DYSTOOPPINEN SUKELLUS ELEKTRONISEEN BASTILLEEN

Bastillen uusi albumi Give Me The Future tarjoaa scifiä, leikkisyyttä, dystopiaa ja tanssittavuutta samassa paketissa ja tutkii niin teknologian tuomia mahdollisuuksia kuin varjopuoliakin

’Give Me The Future’ achieves everything a pop album should and stands out as Bastille’s best and most expansive work.” Clash 8/10

“Their most engaging, vital and flat out brilliantly fun record” – Dork (4/5 Stars)

Their best record since Bad Blood’ – GIGWISE

“The best and most surprising album of their career to date – Rolling Stone UK

Brittiyhtye Bastille julkaisee tänään neljännen studioalbuminsa Give Me the Future. Give Me The Future tarjoaa Bastillea elektronisempana kuin koskaan. Albumi on teknologiapainotteisessa ajassamme tribuutti ihmisyydelle ja inhimillisyydelle – levyllä yhtye esittelee niin uusimman teknologian mahdollisuuksia, kuin myös online-elämän pimeitä puolia. Dystooppinen, ajatuksia herättävä levy toimii myös leikkisänä ja tanssittavana kokonaisuutena. Albumia on ollut tekemässä Bastillen kanssa huippunimiä kuten OneRepublicin Ryan Tedder (Adele, Paul McCartney & Taylor Swift) ja Rami Yacoub (Britney Spears & Lady Gaga)

Albumin ei ole tarkoitus tuomita modernia elämää, vaan reflektoida sitä, missä olemme ja minne voisimme olla menossa. Bastillen keulahahmo Dan Smith kertoo teemojen inspiroituneen ajatuksesta, jossa teknologia mahdollistaa eksymisen mielikuvitukseen. Internetissä voi olla kuka vaan ja pohdinta siitä, miten se vaikuttaa ihmisten identiteetteihin ja ihmissuhteisiin on kiehtovaa. Albumi on täynnä viittauksia scifi-elokuviin, kirjallisuuteen, videopeleihin ja virtuaalitodellisuuteen. Äänimaailmassa läsnä on diskobassolinjoja, syntikkaorkestereita, kitaroita, futuristista gospelia, avaruuslaivaääniä, jousia, talkboxeja ja biittejä. Bastillelle on tyypillistä rakentaa kokonaisia maailmoja julkaisujensa ympärille ja Give Me The Future ei ole poikkeus tästä. Singleihin Distorted Light Beam, Thelma & Louise ja No Bad Days on sidoksissa tarina teknologiajättiläisestä, joka on luonut laitteen, joka mahdollistaa käyttäjänsä elää unissaan virtuaalisesti.

Vuonna 2010 perustettu Bastille julkaisi ensimmäisen studioalbuminsa Bad Blood vuonna 2013. Levy debytoi Iso-Britannian albumilistan ykkössijalla ja sisälsi kansainvälisen menestyssinglen Pompeii, joka on myynyt Suomessa yli nelinkertaista platinaa ja globaalisti kerännyt jo lähes neljä miljardia striimiä. Kakkoslevy Wild World nousi edellisen tavoin bändin kotimaassa albumilistan ykköseksi ja musiikkilehti NME nosti sen listauksessaan vuoden parhaiden albumien joukkoon. Kaksi vuotta myöhemmin Bastille yhdisti voimansa tuottaja Marshmellon kanssa singlellä Happier, josta tuli molempien artistien tähänastisen uran suurin hitti. Kappale on striimannut Suomessa nelinkertaista platinaa ja oli parhaimmillaan suomalaisradioiden 13. soitetuin biisi. Globaalisti kappale on kerännyt huimat yhdeksän miljardia striimiä. Viimeisimmän ja kolmannen studioalbuminsa DOOM D∆YS Bastille julkaisi kesäkuussa 2019.

Nelihenkisen Bastillen muodostavat Dan Smith (laulu), Kyle Simmons (koskettimet), Will Farquarson (basso, kitara) ja Chris Wood (rummut). Yhtye esiintyi ensimmäisellä omalla keikallaan Suomessa vuonna 2017 ja viimeisimmän kerran bändi nähtiin Suomessa vuoden 2019 Weekend-festivaaleilla.

Give Me The Future -kappalelista:
1. Distorted Light Beam
2. Thelma + Louise
3. No Bad Days
4. Brave New World (Interlude)
5. Back To The Future
6. Plug In…
7. Promises (by Riz Ahmed)
8. Shut Off The Lights
9. Stay Awake?
10. Give Me The Future
11. Club 57
12. Total Dissociation (Interlude)
13. Future Holds (feat. BIM)

Bastille somessa:
Instagram / TikTok / Facebook / Twitter

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

SINI YASEMINILTA UUSI ALBUMI: VIIMEINEN JOKA RIKKOI MUT

SINI YASEMINin järjestyksessään kolmannen albumin teema on kamppailu ennen itsensä löytämistä ja rakastetuksi tulemista. Albumi on kasvutarina, joka kuljettaa kuulijan…

VAIKUTTAVA DEBYYTTIALBUMI ARTISTITULOKAS M.A:LTA

M.A lunastaa odotukset debyyttialbumillaan Liminaalitila Kotimaisen rap-kentän kiinnostavimpiin tulokkaisiin lukeutuva M.A on juuri julkaissut debyyttialbuminsa Liminaalitila. Vaikuttavalla 10 kappaletta sisältävällä…

ARE, REKAMI JA JOOSU J ASTELEVAT KORIPALLOKENTILLE UUDELLE KAPPALEELLAAN

Koko illan -kappale on omistettu Jyväskylä Basketball Academylle Are ja Rekami ovat julkaisseet tänään uuden kappaleen Koko illan, jolla vierailee…