SUKUPOLVIEN UNELMA TOTEUTUI

Kansainvälistä uraa luova Niila julkaisee sykähdyttävän kappaleen
veljensä Paulus Arajuuren ja Huuhkajien matkasta EM-kisoihin

Sukupolvien unelma
Pitkä on odottavan aika
Yli sata vuotta ei tuu kyyneleet suotta
Meidän pojat lähtee euroihin


Laulaja-lauluntekijä Niila työstää parhaillaan Berliinissä toista albumiaan, mutta tänään artistilta saatiin poikkeuksellisesti suomenkielinen julkaisu Suomen jalkapallomaajoukkueen historiallisesta saavutuksesta. Huuhkajien matka EM-kisoihin ja oman veljen, jalkapalloilija Paulus Arajuuren, mukanaolon tuoma tunnelataus oli Niilan mukaan niin valtava, että aiheesta oli tehtävä biisi.

“Kun ratkaisevan pelin loppuvihellys tuli ja homma oli selvä, näin kun Paulus putosi polvilleen nostaen kädet kohti taivasta. Itsellä tulvahti välittömästi kyyneleet silmiin ja sit lähti totaalisen ennennäkemätön sekoaminen! Minkään oman saavutuksen tuoma fiilis ei ole koskaan verrattavissa siihen, miten ylpeä ja onnellinen olin pikkuveljen puolesta ja eihän siinä tunnemyrskyssä ollut muuta vaihtoehtoa, kun kirjoittaa aiheesta biisi. Kuulijoilta ja itse joukkueelta tullut palaute oli niin ylitsevuotavaa, että totesimme, että pitäähän tämä saada koko kansan kuultavaksi!”

Paulus on seurannut Niilan musiikkiuraa läheltä ja veljekset ovat toimineet toistensa tukipilareina. Hän kommentoi julkaisua seuraavasti:

”Olen aina ollut veljeni suurin fani. Totta kai se tuntuu erityisen hienolta, että hänen ensimmäinen julkaisunsa suomen kielellä on juuri tämä kappale. Voin vaan toivoa, että biisi herättää samankaltaisia onnen, ylpeyden ja euforian tunteita myös muissa kuulijoissa.”

Niilan mukaan Sukupolvien unelma on kunnianosoitus Huuhkajille ja suomalaisuudelle. Tavoitteena oli luoda tunteikas ja euforinen kappale Suomen jalkapallomaajoukkueen pitkästä matkasta tähän pisteeseen. Fiilis ja muisto hetkistä, jotka jäävät ikuisesti osaksi suomalaista jalkapallohistoriaa. Kappaleella vierailee Arajuuren veljesten lapsuudenystävä Reima ”Repliikki” Rinta-Seppälä.

Niila nousi suuren yleisön tietoisuuteen Sunrise Avenuen areenakiertueen lämmittelijänä ja suosio kasvoi entisestään hänen omien kiertueidensa myötä. Niilan debyttialbumi Gratitude on kerännyt globaalisti yli 20 miljoonaa soittokertaa. Odotettu toinen levy julkaistaan myöhemmin tänä vuonna ja Niilan mukaan levyllä palataan juurille akustisen kitaran ja orgaanisten soundien ääreen.

”Tuntuu, että musiikillisesti olen löytänyt paikan, joka on kaikkein eniten omaa itseäni. Olen tuottanut levyn itse ja viimein on kasassa biisit ja kokonaisuus, josta olen vilpittömästi ylpeä. Ennen kesää julkaistaan neljän biisin EP ja loppuvuodesta albumi”, Niila kertoo.

Positiivisella asenteellaan ja viikinkimäisen kovilla otteillaan suomalaisen futiskansan hurmannut Huuhkajatoppari Paulus Arajuuri oli yksi kantavista voimista Suomen jalkapallomaajoukkueen matkalla EM-kisoihin. 17-vuotiaana Hongan edustusjoukkue -debyytin jälkeen Pauluksen ura jatkui Maarianhaminan ja Ruotsin kautta Puolaan, jossa hän pääsi juhlimaan pääsarjan mestaruutta Lech Poznanin riveissä. Vuodet 2017-2019 Arajuuri pelasi Tanskassa FC Bröndbyssä, josta hän siirtyi Kyprokselle ja pelaa tällä hetkellä Pafos FC:n kapteenina.

Veljekset ja heidän pitkäaikainen ystävänsä Janne Kyöstilä ovat taannoin perustaneet uuden levy-yhtiön nimeltään Wellos Records. Sukupolvien unelma julkaistaan yhteistyössä Universal Musicin kanssa ja kappale on samalla Wellos Recordsin ensimmäinen julkaisu.

Seuraa Niilaa somessa:
Instagram: @niilamusic
Facebook: @niilamusic

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Johanna Lanerva
Universal Music
050 403 2998
johanna.lanerva@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

HUHUN DEBYYTTISINGLE ON YLISTYS YSTÄVYYDELLE

Huhun “Maailma on helpompi kohdata” julkaistiin tänään Uusi pop-duo Huhu on julkaissut debyyttisinglensä ”Maailma on helpompi kohdata”. Kesäinen biisi kertoo ystäväporukoista: pitkään…

EDICTILTÄ UUTTA MUSIIKKIA YHDESSÄ F:N KANSSA

”En sitä tarkoittanut” on kappale nopeasti syttyvistä tunteista pitkän yksinäisyyden jälkeen Vaihtoehtopopin nouseva nimi Edicti julkaisi tänään uuden, tulevan albuminsa kolmannen singlen En…

3 TOIVOMUSTA -PLATINAHITISTÄ TUTTU AXEL KALA JULKAISEE UUTTA MUSIIKKIA

Arvostetusta KPC-kollektiivista tuttu Axel Kala julkaisi tänään uuden singlen Annan sul vähän – Kuuntele kappale täältä! Def Jam Recordings Finland -levymerkille kiinnitetty Axel Kala julkaisi tänään…