OLAVI UUSIVIRTA UUSI SOPIMUKSENSA UNIVERSALIN KANSSA – UUTEEN LEVYTYSSOPIMUKSEEN LISÄTTIIN HISTORIALLINEN PYKÄLÄ

Olavi Uusivirran 20-vuotinen ura Universal Musicilla saa jatkoa

Laulaja-lauluntekijä Olavi Uusivirta on allekirjoittanut uuden levytyssopimuksen maailman suurimman levy-yhtiön Universal Musicin kanssa. Uusivirran ja Universalin menestyksekäs yhteistyö on ensi vuonna jatkunut 20 vuotta.

Häirinnän torjunta on ollut musiikkialalla puheissa jo pitkään, ja nyt se on kirjattu ensimmäistä kertaa mukaan kotimaisen artistin levytyssopimukseen. Kyseessä on merkityksellinen ja tärkeä saavutus. Kuten muuallakin yhteiskunnassa, myös musiikkialalla tapahtuu epäasiallista kohtelua, syrjintää ja häirintää. Kirjauksen avulla halutaan murtaa puhumattomuuden kulttuuria. Puhumattomuus voi pahimmillaan johtaa ilmiön hiljaiseen hyväksymiseen ja siihen, että mikään ei muutu.

”Yhteistyöni Universalin kanssa on vuosien varrella vain syventynyt. Yhtiöstä on tullut osa perhettä, ja olen saanut sieltä elinikäisiä ystäviä. Olen ylpeä siitä, että kumppanuus jatkuu, ja että voimme yhteistyömme kautta tehdä uusia, tärkeitä avauksia”, artisti Olavi Uusivirta kommentoi.

”Olen todella iloinen siitä, että pitkäaikainen juristini Lottaliina Pokkinen ehdotti häirinnän torjumista koskevan kirjauksen lisäämistä sopimukseeni. Mitä enemmän olen keskustellut aiheesta kollegoiden kanssa, sitä tarpeellisemmalta konkreettiset teot tuntuvat. Epäasiallinen käytös on valitettavan yleistä ja saattaa ilmetä sivumennen tokaistuna ’heittona’, joka voi olla sen kohteelle erittäin häiritsevä. Siksi on tärkeää, että jokainen musiikkialan yhteisö – oli se sitten levy-yhtiö, bändi tai muu tuotantotiimi – kiinnittää asiaan huomiota ja antaa tilaa avoimelle keskustelulle. Toivon, että sopimuskirjaukseni aktivoi eleenä erityisesti niitä, joilla on musiikkialalla valta-asema. Valta velvoittaa kääntämään katseen myös omaan toimintaan, ja näyttämään mallia muille”, Uusivirta toteaa.”Olemme tunteneet Olavin kanssa jo pitkään, ja minulla oli kunnia olla nytkin apuna hänen sopimusneuvotteluissaan. Haluan työni kautta kehittää luovia aloja oikeudenmukaisemmaksi ja turvallisemmaksi työympäristöksi. Tämän tietäen Olavi tiedusteli, voisimmeko lisätä levytyssopimukseen jotain, mistä olisi apua koko alalle. Ehdotin häirinnän torjunnasta luonnostelemaani kirjausta, ja Olavi innostui asiasta heti”, kommentoi Lehtinen Legal Oy:n toimitusjohtaja Lottaliina Pokkinen.

”On erityisen hienoa, että pitkän uran tehnyt menestynyt artisti haluaa ottaa asiaan kantaa, ja että Kimmo Valtanen näki asian tärkeyden. Tarkoitus ei ole vaikuttaa niihin juridisiin keinoihin, joilla häirintään, syrjintään ja epäasialliseen kohteluun on jo nyt mahdollista puuttua. Avauksella halutaan helpottaa asiasta puhumista ja osoittaa, että epäkohtiin halutaan puuttua. Uskon, että sopimusten kautta on mahdollista muuttaa asenteita ja sitä kautta maailmaa”, Pokkinen jatkaa.

