VILMA ALINAN TRUE CRIME -ALBUMI NYT ULKONA

Tulva-levyn jälkeen oli hetkellisesti olo, että kaikki oli sanottu ja tuntui tärkeältä pitää vähän taukoa kirjoittamisesta. Odotin uutta inspiraatioaaltoa rauhassa ja kun syksyllä 2019 palasin studiolle tuottaja Ilkka Wirtasen kanssa tuntui, että kaikki tauon aikana päässä kehittyneet ideat lähtivät purkautumaan ulos tosi vaivattomasti.

Ensimmäisenä päivänä tauon jälkeen syntyi levyn ykkössinkku Rikollinen. Toinen levylle valmistunut kappale oli nimeltään Jäljillä, ja jo tässä vaiheessa heitettiin Ilkan kanssa läppää, että “tästähän on näköjään tulossa True Crime -levy”. 

Mulla oli vahva fiilis, että tahdon tällä levyllä ottaa tyylillisesti askeleen uuteen suuntaan. Kun ensimmäinen ja toinen levy olivat selkeämmin synapoppia, tällä kertaa mua kiehtoi orgaanisempi soundi. Ekaa kertaa biisejä kirjoittaessani tartuinkin pianon sijaan kitaraan ja uuden instrumentin kanssa säveltäminen tuntui tosi inspiroivalta. Kirjoitin monta biisiä levylle yksin kotisohvallani ja tällä kertaa tuntui, ettei mun tarvinnut kysyä mielipidettä tai hakea vahvistusta muilta. Mun oli helpompi luottaa, että jos nää biisit tuntuu musta hyviltä ja valmiilta, niin ehkä ne ovatkin.

True Crime -levyn kirjoittaminen erosi aikaisemmista levyistä myös siinä mielessä, että ennen ollaan tehty biisejä yksi kerrallaan valmiiksi, nyt halusimme odottaa siihen, että biisit oli kasassa ja tuottaa vasta sitten koko albumi kerralla. Suuresta osasta biiseistä tehtiinkin aluksi vain nopeat akkari- ja lauludemot muistiin eikä tuotantoihin siinä vaiheessa vielä pistetty aikaa. Kun demoja alkoi olla kasassa toistakymmentä, huomasin, että kappaleiden teemoissa toistuivat kätketyt tunteet, pelko, syyllisyys ja katumus. True Crime muuttui työotsikosta otsikoksi. Keväällä 2021 kävimme Lammaskallion studiolla äänittämässä rummut, pianon, sellon, kitarat ja basson, jonka jälkeen pääsimme vasta kunnolla pureutumaan levyn tuotantoon. Se, että levy tuotettiin nimenomaan albumina eikä erillisinä biiseinä, teki True Crimesta levyistäni selkeästi yhtenäisimmän kokonaisuuden.

Mulle laulujen kirjottaminen on tosi visuaalinen prosessi. En tykkää dokumentoida omaa elettyä elämääni sellaisenaan, vaan inspiroivinta on luoda ja kuvittaa tuttujen tunteiden ympärille uusia hahmoja ja maailmoita. Näen kappaleet usein päässäni kuin pieninä elokuvakohtauksina ja musta on hauska keksiä hahmoille paljon laajempia taustatarinoita kuin biisit paljastavat. Mä en oo koskaan osannut samaistua mihinkään täydelliseen voittajahahmoon, vaan huomaan laulujeni hahmojen olevan herkkiä, monimutkaisia ja usein vähän rikkinäisiä. Tunnistan itseni näistä monessa, kuten True Crime -nimibiisin hahmossa, joka pelkää kuollakseen, että joku tulee ja satuttaa, mutta silti katsoo yömyöhään true crime -dokkareita, tai Särkymisen arvoinen -biisin hahmossa, jonka on vaikeaa pysähtyä ja olla onnellinen hetkessä, koska suree jo valmiiksi kaikkea, mitä voi joskus menettää. Mua kiehtoo inhimillisyys ja erehtyväisyys ja se, kuinka erilaiset tunteet voi kietoutua yhteen sekaviksi sykkyröiksi.

– Vilma Alina, elokuussa 2021

Seuraa Vilma Alinaa somessa:
Instagram / TikTok / Facebook

Lisätiedot ja haastattelut:
Veera Hjerppe
veera.hjerppe@umusic.com
+358 50 461 9818

Keikkamyynti:
Live Nation Finland
Mikko Varjamo
mikko.varjamo@livenation.fi
+358 40 843 3169
www.livenation.fi

Takaisin uutisiin

Uutisia

BÄMÄ JA PILVI HÄMÄLÄINEN YHDISTIVÄT VOIMANSA

Lopputuloksena kesähitiltä kuulostava Anna rakas (raju hetki) -single, joka tuo Nisa Sorayan klassikon tähän päivään Viime vuonna läpimurron tehnyt BÄMÄ-yhtye…

KOTITEOLLISUUS SUSIRAJALLA

Kotiteollisuuden uusi single Susirajalla on ulkona, albumi saadaan syyskuun lopussa Suomirockin kovimpaan kärkeen kuuluva Kotiteollisuus on julkaissut uuden, ärhäkkään singlen Susirajalla.…

JUHANA HAUKKALALTA TREFFI-ILMOITUS KAPPALEEN MUODOSSA

Juhana Haukkalan uusi single on tanssittava juhannuskappale – Kuuntele viihdyttävä Norppa kivellä täältä! Viime keväänä Universalille kiinnitetty pohjanmaalaisartisti Juhana Haukkala julkaisi tänään tarttuvan…