FLOW’SSA ESIINTYVÄN FLORENCE + THE MACHINEN ALBUMI NYT ULKONA

Florence + The Machine on julkaissut viidennen albuminsa Dance Fever — Yhtye esiintyy Helsingin Flow Festivalilla 13. elokuuta

”The triumphant sound of a singer reborn”NME 4/5

“Starting spinning and ending with applause, Dance Fever whips you into hysteria and then relieves you from it” – Gigwise 9/10

“On Dance Fever, there’s definitely the feeling of an artist whose decided that they have nothing left to hide.” The Line Of Best Fit 9/10

”The frontwoman’s star continues to burn brightly….Dance Fever sees Welch return to the euphoric, stadium-sized anthems that defined her early career” Vogue

Brittisensaatio Florence + The Machine on julkaissut tänään odotetun viidennen studioalbuminsa Dance Fever. Levy on äänitetty pandemian aikana Lontoossa Florence Welchin odottaessa kärsimättömästi maailman avautumista. Artisti kaipasi lockdownin aikana klubeja, tanssimista festareilla, liikkeen pyörteessä olemista sekä ennen kaikkea musiikkia ja yhdessäoloa. Toiveet rakkaiden jälleennäkemisestä sekä ventovieraiden kanssa tanssimisesta kannustivat Welchiä jatkaa Dance Fever -albumin työstöä.

Inspiraation keskipisteeksi nousi tanssimanian käsite (choreomania) – renessanssiajan ilmiö, jossa ihmisryhmät tanssivat villisti uupumukseen, romahdukseen ja jopa kuolemaan asti. Tanssi tarjosi Florencelle voimaa ja energiaa, kun yhtye oli ensimmäistä kertaa keikkailematta yli vuosikymmeneen. Florencen, Jack Antonoffin, Kid Harpoonin sekä Glass Animalsin nokkamies Dave Bayleyn tuottama kokonaisuus on inspiroitunut myös muun muassa kauhuelokuvista, 70-luvun rockista, tanssipopista ja runoudesta.

14 kappaletta sisältävältä levyltä julkaistiin etukäteen artistin ahdistuksen voittamisesta kertova Free, euforinen My Love -single, eeppisiin mittasuhteisiin kasvava, naiseutta ja odotusten kumoamista käsittelevä King sekä suurien tunteiden oodi Heaven Is Here. Yhdysvaltalainen valokuvaaja ja elokuvaohjaaja Autumn De Wilde vastaa kaikista albumin henkeäsalpaavista visuaaleista.

Kriitikoiden ylistämän Florence + The Machinen kaksi ensimmäistä studioalbumia Lungs (2009) ja Ceremonials (2011)nostivat Florence Welchin nopeasti kansainväliseksi supertähdeksi. Kolmas levy How Big, How Blue, How Beautiful (2015) toi artistin Suomeen, Flow Festivalin päälavalle. Kesällä 2018 julkaistu neljäs albumi High As Hope toi yhtyeelle kaksi uutta BRIT Awards -ehdokkuutta. Florence + The Machine on saanut yhteensä 12 BRIT Awards -ehdokkuutta ja kuusi Grammy-ehdokkuutta. 

Florence + The Machine esiintyy toistamiseen Flow Festivalilla Helsingissä lauantaina 13. elokuuta.

Dance Fever -kappalelista
1. King
2. Free
3. Choreomania
4. Back In Town
5. Girls Against God
6. Dream Girl Evil
7. Prayer Factory
8. Cassandra
9. Heaven Is Here
10. Daffodil
11. My Love
12. Restraint
13. The Bomb
14. Morning Elvis

Florencen + The Machinen uusimmat pressikuvat voi ladata tästä.

Florence + The Machine somessa:
Instagram / Twitter / Facebook

Lisätiedot:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

BÄMÄ JA PILVI HÄMÄLÄINEN YHDISTIVÄT VOIMANSA

Lopputuloksena kesähitiltä kuulostava Anna rakas (raju hetki) -single, joka tuo Nisa Sorayan klassikon tähän päivään Viime vuonna läpimurron tehnyt BÄMÄ-yhtye…

KOTITEOLLISUUS SUSIRAJALLA

Kotiteollisuuden uusi single Susirajalla on ulkona, albumi saadaan syyskuun lopussa Suomirockin kovimpaan kärkeen kuuluva Kotiteollisuus on julkaissut uuden, ärhäkkään singlen Susirajalla.…

JUHANA HAUKKALALTA TREFFI-ILMOITUS KAPPALEEN MUODOSSA

Juhana Haukkalan uusi single on tanssittava juhannuskappale – Kuuntele viihdyttävä Norppa kivellä täältä! Viime keväänä Universalille kiinnitetty pohjanmaalaisartisti Juhana Haukkala julkaisi tänään tarttuvan…