”Olen tosi ylpeä ja innoissani, että saamme jatkaa yhteistyötä Olavin kanssa – ja erityisen ylpeä olen siitä, että musiikkialalla voidaan tehdä konkreettisia tekoja, jotta ala ja ympäristö on kaikille turvallinen paikka toimia. Tämä kirjaus tulee jatkossa kaikkiin Universal Musicin artistisopimuksiin Suomessa ja toivon, että muut yhtiöt ja artistit seuraavat esimerkkiä ja veisivät omillaan tahoillaan tämän tärkeän asian käytäntöön”, kommentoi Suomen Universal Musicin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen. ”Tulemme myös järjestämään henkilökunnallemme ja artisteillemme koulutusta aiheen ympärillä käytännön toimintaohjeiden kehittämiseksi”, Valtanen jatkaa.

Olavi Uusivirta, Lottaliina Pokkinen ja Kimmo Valtanen toivovat, että kirjaus otetaan laajasti käyttöön koko musiikkialalla. Vapaasti lainattavissa oleva kirjaus Olavi Uusivirran sopimuksessa kuuluu seuraavasti:

HÄIRINNÄN TORJUNTA
Osapuolet sitoutuvat yhdessä estämään ja torjumaan musiikkialalla tapahtuvaa häirintää, syrjintää ja epäasiallista kohtelua. Osapuolilla on näihin nähden nk. nollatoleranssi ja kumpikin sitoutuu ilmoittamaan toiselle ja toimimaan viipymättä, mikäli havaitsee tai epäilee, että joku tämän sopimuksen mukaiseen tuotantoon osallistunut henkilö on syyllistynyt häirintään, syrjintään tai epäasialliseen kohteluun tai joutunut tällaisen kohteeksi.”

Emma-palkittu Uusivirta on julkaissut uransa aikana kahdeksan soololevyä. Hänet tunnetaan muun muassa hiteistä On niin helppoo olla onnellinen, Nuori ja kaunis, Tanssit vaikka et osaa, Ollaanko tämä kesä näin, Kultaa hiuksissa, Kesäyön uni ja Ehkä sun on pakko mennä. Viime vuonna Uusivirta julkaisi yhdessä Anna Puun kanssa singlen 2020, joka oli useita viikkoja Suomen radioiden soitetuin kappale ja striimasi platinaa. Uusivirta yhtyeineen tunnetaan loistavana livekokoonpanona ja keikat soitetaan pääsääntöisesti täysille saleille. Parhaillaan käynnissä oleva kiertue päättyy Helsingin Tavastia-klubin kahteen loppuunmyytyyn keikkaan 14. ja 15. joulukuuta.
 

Olavi Uusivirta somessa:
Instagram / Facebook / Twitter / Nettisivut

Lisätiedot ja haastattelut:
Tara Kojonen
Tara@promosapiens.fi
+358 50 467 3269

Takaisin uutisiin

Uutisia

PEARL JAMIN KAHDESTOISTA STUDIOALBUMI ON NYT JULKAISTU

Rock-yhtye Pearl Jam tekee näyttävän paluun uudella albumillaan Dark Matter  “Seattle giants’ twelfth album hits like a triple espresso” – Mojo…

MAAILMAN MENESTYNEIN ARTISTI TAYLOR SWIFT JULKAISI UUDEN ALBUMIN

Vuoden merkittävin albumijulkaisu The Tortured Poets Department valloittaa musiikkimaailman tänään Supertähti Taylor Swift on juuri julkaissut uuden albumin The Tortured Poets Department.…

VUODEN YHTYE KUUMAA JULKAISEE KOLMANNEN ALBUMINSA

Tänään uuden albumin julkaissut KUUMAA on kiistatta vuoden suosituin kotimainen yhtye. Koko uransa aikana lähes 150 miljoonaa striimannut kokoonpano on…