EMMA-PALKITTU F JULKAISEE ODOTETTUA UUTTA MUSIIKKIA

Menetän sut -kappaleella vierailee nosteessa oleva artistilupaus Hassan Maikal – kuuntele uusi single tästä!

Vuoden musiikkivideo -palkinnon Emma Gaalassa toukokuussa voittanut F julkaisi tänään uuden singlen Menetän sut. Kappaleella vierailee tämän hetken mielenkiintoisimpiin artistitulokkaisiin lukeutuva Hassan Maikal. Lämpimiin kesäiltoihin täydellisesti istuva, r’n’b-vivahteinen Menetän sut saa ensiesityksensä tänään YleX:n Mökkifestareilla. Tapahtumaa voit seurata täältä.

Ihmissuhteen menettämisen pelosta kertovalle kappaleelle F on saanut inspiraatiota Sinkkuelämää-klassikkosarjasta. 2000-luvun alun pop-kulttuuri on inspiroinut artistia myös laajemmin, ja sen vaikutteet tulevat näkymään F:n seuraavalla albumilla niin musiikillisesti kuin visuaalisesti.

“Päädyn aina joka kesä katsomaan Sinkkuelämää-sarjan kokonaan läpi. Yhdessä jaksossa eräs hahmoista (Charlotte) kokee et sillä on kaikki mitä se on aina halunnu (rakkautta) ja se alkaa pelkäämään että sen onni otetaan siltä pois. Totesin, että mulla on just nyt sama tilanne ja kirjoitin siitä tämän biisin. Kaikki on täydellisen hyvin, mutta pelottaa että jotain kamalaa on tulossa. Tämä biisi kertoo siitä, miten vaikea hyvään hetkeen on heittäytyä, uskoa ja luottaa tulevaan ja toiseen ihmiseen.”

Menetän sut -kappaletta tehdessä F pohti, että kokonaisuuteen sopisi myös toinen ääni täydentämään tarinaa.

“Olen aina ihaillut Hassanin musiikkia ja hänen karismaansa esiintyjänä. Olen jo pitkään toivonut, että pääsisimme tekemään yhdessä musiikkia ja tämän biisin kirjoitusvaiheessa asiat osuivat tosi ihanasti kohdalleen. Hassan lähti tosi lyhyellä varoitusajalla tähän mukaan ja oon lopputuloksesta tosi iloinen“, F kertoo.

F julkaisi edellisen kerran musiikkia tämän vuoden alussa. ihana-single vei monella tavalla artistin uraa jälleen askeleen eteenpäin, sillä kappale nousi heti julkaisupäivänään Suomen 50 kuunnelluimman kappaleen joukkoon Spotifyssa. ihana sai myös paljon radiosoittoa ja oli Yle Areenassa esitetyn Kullannuput-sarjan tunnuskappale. ihana-kappaleelle tehdyn musiikkivideon sekä Kullannuput-sarjan ohjasi Viivi Huuska. F on noussut muutamassa vuodessa maamme kiinnostavimpien, kotimaista hiphop-kenttää uudistavien artistien joukkoon. Rohkeasti omaa polkuaan kulkeva artisti on uransa aikana tehnyt yhteistyötä myös monien muiden artistien, kuten Mariskan ja Elastisen kanssa. Viime keväänä hän esiintyi yhdessä Sannin kanssa SuomiLOVE-konsertissa, jota varten hän kirjoitti uuden versen Sannin Trampoliini-kappaleelle. Toukokuussa voitetun Emma-palkinnon lisäksi F on ollut myös aiemmin ehdolla Emma Gaalassa Vuoden tulokas- ja Vuoden rap/r’n’b -kategorioissa.

Seuraa F somessa:
Instagram / Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Mari Hautamäki
Universal Music Finland
mari.hautamaki@umusic.com
+358 400 685 701

Takaisin uutisiin

Uutisia

PEARL JAMIN KAHDESTOISTA STUDIOALBUMI ON NYT JULKAISTU

Rock-yhtye Pearl Jam tekee näyttävän paluun uudella albumillaan Dark Matter  “Seattle giants’ twelfth album hits like a triple espresso” – Mojo…

MAAILMAN MENESTYNEIN ARTISTI TAYLOR SWIFT JULKAISI UUDEN ALBUMIN

Vuoden merkittävin albumijulkaisu The Tortured Poets Department valloittaa musiikkimaailman tänään Supertähti Taylor Swift on juuri julkaissut uuden albumin The Tortured Poets Department.…

VUODEN YHTYE KUUMAA JULKAISEE KOLMANNEN ALBUMINSA

Tänään uuden albumin julkaissut KUUMAA on kiistatta vuoden suosituin kotimainen yhtye. Koko uransa aikana lähes 150 miljoonaa striimannut kokoonpano on…