NELLI MATULALTA ENNAKKOON KULTAA MYYNYT UUSI ALBUMI KILTTI TYTTÖ

Nelli Matulan uudelle Kiltti tyttö -albumille julkaistiin tänään levyn visuaalista maailmaa esittelevä elokuvallinen traileri
– katso kokonaisuus täältä!

Nelli Matula julkaisi tänään jo ennakkoon kultarajan ylittäneen toisen albuminsa Kiltti tyttö. Emma-ehdokkaanakin olleen pop-artistin uusi levy syventyy tutkimaan Nellin omien kokemusten ja havaintojen kautta niin sanottua kiltin tytön syndroomaa. Albumin kappaleilla käsitellään kiltti tyttö -sanaparia muun muassa perfektionismin ja muiden miellyttämisen näkökulmista ja pohditaan, millaisia asioita kiltiltä tytöltä oikein odotetaan yhteiskunnassamme. Artisti kuvailee uutta albumiaan kokoelmaksi hänen omia päiväkirjamerkintöjään kokonaisiksi kappaleiksi puettuna.

“Kuuntelin erästä podcastia, jossa käytiin läpi ilmiötä siitä, miten naiset usein tarkkailevat itseään ja omaa toimintaansa enemmän kuin miehet. Asian kerrottiin juontavan juurensa siitä, että naiset ovat tiedostamattaan sisäistäneet objektimaisen roolinsa, johon heitä on kautta aikojen asetettu. Sen seurauksena moni voi rakentaa elämästään ja ihan tavallisesta arjestaan eräänlaista performanssia, jossa asioita ja valintoja tehdään niin, etteivät ne aiheuta säröjä tai muita odottamattomia reaktioita itsessä tai muissa. Olen käsitellyt levyä tehdessä paljon myös perfektionismia ja samaistuin sitä kautta edellä mainittuun ilmiöön paljon. Tämä havahtuminen inspiroi miettimään, mitkä asiat minussa ja omassa käytöksessäni ovat sellaisia, mitä joku muu toivoo minussa olevan ja mitkä taas niitä, jotka ovat lähtöisin aidosti itsestäni ja persoonastani. Prosessi on edelleen kesken, mutta tuo oivallus ja kaikki siitä kumpuavat sävyt muodostavat tämän albumin ytimen”, Nelli Matula kertoo.  

Albumin ainoat vierailevat artistit ovat a cappellayhtye Club For Five sekä maamme menestyneimpiin rap-artisteihin lukeutuva Pyhimys. Heitä molempia kuullaan albumin fokuskappaleella Ojaan.

“Club For Fiven Ensi-ilta -albumia voisi kuvailla mun omaksi musiikkikasvatukseksi, osaan sen etu- ja takaperin ulkoa. Olin aina haaveillut, että pääsisin tekemään yhtyeen kanssa yhteistyötä ja Ojaan-kappale tuntuu juuri oikealta tähän. Koen myös Pyhimyksen istuvan tähän hänen monitasoisen ja filosofisen tulkintatapansa ansioista. Biisillä mennään oikein kunnolla syvään päätyyn”, Nelli Matula naurahtaa.

Artistin lisäksi albumin ydintekijätiimin muodostavat tuottajaduo LosRollos ja Ani. Lisäksi levyn kappaleita ovat olleet tekemässä muun muassa Antti Riihimäki, Joonas Angeria, Vilma Alina ja Kaisa Korhonen. Kiltti tyttö -albumille julkaistaan tänään myös sen visuaalista maailmaa esittelevä elokuvallinen traileri. Trailerin on tehnyt yhteistyössä artistin kanssa Simelius Simelius ja sen äänisuunnittelusta vastaa Joonas Laaksoharju.  Nelli Matulan debyyttialbumi Jumalatar julkaistiin elokuussa 2019. Levy ylitti platinarajan noin kuukausi julkaisunsa jälkeen ja toi artistille Vuoden naisartisti -ehdokkuuden Emma Gaalassa. Tämän jälkeen Nelli Matula on julkaissut muun muassa kultarajan ylittäneet hitit Sukupuuttoon, Lelu ja Tulevaisuuteen. Kappaleet löytyvät myös tänään julkaistulta Kiltti tyttö -albumilta.

Nelli Matula somessa:
Instagram / Facebook

Lisätiedot ja haastattelut:
Mari Hautamäki
mari.hautamaki@umusic.com
+358 400 685 701

Keikat:
Mikko Korpi
mikko.korpi@warnermusic.com
+358 50 371 9229

Takaisin uutisiin

Uutisia

SYNKEÄLLÄ JA TUNTEIKKAALLA SOUNDILLAAN IHASTUTTANUT D4VD JULKAISI DEBYYTTI-EP:NSÄ

Romantic Homicide ja Here With Me -viraalihitit siivittivät 18-vuotiaan artistin Billboardin lupaavimpien nuorien artistien listalle “part of the next generation…

BESS YLLÄTTÄÄ: KESÄKUMIBIISI 2023

TÄNÄÄN JULKAISTU MISSIO ON VUODEN 2023 VIRALLINEN KESÄKUMIBIISI BESSin festarikesä starttaa YleXPopista 3.6. Tämän vuoden kesäkumibiisin esittää BESS, yksi tämän hetken…

LUPAAVA RAP-TULOKAS ANDREI JULKAISI UUDEN SINGLEN

Rap-tulokas Andrei on julkaissut uuden singlensä Valehtele vaa. Kappale kertoo siitä, kuinka eron jälkeen toinen löytää uuden liian nopeasti.  “Tän biisin idea ei oo olla…