BILLIE EILISH 2.0 – UUSI ALBUMI ULKONA NYT

NYKYPOPIN EDELLÄKÄVIJÄ BILLIE EILISH JULKAISI ODOTETUN KAKKOSALBUMINSA ”HAPPIER THAN EVER


”Halusin tehdä erittäin ajattoman levyn, joka ei ollut vain ajaton muiden ihmisten käsitysten mukaan, vaan ajaton minulle itselleni. Inspiroiduin monista hieman vanhemmista artisteista, joita rakastin jo lapsena, kuten Julie Londonista, Frank Sinatrasta ja Peggy Leestä.” – Billie Eilish

”Mielestäni muutos on yksi maailman parhaista lahjoista. Ihmisen pitäisi olla juuri sellainen, kuin sillä hetkellä tuntee ja haluaa olevan…Olen tuntenut oloni niin paljon mukavammaksi omissa nahoissani, sekä itsevarmemmaksi kirjoittajana ja laulajana. Olen rakastanut aikuiseksi kasvamista, muuttumista ja vanhentumista. Se on ollut paras asia koskaan.” – Billie Eilish


Maailman suosituimpiin poptähtiin lukeutuva Billie Eilish on juuri julkaissut odotetun toisen studioalbuminsa Happier Than Ever. Maailman pysähdyttyä Eilishin ja hänen veljensä (ja ainoan yhteistyökumppaninsa) FINNEASin kalenterit tyhjenivät ja pian he huomasivat tekevänsä uutta albumia. Levyn 16 kappaletta ovat ainoat, joita he työstivät: kun he aloittavat biisin, on se hiottava täydelliseksi loppuun asti. Albumi yhdistelee tuttuun tapaan eri genrejä ja operoi musiikillisesti ja visuaalisesti Eilishille osin myös uudella alueella laajentaen käsitystä hänestä artistina.

Ilman kiirettä tai paineita syntynyt kokonaisuus tuli eloon aikana, jona avoimesti masennuksestaan puhunut Eilish on tuntenut olevansa onnellisempi kuin koskaan. Se ei kuitenkaan artistin mukaan ole ennätyksiä rikkoneen, perinteisempiä kauhun elementtejä hyödyntäneen debyyttilevyn WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? iloinen vastakohta. Happier Than Ever on erilainen painajainen. Sillä painajaiset näyttäytyvät henkisenä väkivaltana, myrkyllisinä valtarakenteina, ahdistavana kuuluisuutena ja epäluottamuksena. Rehellinen albumi sisältää tarinoita pääosin Billien omasta ja hänen läheistensä elämästä – toisin kuin debyyttilevy, jonka sisältö oli artistin mukaan lähes kokonaan fiktiivistä.

Happier Than Ever ylitti Suomessa kultarajan jo ennen julkaisuaan. Siltä saatiin etukäteen viisi keskenään hyvin erilaista kappaletta: jazz-vivahteinen my future, bad guy -superhitin maailmoissa liikkuva Therefore I Am, pysäyttävän upea balladi Your Power, leikkisä Lost Cause sekä synkkä ja karvat pystyyn nostattava NDA. Albumin eeppisiin mittoihin kasvavalle nimibiisille Happier Than Ever saadaan tänään klo 19 Eilishin itse ohjaama musiikkivideo.

Eilish esittää albumin alusta loppuun Disney+ -palvelussa 3.9. ensi-iltansa saavassa konserttispesiaalissa, joka on taltioitu ikonisella Hollywood Bowl -areenalla. Ensi keväänä hän lähtee 53 keikkaa sisältävälle, loppuunmyydylle maailmankiertueelle.

Ikävuosiensa 17 ja 19 välissä Billie Eilish on voittanut 7 Grammy-palkintoa – ollen historian ensimmäinen nainen ja nuorin henkilö, joka on kahminut kaikki neljä isoa kategoriaa saman illan aikana – kirjoittanut ja esittänyt tulevan James Bond -elokuvan tunnuskappaleen ja julkaissut Apple TV+ -palvelussa dokumenttielokuvan elämästään. Eilishin debyyttilevy oli julkaisuvuotensa (2019) myydyin albumi Suomessa ja vuosikymmenen myydyin debyyttialbumi Pohjois-Amerikassa. Suomessa albumia on kuunneltu viisinkertaiseen platinaan oikeuttavat 116 miljoonaa kertaa ja bad guy -singlen striimit ovat ylittäneet seitsenkertaisen platinarajan.

Happier Than Ever -kappalelista:
1. Getting Older
2. I Didn’t Change My Number
3. Billie Bossa Nova
4. my future
5. Oxytocin
6. GOLDWING
7. Lost Cause
8. Halley’s Comet
9. Not My Responsibility
10. OverHeated
11. Everybody Dies
12. Your Power
13. NDA
14. Therefore I Am
15. Happier Than Ever

Billie Eilish somessa:
Instagram / TikTok / Twitter / Facebook

Lisätiedot:
Teea Kasurinen
Universal Music
teea.kasurinen@umusic.com

”Happier Than Ever fully establishes Billie Eilish as one of her generation’s most significant pop artists – and, better still, does so without repeating a single trick from the debut that turned her life upside down.” – NME 5/5


“Billie wants people to understand a few things: “That I can sing. That I’m a woman. That I have a personality.” Happier Than Ever offers a statement on all of the above.” – Rolling Stone

Takaisin uutisiin

Uutisia

Vahtera julkaisi tänään uuden singlensä Villihevosii

Vahteran vuosi käynnistyy tänään julkaistavalla singlellä Villihevosii. Kappale on mukana artistin myöhemmin tänä vuonna julkaistavalla kakkosalbumilla. Vahtera on tullut tunnetuksi…

SAM SMITHIN NELJÄS ALBUMI ON ITSEVARMA JA VAPAUTUNUT

Brittitähti vapautuu odotetulla Gloria-albumillaan Artisti saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja esiintyy Pori Jazzissa 14.7. “Sam Smith has never sounded better…

MISTÄ SÄ TUUT, LANDESPEDE?

Tulokasyhtye Yläkerta julkaisee uutta musiikkia – Turisti nyt ulkona Capitol Recordsille ja Universalille kiinnitetty hurmaava Yläkerta-yhtye on juuri julkaissut vuoden ensimmäisen…