VILMA ALINAN TRUE CRIME -ALBUMISTA TÄYDENNETTY DELUXE-VERSIO

Albumin deluxe-versiolla mukana julkaisemattomia kappaleita – Usko toivo rakkaus -single päättää Rikollisen tarinan

Elokuussa julkaistu Vilma Alinan kolmas albumi True Crime täydentyy tänään julkaistavan deluxe-version myötä. Digitaalisesti julkaistava albumiversio sisältää kaksi uutta biisiä, joista singlenä toimiva Usko toivo rakkaus on Vilma Alinan uran vahvimpia ja koskettavimpia kappaleita. Usko toivo rakkaus toimii tarinallisena vastinparina albumilla jo aiemmin julkaistulle Rikollinen-kappaleelle samalla täydentäen albumin tarinan kaaren. Lisäksi mukana on platinaa striimanneen Rikollinen-hitin akustinen versio.

Vilma Alina kommentoi deluxe-versiota seuraavasti: “Usko toivo rakkaus syntyi aika pian Rikollisen jälkeen. Mulla tuli fiilis, että halusin jatkaa Rikollisen aloittamaa tarinaa ja kirjoittaa kappaleelle vastauksen. Mitä käy sen jälkeen kun salaisuudet paljastuvat? Usko toivo rakkaus -kappaleella pääsee ääneen se petetty osapuoli, ja kapple pohtii sitä, voiko toivo ja rakkaus riittää, jos usko on jo mennyt. Tän biisin piti alusta asti tulla True Crime-albumille, mutta en keväällä jostain syystä saanut kappletta millään valmiiksi, ja aivan viime hetkellä jätin tän pois levyltä kokonaan, vaikka moni oli sitä mieltä, että tää olis levyn paras biisi. Nyt syksyllä kuitenkin päätettiin vielä kerran ottaa tää käsittelyyn ja viimein musta tuntui, että palaset loksahtivat paikalleen.

Vainu oli True Crime -kokonaisuuteen kirjoittamistani kappaleista selkeästi kevyin ja hilpein kappale. Albumin lopullista biisilistaa miettiessäni tuntui kuitenkin, että kappaleen iloisuus ja ‘poppius’ erosi levyn muusta linjasta liikaa, ja päädyin surullisin mielin pudottamaan biisin kokonaisuudesta. Levyn deluxe-versio avaa kuitenkin mahdollisuuden tuoda takaisin tää pieni valonpilkahdus muuten tummasävyiseen albumiin!

Haluttiin vielä tehdä uusi versio yhdestä vanhasta kappaleesta, ja Tomas Niemistö tarttui Rikollinen-kappaleeseen ja äänitti sekä tuotti kappaleesta akustisen version. Tässä versiossa kuullaan Pauli Halmeen soittamana pedal steeliä, Paul Uotilan kontrabassoa, pianoa Kasperi Kallion ja kitaraa sekä perkussioita Tomas Niemistön soittamana.”

Julkaisunsa myötä virallisen albumilistan top10-listalle nousseen True Crime -albumin kappaleet ovat tuttuun tapaan Vilma Alinan kirjoittamia. Levyn on tuottanut Vilma Alinan luottopari Ilkka Wirtanen. Tuotannollisesti kolmas pitkäsoitto on Vilma Alinan aiempaan tuotantoon verrattuna orgaanisempaa, sillä äänimaailmassa kuullaan enemmän oikeita soittimia syntetisaattorin sijaan. Vakaasti kohti kultarajaa kohti menevällä albumilla on mukana edellä mainittujen kappaleiden lisäksi suosioon nousseet singlet Nuoret rakastavaiset ja Särkymisen arvoinen. Alkuperäisen True Crime -albumin version julkaisun yhteydessä Kauppakeskus Forumissa toteutettiin myös ainutlaatuinen yhteistyö, jossa albumin kappaleiden tarina muutettiin pakohuonepeliksi. Vuonna 2014 debytoinut Vilma Alina on julkaissut kaksi studioalbumia (Ufoja 2016 & Tulva 2019), jotka ovat molemmat ylittäneet platinarajan. Yhteensä laulajan musiikkia on kuunneltu suoratoistopalveluissa jo yli 65 miljoonaa kertaa. Tulva-albumin myötä hän sai myös ensimmäiset Emma-ehdokkuutensa. Suomen lahjakkaimpiin lauluntekijöihin lukeutuva Vilma Alina kirjoittaa musiikkinsa itse ja hänen tunnetuimpia hittejään ovat edellä mainitun Rikollisen lisäksi muun muassa Syliin, Tanssii susienkaa ja Palasina. Vilma Alina lukeutuu Suomen parhaimpiin lauluntekijöihin, ja syksyllä 2020 hänet palkittiinkin Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden kevyen musiikin tekijä -palkinnolla.

True Crime – Deluxe kappalelista:
1. True Crime
2. Särkymisen arvoinen
3. Kerran sun, aina sun
4. Alttari
5. Rikollinen
6. Joku jota oisin voinut rakastaa
7. Prologi
8. Nuoret rakastavaiset
9. Marie Kondo
10. Metsästäjä-keräilijä
11. Jäljillä
12. Surupallo
13. Raunio
14. Usko toivo rakkaus
15. Vainu
16. Rikollinen – akustinen versio

Seuraa Vilma Alinaa somessa:
Instagram / TikTok / Facebook

Lisätiedot ja haastattelut:
Veera Hjerppe
veera.hjerppe@umusic.com
+358 50 461 9818

Keikkamyynti:
Live Nation Finland
Mikko Varjamo
mikko.varjamo@livenation.fi
+358 40 843 3169
www.livenation.fi

Takaisin uutisiin

Uutisia

F JA 30 MUUTA TUNNETTUA KASVOA OTTAVAT KANTAA SUOMIRÄPIN SEKSISMIIN

Taas mennään -musiikkivideolla joukko tunnettuja henkilöitä ilmaisee kantansa suomiräpissä ilmentyvää seksismiä vastaan – Katso vakuuttava musiikkivideo täältä! Emma-palkittu artisti F julkaisi tänään…

HENE JÄÄSALO JULKAISI TOISEN SINGLENSÄ

Universal Musicille levyttävä Hene Jääsalo on julkaissut tänään toisen soolosinglensä Päiväuni. Biisi kertoo uupumuksen maustamasta arjesta ja on artistin itsensä…

NELINKERTAISTA PLATINAA ALBUMILLAAN STRIIMANNUT KUUMAA ON JULKAISSUT UUDEN SINGLEN

Tuore single Satama on tyyliltään yhtyeelle tyypillinen: suuri, tunnistettava melodia ja tarttuva teksti – ripauksella jotain uutta. Solisti Johannes Brotherus…