THE WEEKND ALOITTAA UUDEN AIKAKAUDEN

SUOMEEN KEIKALLE SAAPUVA THE WEEKND JULKAISI JUURI UUDEN ”TAKE MY BREATH” -SINGLEN SEKÄ MUSIIKKIVIDEON

Viime vuoden isoimmasta hitistä vastannut supertähti The Weeknd julkaisee tänään uuden Take My Breath -singlen. Tuore kappale jättää taakseen jättimenestykseen nousseen After Hours -albumin aikakauden, ja aloittaa uuden jakson artistin uralla. ”The dawn is here”, The Weeknd sanoo. Singlelle saatiin samalla myös Cliquan ohjaama tummasävytteinen musiikkivideo, joka on katsottavissa täällä.  

Ensi keväänä mittavan maailmankiertueen aloittava artisti saapuu keikkailemaan myös Suomeen, ja esiintyy Hartwall Areenalla kahtena eri iltana 9.–10. syyskuuta 2022. Keikoilla on myös kunnia toimia rundin Euroopan osuuden avauspäivinä. The Weeknd on nähty Suomessa esiintymässä kerran aiemmin: artisti veti loppuunmyydyn keikan Helsingin Kaisaniemessä kesällä 2017.

The Weekndin neljäs studioalbumi After Hours julkaistiin vuosi sitten maaliskuussa, ja se on rikkonut Suomessa tuplaplatinarajan. Albumin visuaaleista ja useista musiikkivideoista vastasi suomalainen Anton Tammi tiimeineen. Levy on pysynyt Suomen virallisella albumilistalla jo huimat 71 viikkoa, joista kolme viikkoa listaykkösenä. Suomessa levyn isoin hitti, seitsenkertaista platinaa striimannut Blinding Lights oli viime vuonna soitetuin ulkomainen kappale sekä striimatuin ulkomainen biisi. Maailmanlaajuisesti kappaletta on kuunneltu peräti 7 miljardia kertaa ja The Weeknd oli globaalisti viime vuoden kuunnelluin artisti Spotifyssa. Maailmanlaajuisesti hänen musiikkiaan on striimattu huimat 66 miljardia kertaa.

31-vuotias The Weeknd, oikealta nimeltään Abél Makkonen Tesfaye, julkaisi debyyttialbuminsa Kiss Land syksyllä 2013. Kansainvälisen läpimurtonsa hän teki viimeistään kaksi vuotta myöhemmin kakkosalbumillaan Beauty Behind the Madness. Muun muassa Can’t Feel My Face– ja The Hills -hitit sisältänyt levy on striimannut Suomessa tuplaplatinaa. Syksyllä 2016 saatu kolmosalbumi Starboy nousi niin ikään Suomen virallisen albumilistan kärkisijalle ja lähestyy triplaplatinarajaa. Yhteenlaskettuna The Weekndin tuotannolla on Suomessa peräti 200 miljoonaa kuuntelukertaa.


 “It’ll be the best project he’s ever put out.” – Mark Anthony Green, GQ

“‘It became nearly impossible to find something else to listen to. Everything else sounded soft. Or didn’t groove enough. Or felt too happy. Or too sad. It was clear to me that this isn’t just the album The Weeknd has always wanted to make; it’s the album we’ve always wanted him to make.” – Mark Anthony Green in GQ

“The music hit the studio like a Mack truck. The new project is packed with party records. Like real-deal, illuminated-white-tiles-on-the-floor party records. Quincy Jones meets Giorgio Moroder meets the best-night-of-your-fucking-life party records. Not anachronistic disco stuff. (Not “cosplay,” as Abel put it.) That sort of retro thing is having a moment right now in pop music, but these records are new. Sweaty. Hard. Drenched-suit, grinding-on-the-girl/boy-of-your-dreams party records.” – Mark Anthony Green in GQ

The Weeknd somessa:
Instagram / Facebook / Twitter

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Anniina Baumann
Universal Music
anniina.baumann@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

Vahtera julkaisi tänään uuden singlensä Villihevosii

Vahteran vuosi käynnistyy tänään julkaistavalla singlellä Villihevosii. Kappale on mukana artistin myöhemmin tänä vuonna julkaistavalla kakkosalbumilla. Vahtera on tullut tunnetuksi…

SAM SMITHIN NELJÄS ALBUMI ON ITSEVARMA JA VAPAUTUNUT

Brittitähti vapautuu odotetulla Gloria-albumillaan Artisti saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja esiintyy Pori Jazzissa 14.7. “Sam Smith has never sounded better…

MISTÄ SÄ TUUT, LANDESPEDE?

Tulokasyhtye Yläkerta julkaisee uutta musiikkia – Turisti nyt ulkona Capitol Recordsille ja Universalille kiinnitetty hurmaava Yläkerta-yhtye on juuri julkaissut vuoden ensimmäisen…