MENESTYSYHTYE IMAGINE DRAGONS JULKAISI UUDEN KOKONAISUUDEN

Miljardeja striimannut Imagine Dragons julkaisi jatko-osan viime syksynä ilmestyneelle albumille

Maailman suosituimpiin poprock-yhtyeisiin lukeutuva Imagine Dragons on juuri julkaissut odotetun kuudennen studioalbuminsa Mercury – Act 2, joka toimii myös jatko-osana bändin viime syksynä julkaistulle Mercury – Act 1 -levylle. Kokonaisuuden ensimmäinen osa keskittyy käsittelemään rakkautta, uskoa, tuskaa, intohimoa ja surua, mutta toisella osalla keskiössä on henkilökohtaisten menetysten käsittely ja olemassaolon kysymykset. Molemmat albumit on tuottanut Rick Rubin (Lady Gaga, Ed Sheeran).

“Mercury –Act 1 is focused on the immediacy of death. What does that sound like? What does that feel like? Mercury —Act 2 is focused on the process that comes after. So it’s the coping, the waking up and life has to continue on. When you’ve lost someone you love, life continues. This album is about loss, grief, and life. I think throwing life in there is so important because there is a lot of joy to this record. It’s about being present”, Imagine Dragonsin keulahahmo Dan Reynolds kertoo.

Uudelta kokonaisuudelta irrotettiin hiljattain single Sharks, joka sai seurakseen yhtyeen kotikaupungissa Las Vegasissa kuvatun musiikkivideon. Uutta kappaletta edelsi maaliskuussa saatu elämän rajallisuutta käsittelevä biisi Bones, joka on noussut monen suomalaisen radiokanavan soittolistalle. Mukana kokonaisuudella on myös Imagine Dragonsin viime lokakuussa julkaistu single Enemy ft. JID kasvoi valtavaksi hitiksi ympäri maailmaa. Kappale on kerännyt globaalisti yli 4,5 miljardia kuuntelukertaa ja ylittänyt platinarajan myös Suomessa. Kappale on ollut parhaimmillaan 11. soitetuin kappale suomalaisradioissa ja Suomen Spotify-listan sijalla 8.

Miljardeja striimannut Imagine Dragons julkaisi vuosina 2017 ja 2018 jättimenestykseen nousseet sisarlevyt Evolve ja Origins. Muun muassa Believer-, Thunder-, Whatever It Takes, Natural– ja Bad Liar -kappaleet sisältäneitä albumeita on striimattu Suomessa yli 100 miljoonaa kertaa ja niiltä saatiin Suomeen kolme Top 20 -radiohittiä. Imagine Dragons oli 2010-luvun maailman parhaiten myynyt rock-yhtye ja bändin käsialaa oli myös Billboardin vuosikymmenen kolme menestyneintä rock-kappaletta (Believer, Thunder & Radioactive).

Imagine Dragons perustettiin vuonna 2008 ja siinä vaikuttavat solisti Dan Reynolds, kitaristi Wayne Sermon, basisti Ben McKee ja rumpali Daniel Platzman. Bändi nousi maailmanlaajuiseen maineeseen vuonna 2012 julkaistulla debyyttialbumilla Night Visions, joka sisälsi hitit Radioactive ja Demons. Yhtyeen aiemmat neljä studioalbumia ovat ylittäneet Suomessa vähintään platinarajan. Kaiken kaikkiaan Imagine Dragonsin tuotantoa on kuunneltu Suomessa yli 260 miljoonaa kertaa ja globaalisti lähes 110 miljardia kertaa.

Mercury – Act 2 – kappalelista

1. Bones
2. Symphony
3. Sharks
4. I Don’t Like Myself
5. Blur
6. Higher Ground
7. Crushed
8. Take It Easy
9. Waves
10. I’m Happy
11. Ferris Wheel
12. Peace Of Mind
13. Sirens
14. Tied
15. Younger
16. I Wish
17. Continual (feat. Cory Henry)
18. They Don’t Know You Like I Do

Imagine Dragons somessa:
Instagram / Twitter / TikTok / Facebook

Lisätiedot:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

SINI YASEMINILTA UUSI ALBUMI: VIIMEINEN JOKA RIKKOI MUT

SINI YASEMINin järjestyksessään kolmannen albumin teema on kamppailu ennen itsensä löytämistä ja rakastetuksi tulemista. Albumi on kasvutarina, joka kuljettaa kuulijan…

VAIKUTTAVA DEBYYTTIALBUMI ARTISTITULOKAS M.A:LTA

M.A lunastaa odotukset debyyttialbumillaan Liminaalitila Kotimaisen rap-kentän kiinnostavimpiin tulokkaisiin lukeutuva M.A on juuri julkaissut debyyttialbuminsa Liminaalitila. Vaikuttavalla 10 kappaletta sisältävällä…

ARE, REKAMI JA JOOSU J ASTELEVAT KORIPALLOKENTILLE UUDELLE KAPPALEELLAAN

Koko illan -kappale on omistettu Jyväskylä Basketball Academylle Are ja Rekami ovat julkaisseet tänään uuden kappaleen Koko illan, jolla vierailee…