KENDRICK LAMARIN ODOTETTU ALBUMI NYT ULKONA

Hiphopin suurnimiin lukeutuva Kendrick Lamar on julkaissut pitkään odotetun viidennen studioalbuminsa

Aikamme merkittävimmäksi räppäriksi tituleerattu Kendrick Lamar on juuri julkaissut viisi vuotta odotetun viidennen studioalbuminsa Mr. Morale & The Big Steppers. Artistin edellinen sooloabumi on keväällä 2017 julkaistu kriitikoiden ja yleisön rakastama DAMN., joka toi Lamarille muun muassa viisi Grammy-palkintoa ja Pulitzer-palkinnon. Musiikin historiaan ikiajoiksi jäävä artisti määrittelee levy levyltä uudelleen, mitä hiphop voi olla tänä päivänä. 

Big Steppers – ja Mr. Morale -osiin jaettu tupla-albumi sisältää yhteensä 18 kappaletta. Sillä vierailevat muun muassa Baby Keem, Kodak Black, Sampha, Summer Walker ja Ghostface Killah ja sen tuottajiin lukeutuvat Lamarin lisäksi muun muassa Sounwave, Pharrell Williams, Duval Timothy, Boi-1Da ja Dave Free. Henkilökohtaisella ja rehellisellä kokonaisuudella artisti päästää yleisön kurkkaamaan hänen elämänsä kulisseihin albumin kansikuvaa myöten, jossa hänet on kuvattu morsiamensa ja kahden lapsensa kanssa.

Varhain maanantaiaamuna Kendrick Lamarilta saatiin ylistetty uusi kappale ja video The Heart Part 5, joka ei kuitenkaan ole mukana juuri julkaistulla albumilla. “I am. All of us.” -lauseella alkavalla videolla artistin kasvot muotoutuvat deepfake-teknologialla eri kollegojen, viihdyttäjien ja hiphop-ikonien näköisiksi. Alla katsottavissa olevalla videolla nähdään muun muassa Nipsey Hussle, Will Smith, Kobe Bryant ja OJ Simpson.

Kendrick Lamar esiintyi historiallisessa Super Bowlin puoliaikashow’ssa helmikuussa yhdessä Dr. Dren, Eminemin, Snoop Doggin ja Mary J. Bligen kanssa. Esityskokonaisuuden, jossa kuultiin Kendrickin kappale Alright, voi katsoa tästä. Viimeisimpänä artistin uutta musiikkia on kuultu hänen serkkunsa Baby Keemin debyyttialbumin kahdella kappaleella range brothers & family ties, joista jälkimmäinen toi kaksikolle Grammy-palkinnon.

Tärkeitä yhteiskunnallisia teemoja usein käsittelevä Kendrick Lamar Duckworth julkaisi kehutun ensimmäisen albuminsa Section.80 omakustanteisesti vuonna 2011 ja sai vuotta myöhemmin levytyssopimuksen Interscope Recordsille. Kriitikoiden ja yleisön suosikkeihin lukeutuva artisti on julkaissut yhteensä neljä studioalbumia, minkä lisäksi hän kuratoi ja tuotti Marvelin Black Panther -elokuvasta inspiroituneen albumin vuonna 2018. Yhteensä 39:stä Grammy-ehdokkuudestaan artisti on voittanut 14. Viimeisin studioalbumi DAMN. toi hänelle myös arvostetun Pulitzer-palkinnon, minkä myötä Lamar on ensimmäinen Pulitzerin voittanut muusikko, jonka genrenä on jokin muu kuin jazz tai klassinen musiikki.

Suomessa yli 100 miljoonaa kertaa striimatun Lamarin studioalbumeista good kid, m.A.A.d city ja DAMN. ovat ylittäneet tuplaplatinarajan ja To Pimp A Butterfly platinarajan. Suosituin kappale HUMBLE. on myynyt Suomessa nelinkertaista platinaa.

Disc 1: Big Steppers
1. United In Grief
2. N95
3. Worldwide Steppers
4. Die Hard ft. Blxst, Amanda Reifer
5. Father Time ft. Sampha
6. Rich (Interlude)
7. Rich Spirit
8. We Cry Together ft. Taylour Paige
9. Purple Hearts ft. Summer Walker, Ghostface Killah

Disc 2: Mr. Morale
1. Count Me Out
2. Crown
3. Silent Hill ft. Kodak Black
4. Savior (Interlude)
5. Savior ft. Baby Keem & Sam Dew
6. Auntie Diaries
7. Mr. Morale ft. Tanna Leone
8. Mother I Sober ft. Beth Gibbons of Portishead
9. Mirror

Kendrick Lamar somessa:
Instagram / Twitter / Facebook

Voit ladata artistin pressikuvat tästä.

Lisätiedot: 
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

HYVÄSTI SLIM SHADY – EMINEMIN ODOTETTU ALBUMI NYT ULKONA

Hiphopin supertähden provokatiivisella albumilla heitetään hyvästit Slim Shadylle Hittisingle Houdini on ylittänyt Suomessa kultarajan ja noussut radiolistan seitsemänneksi Rap-ikoni Eminem…

POP-KUNINGATAR KATY PERRY TEKEE PALUUN

Tänään julkaistu “Woman’s World” tarjoaa ensikosketuksen syksyllä julkaistavaan tanssipop-albumiin Globaali supertähti Katy Perry aloittaa uuden jännittävän aikakauden juuri julkaistulla singlellään Woman’s World.…

EMINEMILTÄ UUSI ALBUMI 12. HEINÄKUUTA

Hiphopin supertähden odotettu albumi julkaistaan 12. heinäkuuta – Toinen single ulkona nyt Rap-ikoni Eminem ja hänen sadistinen Slim Shady -alter…