EMMA-PALKITTU F JULKAISI ODOTETUN KOLMANNEN ALBUMINSA JOS

F:n uusi albumi on herkullinen yhdistelmä vaaleanpunaisia r’n’b-soundeja, naiiviutta ja menettämisen teemoja
– Tilaa albumin vinyylipainos täältä

Rap-artisti F julkaisi tänään kolmannen albuminsa Jos. Rohkeudestaan ja vahvasta omasta äänestään tunnetun F:n albumi kietoutuu menettämisen teemojen ympärille ja esittelee hänestä myös artistina uudenlaisen, aikaisempaa feminiinisemmän ja pehmeämmän puolen. Uransa alkutaipaleella F keskittyi tutkimaan omaa naiseuttaan siilitukan ja miestenvaatteisiin pukeutumisen kautta, mutta nyt vastakohtainen äärimaailma on ollut keskeinen inspiraatio levyn tekemisen kannalta. 

”Ensimmäistä kertaa halusin olla suoruudessani juuri niin naiivi kuin pahimmillani ja parhaimmillani olen. Halusin kertoa ne tarinat, joita en aiemmin kertonut, koska en pitänyt niitä hiphopin kontekstissa kiinnostavana. Halusin kertoa ne sillä mulle rakkaimmalla pehmeällä ja vaaleanpunaisella r’n’b-saundilla. Halusin tutkia mun feminiinistä puolta ja tyttöyttä. Halusin tehdä tämän kaiken levyksi, joka olisi lohdullinen, herkkä, hauska, kamala, naurettava, mauton, kaunis ja voimakas”, F kuvaa kokonaisuutta.

Itse levyntekoon F:ää kirvoitti muutama kesä sitten tapahtunut auto-onnettomuus, jonka seurauksena hän tuli pohtineeksi klassisia mietteitä muun muassa siitä, kuka saapuisi hänen hautajaisiin ja mitä hän jättäisi jälkeensä. Pian nämä ajatukset kääntyivät hieman toisenlaiseen muotoon ja kysymyksiin siitä, mitä jälkiä F:ään on jätetty ja millaisissa ihmissuhteissa hän on kasvanut. Kun F selvisi läheltä piti -onnettomuudesta kotiin, hän valvoi loppuyön ja kirjoitti seuraavana päivänä levyn Tunti himaan -kappaleen tekstin. Kyseisestä kappaleesta muodostui myöhemmin koko albumin kehys.

”Menetys, irrottaminen ja luopuminen ihmisistä tai asioista ei aina ole vain surullista ja kipeää. Se voi olla myös ristiriitaista, kaunista, euforista tai yksinkertaisesti vain oikein”, F tiivistää. 

Jos-albumi on F:n ja hänen tuottajansa Juho Suutarisen käsialaa. Kaikki albumin ja sen singlejulkaisujen ympärille toteutetut visuaaliset sisällöt on tehty yhteistyössä JIRINAn kanssa. Hän on ohjannut myös albumin fokuskappaleelle Kannan sut musiikkivideon, joka julkaistaan 12. huhtikuuta klo 9.

F on muutamassa vuodessa noussut maamme kiinnostavimpien, kotimaista hiphop-kenttää uudistavien tekijöiden joukkoon. Myös visuaalisuus on ollut artistin uran alkuajoilta saakka merkittävässä roolissa. Viime keväänä tämä huomioitiin myös Emma Gaalassa, jossa F:n edellisen albumin nimikkokappaleelle tehty musiikkivideo Vapaa voitti Vuoden musiikkivideo -palkinnon. Albumijulkaisun jälkeen F keskittyy keikkailuun, tulevana kesänä hänet nähdään lähes jokaisella Suomen isolla festarilavalla Ruisrockista Flow Festivaliin. F:n albumikiertueen kaikki keikkapaikat löydät täältä.

F somessa:
Instagram / Facebook

Lisätiedot ja haastattelut:
Mari Hautamäki
mari.hautamaki@umusic.com
+358 400685701

Keikkamyynti:
All Day Agency
Feniks Willamo
feniks@allday.fi
+358 452390170
www.allday.fi

Takaisin uutisiin

Uutisia

YONA JA ARPPA JULKAISEVAT YHTEISKAPPALEEN JUHANNUKSEKSI

Suomi-indien kärkinimet Yona ja Arppa ensimmäistä kertaa yhteisellä kappaleella – Lalala (Happysad) on viimeinen maistiainen Yonan 20.9. julkaistavalta Eden-albumilta Johanna Kustannukselle levyttävä Yona julkaisee yhdeksännen…

BÄMÄ JA PILVI HÄMÄLÄINEN YHDISTIVÄT VOIMANSA

Lopputuloksena kesähitiltä kuulostava Anna rakas (raju hetki) -single, joka tuo Nisa Sorayan klassikon tähän päivään Viime vuonna läpimurron tehnyt BÄMÄ-yhtye…

KOTITEOLLISUUS SUSIRAJALLA

Kotiteollisuuden uusi single Susirajalla on ulkona, albumi saadaan syyskuun lopussa Suomirockin kovimpaan kärkeen kuuluva Kotiteollisuus on julkaissut uuden, ärhäkkään singlen Susirajalla.…