BESS LUO VALOA MAAILMAN MIELENTERVEYSPÄIVÄN KYNNYKSELLÄ

Uusi single Valoo koskettaa ajankohtaisella sanomallaan

Vauhdikkaista tanssikappaleista tunnettu BESS julkaisee 8. lokakuuta uuden singlen Valoo, jolla ottaa kantaa mielenterveysongelmiin. Kappaleen hän on kirjoittanut yhdessä Nopsajalan ja palkitun biisinkirjoittaja Kaisa Korhosen kanssa.

”Kuulin kaksi vuotta sitten tarinan yläasteikäisestä nuoresta, joka oli tehnyt itsemurhan. Koin, että tämä on äärimmäisen tärkeä aihe käsitellä. Tämän biisin kirjotus vei aikaa ja se oli syväluotaava prosessi itsellenikin. Toivon, et tämä biisi voi toimia vertaisena, kanssakulkijana ja että se toisi lämpöä ja toivoa niille, jotka kamppailevat elämänsä asioiden tai oman mielensä kanssa. Ollaan kollektiivisesti eletty rankkoja aikoja viimeiset melkein pari vuotta. Tässä valossa tuntuu erityisen tärkeältä saattaa tää biisi maailmaan. Olen kertonut julkisesti sosiaalisen median kanavissani käyneeni reunalla ja olen ollut myös onnekas, että sain apua. Avun ja kuntouttavan terapian saaminen on mielestäni ehdottomasti turvattava ja asetettava helpommin saataville jokaiselle sitä hakevalle”, Bess kiteyttää.

Lukuisista kulta- ja platinahiteistään tunnettu BESS on helsinkiläinen pop-artisti, joka yhdistelee musiikissaan elektronista poppia ja housea. BESSin lauluääni on tunnistettava, ja biiseille ominaista ovat tarttuvat sanoitukset sekä tanssittavat rytmit.

Artistin tuotantoa on kaiken kaikkiaan kuunneltu suoratoistopalveluissa lähes 33 miljoonaa kertaa. Laulajan tunnetuin kappale on lähes kolminkertaista platinaa striimannut Tempo, jolla hän nousi vuonna 2017 suuren yleisön tietoisuuteen. Laulajan muita hittejä ovat muun muassa platinahitti Aja, kultaa striimanneet En Pysty Lopettaa, Melodia, Yhden Liikaa ja kesällä 2021 julkaistu Viisi kesää, joka löytyy edelleen Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden joukosta. Viisi kesää nousi myös laajaan radiosoittoon heti julkaisemisensa jälkeen. Keskimääräisten Spotify-kuulijamäärien perusteella hän lukeutuu Suomen kärkinimien joukkoon 250 000 kuukausikuulijalla. Kultaa debyyttialbumillaan myynyt BESS valmistelee parhaillaan toista pitkäsoittoaan yhdessä luottotuottajansa Nopsajalan kanssa.

BESSin keikkakalenteri:
15.10. Feel the Flow -klubi, Bepop, Joensuu
22.10. M/S Amorella, Turku
30.10. Bailupaatti-bileristeily, M/S Baltic Princess, Turku
27.11. Holiday Club Saimaa, Lappeenranta
1.12.2021 Joulupuun hyväntekeväisyystapahtuma, Kauppakeskus Forum

Seuraa BESSiä somessa:
Instagram / Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Veera Hjerppe
Universal Music Finland
+358 50 4619818
veera.hjerppe@umusic.com
www.universalmusic.fi

Keikkamyynti:
Annika Oksanen
Live Nation Finland
+358 45 633 6915
annika.oksanen@livenation.fi
www.livenation.fi

Takaisin uutisiin

Uutisia

AIEMMIN DUONA TUNNETTU TELEKS TOIMII JATKOSSA NELIHENKISENÄ YHTYEENÄ

Teleksin pitkä ura sai tänään jatkoa uudella singlellä Easy rider. Kyseessä on viides singlelohkaisu bändin ensi vuonna julkaistavalta albumilta. Tuoreen…

SINI YASEMIN JULKAISEE ARMOTTOMAN MUTTA RAKKAUDENTÄYTEISEN SINGLEN

Sini Yasemin julkaisi uuden singlensä ’Poikaystävä’. Biisi on kirjoitettu rohkaisuna ystävälle, jonka tulisi lähteä pois myrkyllisestä ihmissuhteesta. Artistille tuttuun tapaan…

TOMI SAARIOLTA SYKÄHDYTTÄVÄN KAUNIS RAKKAUSLAULU

Päätepysäkki on lähes kliseisen idyllisen suomalaisen järvimaiseman keskellä syntynyt autenttinen biisi rakkaudesta. Kappaleen Saario on tehnyt yhdessä Vilma Alinan ja…