KANSAINVÄLISESTI PALKITULTA LXANDRALTA UUSI SINGLE – DEBYYTTIALBUMI KESÄKUUSSA

Saksaan kiinnitetty suomalainen pop-lupaus julkaisee tänään uuden singlen ja videon Sabotage
Upeaääninen artisti julkaisee odotetun debyyttilevynsä kesäkuussa

Berliinissä asuva kansainvälisesti palkittu suomalaisartisti Lxandra julkaisee 11. kesäkuuta kauan odotetun debyyttialbuminsa Careful What I Dream Of. Albumilta on nyt saatavilla sen viides single Sabotage, joka on artistin ensimmäinen oma julkaisu lähes vuoteen. Kappaleen tuotannosta vastaavat Lxandra itse sekä ruotsalainen biisintekijä Jarly (Becky Hill, Sigala) ja suomalainen Perttu Kurttila. Musikaalisesta perheestä tulevan Lxandran isää ja veljeä kuullaan myös biisillä bassossa ja kitarassa. Singlen rinnalle julkaistaan visuaalisen artistin itse ohjaama musiikkivideo tänään klo 16.

Lxandra kertoo uuden singlen taustoista: ”Mulle tää biisi kertoo meidän ihmisten tuhoisista taipumuksista. Miksi tuhoamme niin usein sen, mitä rakastamme? Itsemme, toisemme ja meidän ainoan kodin, tän planeetan… Ehkä meidät on jotenkin ohjelmoitu siihen? Tää biisi kirjoitettiin jo monta vuotta sitten, mutta just nyt tuntuu oikealta hetkeltä julkaista se.”

Kesäkuussa julkaistavan 15 kappaletta sisältävän albumin tekoprosessi on ollut Lxandralle pitkä, mutta terapeuttinen taival. Hän toimii itse levyn vastaavana tuottajana.

”Tuleva albumi on melankolinen unimatka rakkauden, menetyksen, trauman ja selviytymisen läpi. Joskus on vaikeaa nähdä totuus, kun halu ja tarve tulla rakastetuksi sokaisee ja omakuva rakentuu vain muiden käsitysten ja rakkauden kautta. Oon nyt ihan eri paikassa mun elämässä, kuin kappaleiden tekohetkellä, mutta niiden julkaiseminen tuntuu silti pelottavalta. Ne edustavat sitä, miltä musta silloin tuntui, ja siihen liittyy paljon erilaisia tunteita. Laitoin sen kaiken näihin biiseihin ja kohta se ei enää ole mun tarina, vaan kuuntelijan. Ja tuntuu vapauttavalta vihdoin jättää se kaikki taakseni”, Lxandra avaa.

Upeaääniselle Lxandralle myönnettiin kaksi vuotta sitten nimekäs Music Moves Europe (MME) -palkinto (entiseltä nimeltään EBBA), jonka ovat aiemmin saaneet muun muassa Adele, Tove Lo ja Sigrid. Suomalaisartistin musiikkia on kuunneltu globaalisti yli 40 miljoonaa kertaa.

Lxandra julkaisi ensimmäisen singlensä Flicker vuoden 2017 alussa. Julkaisu herätti levy-yhtiöiden kiinnostuksen ympäri maailmaa ja pian artistilla oli levytyssopimus Universal Musicin kanssa Saksassa. Suomenlinnasta kotoisin oleva artisti julkaisi lokakuussa 2019 debyytti-EP:nsä Another Lesson Learned, joka keräsi ylistystä muun muassa kansainvälisiltä Clash-, Notion-, Refinery29– ja Wonderland -medioilta. Lxandra esiintyi julkaisun myötä ensimmäisellä omalla klubikeikallaan Helsingin Tavastialla. Hän on tähän mennessä keikkaillut myös Suomen kesän isoimmilla festivaaleilla Flow’sta Ruisrockiin sekä ulkomailla muun muassa Reeperbahn-, The Great Escape – ja Lollapalooza Berlin -festivaaleilla.

Careful What I Dream Of -kappalelista:
1. March
2. Glide
3. Sideways
4. Other People
5. Hammer
6. Who
7. Sabotage
8. Drained
9. Careful What I Dream Of
10. Rabbit
11. Solid Ground
12. Believe
13. Blooming
14. Maybe We’ll Go, Maybe We’ll Stay
15. Alright Now

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Management:
Charlie Murdoch
charlie@highfieldmusic.co.uk

Lxandra somessa:
Instagram: www.instagram.com/lxandrahere
Facebook: www.facebook.com/lxandrahere
Twitter: www.twitter.com/lxandrahere

Takaisin uutisiin

Uutisia

HAPPORADION AKI TYKILTÄ UUSI ALBUMI JUNANTUOMA

Aki Tykin odotettu esikoisalbumi Junantuoma on nyt julkaistu Happoradion keulakuvan Aki Tykin soolodebyytti Junantuoma on julkaistu tänään 23.2. Tykin 11 kappaletta sisältävä sooloalbumi…

SLANI MUKANA ENSIMMÄISENÄ SUOMALAISENA RÄPPÄRINÄ MIXTAPE MADNESS -SARJASSA

Kuuntele Slanin Mixtape Madness -julkaisu täältä! Def Jam Recordings Finland -levymerkille kiinnitetty Slani on mukana ensimmäisenä suomalaisena räppärinä Mixtape Madness…

DUOSTA BÄNDIKSI MUOTOAAN MUUTTANUT TELEKS JULKAISI UUDEN ALBUMIN

Teleks-yhtyeen seitsemäs albumi on nyt julkaistu Jo yli 20 vuotta menestyksekästä uraa luonut Teleks julkaisee tänään seitsemännen albuminsa Pähkähullu. Teleksin…