IMAGINE DRAGONS JULKAISI VIIDENNEN ALBUMINSA

Maailman suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva Imagine Dragons julkaisee tänään rehellisen viidennen studioalbuminsa Mercury – Act 1

Yhtyeen musiikkia on kuunneltu Suomessa jo yli 210 miljoonaa kertaa


Yli vuosikymmenen ajan miljoonia ihmisiä koskettanut Imagine Dragons julkaisee tänään viidennen studioalbuminsa Mercury – Act 1. Yhtye yhdisti voimansa arvostetun tuottajan Rick Rubinin kanssa, joka haastoi bändiä jokaista pientä yksityiskohtaa myöten olemaan mahdollisimman rehellinen ja antamaan parhaansa. Grammy-palkittu bändi on läpi uransa kertonut rehellisiä tarinoita, mutta usein metaforien kautta. Vahvalla, raa’alla ja dramaattisella uutuusalbumilla vertauskuvat on riisuttu ja asioista puhutaan tällä kertaa niiden oikeilla nimillä. Oikukkaasta raskasmetallista nimensä saanut levy liikkuu Imagine Dragonsin aiempaan tapaan sujuvasti eri genrejen välillä.

”Tämä albumi kattaa ne kaikista hurjimmat ylä- ja alamäet, minkä vuoksi nimesimme sen elohopean mukaan. Se kertoo ihmisten menettämisen ja surun käsittelystä, mutta myös elämän juhlistamisesta”, yhtyeen keulamies Dan Reynolds kertoo.

Albumin ensimmäiset kappaleet – Reynoldsin vaimolle avioliiton käännekohdassa tehty Follow You ja itsekriittisyyden tukahduttamisesta kertova punk-henkinen Cutthroat – saatiin maaliskuussa kahden ja puolen vuoden julkaisutauon jälkeen. Yhdysvaltojen alternative-radioiden ykköseksi noussut Follow You kasvoi myös suomalaisten radiokanavien 20 soitetuimman kappaleen joukkoon. Kokonaisuudelta saatiin heinäkuussa myös koskettava rock-balladi Wrecked, joka on tehty Reynoldsin veljen syöpään menehtyneelle vaimolle. 

Miljardeja striimannut Imagine Dragons julkaisi vuosina 2017 ja 2018 jättimenestykseen nousseet sisarlevyt Evolve ja Origins. Muun muassa BelieverThunder-, Whatever It Takes-, Natural– ja Bad Liar -kappaleet sisältäneitä albumeita on striimattu Suomessa yli 100 miljoonaa kertaa ja niiltä saatiin Suomeen kolme Top 20 -radiohittiä. Imagine Dragons oli 2010-luvun maailman parhaiten myynyt rock-yhtye ja bändin käsialaa oli myös Billboardin vuosikymmenen kolme menestyneintä rock-kappaletta (Believer, Thunder & Radioactive).

Imagine Dragons perustettiin vuonna 2008 ja siinä vaikuttavat solisti Dan Reynolds, kitaristi Wayne Sermon, basisti Ben McKee ja rumpali Daniel Platzman. Bändi nousi maailmanlaajuiseen maineeseen vuonna 2012 julkaistulla debyyttialbumilla Night Visions, joka sisälsi hitit Radioactive ja Demons. Yhtyeen aiemmat neljä studioalbumia ovat ylittäneet Suomessa vähintään platinarajan. Kaiken kaikkiaan Imagine Dragonsin tuotantoa on kuunneltu Suomessa yli 210 miljoonaa kertaa ja globaalisti 74 miljardia kertaa.

Mercury Act. 1 -kappalelista:
1. My Life
2. Lonely
3. Wrecked
4. Monday
5. #1
6. Easy Come Easy Go
7. Giants
8. It’s Ok
9. Dull Knives
10. Follow You
11. Cutthroat
12. No Time For Toxic People
13. One Day

Imagine Dragons somessa:
Instagram / Facebook / Twitter

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Teea Kasurinen
Universal Music
teea.kasurinen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

Vahtera julkaisi tänään uuden singlensä Villihevosii

Vahteran vuosi käynnistyy tänään julkaistavalla singlellä Villihevosii. Kappale on mukana artistin myöhemmin tänä vuonna julkaistavalla kakkosalbumilla. Vahtera on tullut tunnetuksi…

SAM SMITHIN NELJÄS ALBUMI ON ITSEVARMA JA VAPAUTUNUT

Brittitähti vapautuu odotetulla Gloria-albumillaan Artisti saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja esiintyy Pori Jazzissa 14.7. “Sam Smith has never sounded better…

MISTÄ SÄ TUUT, LANDESPEDE?

Tulokasyhtye Yläkerta julkaisee uutta musiikkia – Turisti nyt ulkona Capitol Recordsille ja Universalille kiinnitetty hurmaava Yläkerta-yhtye on juuri julkaissut vuoden ensimmäisen…