BESS TEKEE JÄTTIHITILLÄÄN UMK-HISTORIAA

Ram pam pam ylitti kultarajan alle kuukaudessa

BESS kilpailee Suomen Euroviisuedustajan paikasta kisabiisillään Ram pam pam, joka julkaistiin tammikuun 14. päivä. Kappale debytoi Spotifyn listasijalla 2. ja nousi kahden päivän kuluttua julkaisustaan Suomen kuunnelluimmaksi kappaleeksi. Ram pam pam jatkaa edelleen listaykkösenä niin Spotifyssa kuin virallisella singlelistallakin. Single on ylittänyt kultarajan (2 miljoonaa striimiä) alle neljässä viikossa ja tekee näin historiaa ollen ensimmäinen UMK-kisabiisi, joka on ylittänyt kultarajan jo ennen UMK-finaalia. Yksikään UMK-kisabiisi ei ole myöskään noussut listaykköseksi ennen finaalikisaa. 

”Siis nyt jumalauta wau! Ennen kaikkea kiitos mun supertiimille, tää on iso saavutus. Kiitos kaikille kuuntelijoille, jotka ovat ottaneet biisin omakseen ja sydämiinsä. Kiitos, että saan kokea tän kaiken. Valoa ja rakkautta kaikkien kevääseen. Tää on vasta alkua ja lupaan, että UMK-finaalissa räjähtää!”

Lukuisista kulta- ja platinahiteistään tunnettu BESS on helsinkiläinen pop-artisti, joka yhdistelee musiikissaan elektronista poppia ja housea. BESSin tunnistettava rouhea lauluääni on tullut vuosien aikana tutuksi erityisesti lähes kolminkertaista platinaa striimanneesta singlestä Tempo, jolla artisti nousi vuonna 2017 suuren yleisön tietoisuuteen. Laulajan muita hittejä ovat muun muassa platinahitti Aja sekä kesällä 2021 julkaistu ja platinaa pian striimannut Viisi kesää. Lisäksi BESSiä on kuultu suomalaisissa tosi-tv-ohjelmissa, kuten Temptation Islandissa ja Bachelor Suomessa, ja fiittaamassa muun muassa Mikael GabrielinRaappanan ja Keko Salatankappaleilla. Debyyttialbumillaan platinaa striimanneen BESSin tuotantoa on kaiken kaikkiaan kuunneltu suoratoistopalveluissa yli 35 miljoonaa kertaa, ja hän lukeutuu keskimääräisten Spotify-kuuntelijamäärien perusteella Suomen kärkinimien joukkoon 420 000 kuukausittaisella kuulijalla. Kesällä BESS nähdään esiintymässä useilla Suomen suurimmilla festareilla. 

BESS somessa:
Instagram / Tiktok Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Veera Hjerppe
Universal Music Finland
+358 50 4619818
veera.hjerppe@umusic.com

Keikkamyynti:
Annika Oksanen
Live Nation Finland
+358 45 633 6915
annika.oksanen@livenation.fi
www.livenation.fi

UMK22-tapahtuma ja -finaali 26. helmikuuta

Uuden Musiikin Kilpailun voittaja ja Suomen seuraava Euroviisuedustaja valitaan 26.2.2022 Turun Logomon UMK22-tapahtumassa. Finaalilähetys nähdään ja kuullaan suorana Yle TV1:ssä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Yle X3M:llä.

Omaa suosikkiaan voi äänestää suoran lähetyksen aikana maksutta kirjautumalla Yle.fi -sovellukseen tai maksullisesti joko tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit. Voittajabiisi selviää laskemalla yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet yhteen: katsojien äänten painoarvo on 75 % ja kansainvälisen raadin 25 %.

Ylen Uuden Musiikin Kilpailu

Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) on Ylen järjestämä kaikille musiikintekijöille avoin kilpailu, jossa etsitään parasta suomalaista uutta kappaletta. Voittajakappaleen esittäjä edustaa Suomea Euroviisuissa eli Eurovision Song Contest -kilpailussa, joka vuonna 2022 järjestetään Torinossa, Italiassa.

Kuva: Nelli Kenttä

Takaisin uutisiin

Uutisia

F JA 30 MUUTA TUNNETTUA KASVOA OTTAVAT KANTAA SUOMIRÄPIN SEKSISMIIN

Taas mennään -musiikkivideolla joukko tunnettuja henkilöitä ilmaisee kantansa suomiräpissä ilmentyvää seksismiä vastaan – Katso vakuuttava musiikkivideo täältä! Emma-palkittu artisti F julkaisi tänään…

HENE JÄÄSALO JULKAISI TOISEN SINGLENSÄ

Universal Musicille levyttävä Hene Jääsalo on julkaissut tänään toisen soolosinglensä Päiväuni. Biisi kertoo uupumuksen maustamasta arjesta ja on artistin itsensä…

NELINKERTAISTA PLATINAA ALBUMILLAAN STRIIMANNUT KUUMAA ON JULKAISSUT UUDEN SINGLEN

Tuore single Satama on tyyliltään yhtyeelle tyypillinen: suuri, tunnistettava melodia ja tarttuva teksti – ripauksella jotain uutta. Solisti Johannes Brotherus…