TUURE KILPELÄINEN JA KAIHON KARAVAANI PITKÄLLE TAUOLLE

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani jää syksyllä pitkälle tauolle

Suomen suosituimpiin keikkakomboihin lukeutuva Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani jää pidemmälle tauolle. Yhtye nähdään kevään konserttisalikiertueella ja kesällä vielä festareilla, mutta syyskuun 2022 alussa yhteinen toiminta lakkaa. Erkaantumiseen ei liity mitään draamaa tai riitaa.

Tuure Kilpeläinen kertoo: ”Karavaanin taival on kestänyt yhtäjaksoisena nyt reilut 12 vuotta. Tämä aika on ollut omassa elämässäni täysin mullistavaa ja arvokasta. Olen kasvanut esiintyväksi muusikoksi ja artistiksi tässä ryhmässä, ilman Karavaanin jäbiä se ei olisi tällä tavoin tapahtunut. Olemme saaneet tehdä satamäärin hienoja keikkoja ja luovia studiosessioita. Karavaani on on ollut tiivis veljesporukka, matkan varrella olemme jakaneet kaikkea sitä mitä tie on tuonut eteen. 

Minulle on vähitellen voimistunut olo, että täytyy katsoa mitä muuta täällä voisi tehdä. Luovan työn edellytys on, että antaa tilaa uudelle. Muutos on tässä kohdassa oikealta tuntuva ratkaisu, vaikka se pelottaa ja joka toinen päivä aiheuttaa sietämätöntä haikeutta. Nämä jäbät ovat minulle rakkaita ja meillä on edelleen hauskaa yhdessä. En haluaisi joutua erilleen heistä mutta täytyy etsiä lähdettä, jossa on mahdollisesti jotain uutta. Musiikkia, kirjoittamista, maalaamista… En tiedä vielä tarkkaan mitä se on. Ensin täytyy putsata pöytä, ennen kuin uutta alkaa virrata.

Tänä vuonna teemme vielä kevään konserttisalikiertueen ja kesän festarikeikat, sitten Karavaani ajaa vankkurit jäihin. Keikoille lähteminen tuntuu hyvältä, toivon mukaan jo kahteen kertaan siirretty kevään kiertue viimein onnistuu. Kesän festarit on suunniteltu syyskuun alkuun asti. Aiomme pistää parasta pöytään.”

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani julkaisi ensimmäisen albuminsa Valon pisaroita vuonna 2010. Sittemmin yhtye on julkaissut viisi albumia lisää, joista viimeisimmät ovat listaykköset Surusilmäinen kauneus (2016) ja Paluu paratiisiin (2020). Jo ensimmäinen Valon pisaroita -albumi käynnisti yhtyeen jatkuvan kiertomatkan joka puolelle Suomeen ja välillä ulkomaillekin. Kriitikoiden ja suuren yleisön arvostamat albumit ovat rikkoneet kulta- ja platinarajoja, ja Tuure yhtyeineen on palkittu useilla musiikkialan palkinnoilla. Yhtyeen klassikkohitteihin lukeutuvat mm. AutiosaariValon pisaroitaYstävänpäivä sekä uusimmat hitit Rakastan sua niin et se sattuuSe on minä joka hajoaa ja Lumous

Yhtyeen vastustamaton svengi, laaja musiikillinen kirjo ja ylittämätön energia yhdistettynä jokaisen bändin jäsenen yksilölliseen taituruuteen on aina luonut ainutlaatuisen keikkakokemuksen. Yhtyeen jäsenet ovat Tuure Kilpeläinen (laulu, kitara), Rocka Merilahti (kitara), Jiri Kuronen (kosketinsoittimet, haitari), Aarne Riikonen (perkussiot), Jarno ”Jape” Karjalainen (basso) ja yhtyeen tuottajanakin toiminut Sampo Haapaniemi (rummut).

Alun perin Paluu paratiisiin -albumin levynjulkaisuun suunniteltu kiertue on siirtynyt pandemian vuoksi ja toteutuu nyt kevään aikana. Se jää tällä haavaa kokoonpanon viimeiseksi konserttisalikiertueeksi. Tulevan kesän festarikeikat julkistetaan myöhemmin.
 

TUURE KILPELÄINEN JA KAIHON KARAVAANI: PALUU PARATIISIIN 2022 

09.03.2022 Hyvinkää, Hyvinkää-Sali
10.03.2022 Espoo, Sellosali
11.03.2022 Espoo, Sellosali
12.03.2022 Porvoo, Taidetehdas
13.03.2022 Imatra, Kulttuuritalo Virta
16.03.2022 Iisalmi, Eino Säisä Sali
17.03.2022 Varkaus, Warkaus-Sali
18.03.2022 Mikkeli, Mikaeli
19.03.2022 Kouvola, Kuusankoskitalo
20.03.2022 Hämeenlinna, Verkatehdas
24.03.2022 Järvenpää, Järvenpää-Talo
25.03.2022 Kuopio, Musiikkikeskus
26.03.2022 Tampere, Tampere-Talo
30.03.2022 Kajaani, Kaukametsä
31.03.2022 Raahe, Raahesali
01.04.2022 Oulu, Madetojan Sali
02.04.2022 Kuusamo, Kuusamotalo
03.04.2022 Ylivieska, Akustiikka
06.04.2022 Lappeenranta, Lappeenranta-Talo
07.04.2022 Jyväskylä, Paviljonki
08.04.2022 Lahti, Sibeliustalo
09.04.2022 Turku, Logomo
10.04.2022 Pori, Promenadikeskus
20.04.2022 Salo, Teatteri Provinssi
21.04.2022 Helsinki, Savoy-Teatteri
22.04.2022 Helsinki, Savoy-Teatteri

Seuraa somessa:
Facebook: @kaihonkaravaani
Instagram: @tuurekilpeläinen

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Satu Snellman
Universal Music Oy
+358 40 50 88 190
satu.snellman@umusic.com

Keikkamyynti:
Petri Ekman
Central Line Entertainment
+358 400 866413
petri.ekman@centralline.fi
www.centralline.fi

Kuva: Alpertti Rieskjärvi

Takaisin uutisiin

Uutisia

BÄMÄ JA PILVI HÄMÄLÄINEN YHDISTIVÄT VOIMANSA

Lopputuloksena kesähitiltä kuulostava Anna rakas (raju hetki) -single, joka tuo Nisa Sorayan klassikon tähän päivään Viime vuonna läpimurron tehnyt BÄMÄ-yhtye…

KOTITEOLLISUUS SUSIRAJALLA

Kotiteollisuuden uusi single Susirajalla on ulkona, albumi saadaan syyskuun lopussa Suomirockin kovimpaan kärkeen kuuluva Kotiteollisuus on julkaissut uuden, ärhäkkään singlen Susirajalla.…

JUHANA HAUKKALALTA TREFFI-ILMOITUS KAPPALEEN MUODOSSA

Juhana Haukkalan uusi single on tanssittava juhannuskappale – Kuuntele viihdyttävä Norppa kivellä täältä! Viime keväänä Universalille kiinnitetty pohjanmaalaisartisti Juhana Haukkala julkaisi tänään tarttuvan…