not All Who Wander Are Lost
8. Yosemite
9. Breaking Up Slowly
10. Dance Till We Die
11. For Free ft. Zella Day & Weyes Blood

Lana Del Rey somessa:
Instagram: www.instagram.com/lanadelrey
Twitter: www.twitter.com/LanaDelRey
Facebook: www.facebook.com/lanadelrey

Lisätiedot:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

HYVÄSTI SLIM SHADY – EMINEMIN ODOTETTU ALBUMI NYT ULKONA

Hiphopin supertähden provokatiivisella albumilla heitetään hyvästit Slim Shadylle Hittisingle Houdini on ylittänyt Suomessa kultarajan ja noussut radiolistan seitsemänneksi Rap-ikoni Eminem…

POP-KUNINGATAR KATY PERRY TEKEE PALUUN

Tänään julkaistu “Woman’s World” tarjoaa ensikosketuksen syksyllä julkaistavaan tanssipop-albumiin Globaali supertähti Katy Perry aloittaa uuden jännittävän aikakauden juuri julkaistulla singlellään Woman’s World.…

EMINEMILTÄ UUSI ALBUMI 12. HEINÄKUUTA

Hiphopin supertähden odotettu albumi julkaistaan 12. heinäkuuta – Toinen single ulkona nyt Rap-ikoni Eminem ja hänen sadistinen Slim Shady -alter…