THE WEEKNDILTÄ YLLÄTYSALBUMI DAWN FM

Odotetulla albumilla on mukana myös muun muassa Tyler, The Creator, Lil Wayne ja yllätysnimi Jim Carrey

Kanadalainen supertähti The Weeknd yllätti julkaisemalla uuden albumin Dawn FM 7. tammikuuta. Artistin viidenneltä studioalbumilta on aiemmin saatu Suomessa kultarajan rikkonut kappale Take My Breath, joka kuullaan uudella levyllä pidennettynä albumiversiona. Alun perin viime vuoden elokuussa julkaistu single on pysynyt tähän mennessä huimat 21 viikkoa Suomen radioiden 100 soitetuimman kappaleen joukossa, minkä lisäksi se pysytteli 15 viikkoa Suomen Spotifyn Top 100 -listalla.

16 kappaletta sisältävällä kokonaisuudella on peräti kolmella kappaleella yllätysvierailijana näyttelijä Jim Carrey. Lisäksi mukana ovat amerikkalaisräppärit Lil Wayne ja Tyler, The Creator, sekä jazz-tähti Quincy Jones.

Albumin tuotannosta vastaa jälleen huippunimet. Mukana on muun muassa After Hours -levyn isoimpien hittien takana olleet hittinikkarit Max Martin (Britney Spears, Taylor Swift) ja Oscar Holter (Troye Sivan,Carly Rae Jepsen, Charli XCX). Lisäksi levyn fokussingle Sacrifice sekä How Do You Love Me –kappale sisältävät EDM-trio Swedish House Mafian tuotannollista kädenjälkeä. I Heard You’re Married -kappaleen tuotannosta vastaa puolestaan maailman menestyneimpiin tuottajiin lukeutuva Calvin Harris.

2021 elokuussa julkaistun Take My Breath -jättihitin jälkeen The Weekndin ääntä on saatu kuulla yhteistyökappaleiden muodossa. Lokakuussa Swedish House Mafialta saatiin tummasävyinen Moth To A Flame –hitti, jonka vokaaleissa kuullaan The Weeknd. Lisäksi artisti vieraili Post Malonen One Right Now -kappaleella. Molemmat yhteistyökappaleet nousivat niin Suomen Spotify-listan kärkikymmenikköön kuin radiosoittoon suomalaisilla radiokanavilla.

31-vuotias The Weeknd, oikealta nimeltään Abél Makkonen Tesfaye, on julkaissut uransa aikana lukuisia valtavan suosion saavuttaneita kappaleita. The Weekndin viimeisin, keväällä 2020 julkaistu albumi After Hours muistetaan erityisesti Blinding Lights -hitistä, joka on myynyt Suomessa kahdeksankertaista platinaa. Kyseinen albumi on Suomessa kaikkien aikojen kuunnelluin The Weekndin levy heti 2016 julkaistun menestysalbumi Starboyn jälkeen. Kyseisen levyn nimikkohittiäon kuunneltu kansainvälisesti jo yli 7 miljardia kertaa ja myös Suomessa kappale on ansainnut viisinkertaista platinaa. Maailmanlaajuisesti artistin musiikkia on striimattu huimat 75 miljardia kertaa.

Lukuisia palkintoja ja ehdokkuuksia uransa aikana saanut The Weeknd sai peräti kymmenen pystiä pelkästään vuoden 2021 Billboard Music Award -gaalassa. Artisti sai tunnustusta myös viime vuoden Emma-gaalassa, jossa Blinding Lights palkittiin vuoden striimatuimman ulkomaisen biisin kategoriassa. The Weeknd on ansainnut myös Oscar-ehdokkuuden vuonna 2016.

The Weeknd nähtiin Suomessa ensimmäistä kertaa heinäkuussa 2017 hänen esiintyessä Blockfestien 10-vuotisjuhlakonsertin pääesiintyjänä. Artistin oli määrä esiintyä Suomessa Hartwall Arenalla tulevana syksynä, mutta koko After Hours -kiertue jouduttiin siirtämään koronapandemian vuoksi. Uusia päivämääriä ei ole tiedotettu, mutta sosiaalisessa mediassaan The Weeknd kertoo haluavansa viedä kiertueen stadioneille.

Voit ladata The Weekndin viimeisimmät promokuvat tästä.

The Weeknd somessa:

Instagram / Facebook / Twitter

Lisätiedot: 
Anniina Baumann
Universal Music Finland
anniina.baumann@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

YONA JA ARPPA JULKAISEVAT YHTEISKAPPALEEN JUHANNUKSEKSI

Suomi-indien kärkinimet Yona ja Arppa ensimmäistä kertaa yhteisellä kappaleella – Lalala (Happysad) on viimeinen maistiainen Yonan 20.9. julkaistavalta Eden-albumilta Johanna Kustannukselle levyttävä Yona julkaisee yhdeksännen…

BÄMÄ JA PILVI HÄMÄLÄINEN YHDISTIVÄT VOIMANSA

Lopputuloksena kesähitiltä kuulostava Anna rakas (raju hetki) -single, joka tuo Nisa Sorayan klassikon tähän päivään Viime vuonna läpimurron tehnyt BÄMÄ-yhtye…

KOTITEOLLISUUS SUSIRAJALLA

Kotiteollisuuden uusi single Susirajalla on ulkona, albumi saadaan syyskuun lopussa Suomirockin kovimpaan kärkeen kuuluva Kotiteollisuus on julkaissut uuden, ärhäkkään singlen Susirajalla.…