JANNIKA B:N UUSI SINKKU ON P.A.S.K.A.

Laserkantri saa jatkoa – Jannika B kiittää ja haistattaa yllätyssinkullaan

Jannika B julkaisee 17.6. uuden sinkun P.A.S.K.A. Nimensä mukaisesti kappale on räväkkä avautuminen, jonka päällisin puolin kepeässä sanoituksessa piilee vakavaakin asiaa. Kappaleen ytimessä ruoditaan sitä, kuinka huono ihmissuhde voi myrkyttää mieltä vielä pitkään sen loppumisen jälkeenkin.

Artisti kertoo biisin syntymisestä: “Päässäni oli muhinut ajatus ‘Kiitos kun rikoit mut’-teemaisesta biisistä jo pidemmän aikaa. Emma-gaalassa 2022 tapahtui jotain, joka lopulta sai hehkulampun syttymään. Sattumoisin olin sopinut seuraavalle viikolle biisinkirjoitussession Jonas Olssonin ja Kyösti Salokorven kanssa. Esitin heille idean biisistä ja P.A.S.K.A. syntyi neljässä tunnissa ihan mahtavassa flowssa!”

P.A.S.K.A.:n voi jokainen kuulija muuntaa oman elämänsä tilanteisiin jos on jäänyt ihmissuhteesta jotain hampaankoloon.

“Kappale haistattaa paskat – sillai hyvällä. Olen nimittäin ajan kuluessa tajunnut, että tietyt tapahtumat ja henkilöt ovat kukin tavallaan iskeneet minuun isoja säröjä, jotka lopulta saivat suojamuurini rikki ja hajoittivat minut. Kiitos tämän, sain mahdollisuuden korjata paloista paremman ja vahvemman version itsestäni. Ajatuksessa piilee kermiikkaan liittyvä japanilainen Kintsugi-filosofia”, keramiikkaan itsekin hurahtanut Jannika B kertoo.

P.A.S.K.A. peilaa teemoja, joita Jannika B on kokenut itselleen tärkeiksi uuden levyn teossa: oman kasvun käsittelyä, omien rajojen ja jaksamisen tiedostamista sekä laajemmin naisnäkökulmia niin artistina kuin elämässä muutenkin. Jannika B kertoo pilke silmäkulmassa: “Joku sanoi, että olen puhjennut uusien biisien myötä kukkaan – en ole. Minä en ole kukkanen. Olen kasvattanut piikit. Olen kaktus. Selviän kaikesta.”

Kesän tulevilla keikoilla juhlitaan myös Jannika B:n 10-vuotista artistitaivalta. Uusien kappaleiden Manian ja P.A.S.K.A:n lisäksi keikoilla kuulla jo klassikoksi nousseita megahittejä, kuten Seuraavaan elämään, En luovu susta koskaan ja Aamun takana. Setissä kuullaan takuuvarmasti myös Vain elämää -ohjelman 11. kauden jättihitiksi noussut ja sarjan Youtube-katsojaluvuissa historiaa tehnyt koskettava versio Klamydian Pyyntö-kappaleesta.

Jannika B on innoissaan keikkakesästä: “Kesän keikoille lähdetään uuden bändin kanssa, jonka taidonnäytteitä kuullaan jo P.A.S.K.A. -sinkulla. Mukana on Suomen parhaimpiin rumpaleihin kuuluva Risto Rikala, kitarassa Robin Packalenin riveistä tuttu, Suomen Brian Maynakin tunnettu Tomas Niemistö ja matalataajuusosastosta vastaa nöyrä superstarba Arttu Kuusisto. Pitkän keikkatauon jälkeen jännittää palata keikoille, mutta bänditreenien jälkeen olin aivan pähkinöinä! Olen suunnitellut mageen ja minun näköisen visuaalisen ilmeen keikoille – laserkantri, Twin Peaks ja minun sielunmaisemani kohtaavat Suomen suven!”

Jannika B julkaisi pitemmän tauon jälkeen uutta musiikkia helmikuussa Mania-sinkun muodossa. Manian edeltäjä, Toinen nainen -albumi, on ylittänyt platinarajan. Mania on löytänyt tiensä hyvin radioaalloille sekä kuulijoiden soittolistoille ja on saanut valtavasti palautetta. Uudelleen löytynyt yhteys tuttuun tuottajaan Jonas Olssoniin on ollut hedelmällistä. P.A.S.K.A. -single on tarttuva kesäbiisi ja syksyllä on luvassa Ihmisen muotoinen -single ja samanniminen kirjajulkaisu. Lokakuussa julkaistavasta kirjasta saattaa saada valaistusta myös P.A.S.K.A. -kappaleen inspiraatiosta.

Jannika B somessa:
Instagram / Facebook / TikTok

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Satu Snellman
satu.snellman@umusic.com
puh. 040 50 88 190

Keikat:
Olli Vartiainen
MP-Viihde Oy
keikkaolli@gmail.com
puh. 040 966 5230

Takaisin uutisiin

Uutisia

HYVÄSTI SLIM SHADY – EMINEMIN ODOTETTU ALBUMI NYT ULKONA

Hiphopin supertähden provokatiivisella albumilla heitetään hyvästit Slim Shadylle Hittisingle Houdini on ylittänyt Suomessa kultarajan ja noussut radiolistan seitsemänneksi Rap-ikoni Eminem…

POP-KUNINGATAR KATY PERRY TEKEE PALUUN

Tänään julkaistu “Woman’s World” tarjoaa ensikosketuksen syksyllä julkaistavaan tanssipop-albumiin Globaali supertähti Katy Perry aloittaa uuden jännittävän aikakauden juuri julkaistulla singlellään Woman’s World.…

EMINEMILTÄ UUSI ALBUMI 12. HEINÄKUUTA

Hiphopin supertähden odotettu albumi julkaistaan 12. heinäkuuta – Toinen single ulkona nyt Rap-ikoni Eminem ja hänen sadistinen Slim Shady -alter…