MIKAEL GABRIEL JULKAISI URANSA HENKILÖKOHTAISIMMAN ALBUMIN

Suomen suurimpiin poptähtiin kuuluva Mikael Gabriel on julkaissut tänään uuden albuminsa Elonmerkki. Albumilta on saatu tähän mennessä kolme singleä; isoiksi radio- ja Spotify-hiteiksi muodostuneet Löytäjä saa pitää, Oli aikoi ja Intiaanikesä. Elonmerkki-albumi esittelee aikuistuneen ja pohdiskelevan poptähden, joka katselee maailmaa uteliaasti ja mietiskellen, välillä menneitä muistellen, mutta useammin tulevaisuuteen kurkottaen.

“Mun uusi albumi Elonmerkki on julkaistu tänään ja oon siitä ihan äärettömän ylpeä. Tää on mun henkilökohtaisin levy koskaan: se on levy toiveista, pettymyksistä, peloista ja rakkaudesta. Siitä on riisuttu pois kaikki kovuus ja egoistisuus. Ja tää levy on vasta alkua uudelle. Toivon että Elonmerkki puhuttelee sua”, sanoo Mikael Gabriel.

Mikael Gabriel palasi julkisuuteen tauon jälkeen maaliskuussa 2020. Ensimmäinen single, Tokiossa alkunsa saanut Löytäjä saa pitää, sai ensiesityksensä UMK-finaalissa. Kappaleeseen saatiin myös Viivi Huuskan ohjaama elokuvallinen, Tokiossa kuvattu video. Kesäkuun 2020 alussa julkaistu haikea Oli aikoi -single kasvoi pitkäkestoiseksi radiohitiksi. Kolmas albumilta julkaistu single, maaliskuussa 2021 julkaistu Intiaanikesä, muistutti hetkessä elämisen tärkeydestä ja elämän rajallisuudesta.

Marraskuussa Mikael Gabriel yllätti julkaisemalla yhteissinkun Universum Viron suosituimman artistin nublun kanssa. Miklu teki historiaa nousemalla sinkulla sekä Suomen että Viron Spotify-listaykköseksi. Kappale pysyi Viron Spotify-listan ykkösenä huimat seitsemän viikkoa ja radiolistan ykkösenä peräti 10 viikkoa. Universum on edelleen, puoli vuotta julkaisun jälkeen, Viron Spotify-listalla 20 kuunnelluimman kappaleen joukossa, ja radioissa 50 soitetuimman kappaleen joukossa. Se on myös Viron radioiden soitetuin kotimainen kappale tänä vuonna. Biisiin tehty, virolaisen Marta Vaarikin ohjaama video voitti Viron suurimmassa musiikkigaalassa vuoden parhaan videon palkinnon. Universum-videota on katsottu tähän mennessä 1,4 miljoonaa kertaa.

Haasteellisesta koronavuodesta huolimatta Mikael Gabriel on ollut luomisvoimainen ja artisti pysyykin ajankohtaisena ja kiireisenä koko kuluvan vuoden. Elonmerkki on vasta alkua uudelle.

Elonmerkki-albumin julkaisua juhlitaan keikalla Allas Sea Poolilla 18.6.

Mikael Gabriel on yksi Suomen suosituimmista ja valovoimaisimmista artisteista. Hän on julkaissut uransa aikana kuusi menestyksekästä albumia ja useita hittisinglejä, kuten Kipua, Älä herätä mua unesta, Riippumatto, Lennokki ja Universum sekä uusimmalta albumilta singlet Löytäjä saa pitää, Oli aikoi ja Intiaanikesä. Suoratoistopalveluissa Mikael Gabrielin kappaleita on kuunneltu yli 200 miljoonaa kertaa ja hän on noussut lukuisia kertoja Spotifyn listaykköseksi. Artistin albumeista neljä – Pohjosen poika, Mun maailma, Versus ja Ääripäät – on ylittänyt platina- tai tuplaplatinarajan. Maaliskuussa 2019 WSOY julkaisi Mikael Gabrielista Anton Vanha-Majamaan ja Laura Frimanin kirjoittaman kirjan Alasti.

Seuraa Mikael Gabrielia somessa:
Instagram / Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Tuula Salminen
Universal Music
p. 040 9011 266
tuula.salminen@umusic.com

Manageri:
Peppi Puljujärvi
p. 045 137 0807
peppi@peppipuljujarvi.fi

Keikkamyynti:
Jake Hannula
Warner Music Live
p. 050 301 0868
jake.hannula@warnermusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

HYVÄSTI SLIM SHADY – EMINEMIN ODOTETTU ALBUMI NYT ULKONA

Hiphopin supertähden provokatiivisella albumilla heitetään hyvästit Slim Shadylle Hittisingle Houdini on ylittänyt Suomessa kultarajan ja noussut radiolistan seitsemänneksi Rap-ikoni Eminem…

POP-KUNINGATAR KATY PERRY TEKEE PALUUN

Tänään julkaistu “Woman’s World” tarjoaa ensikosketuksen syksyllä julkaistavaan tanssipop-albumiin Globaali supertähti Katy Perry aloittaa uuden jännittävän aikakauden juuri julkaistulla singlellään Woman’s World.…

EMINEMILTÄ UUSI ALBUMI 12. HEINÄKUUTA

Hiphopin supertähden odotettu albumi julkaistaan 12. heinäkuuta – Toinen single ulkona nyt Rap-ikoni Eminem ja hänen sadistinen Slim Shady -alter…