FANIHYSTERIAA SUOMESSA SYNNYTTÄNYT YUNGBLUD JULKAISI KOLMOSALBUMINSA

Rock-ikonit Dave Grohl ja Mick Jagger pitävät YUNGBLUDin lahjakkuutta, karismaa ja artistiuutta poikkeuksellisena

Toukokuussa fanihysteriaa Helsingin Kulttuuritalon keikkansa yhteydessä herättänyt brittiartisti YUNGBLUD julkaisi tänään perjantaina 2. syyskuuta omaa nimeä kantavan albumin. Muun muassa Mick Jaggerin, Ozzy Ozbournen ja Dave Grohlin ylistämää YUNGBLUDia (Dominic Harrison) on tituleerattu Z-sukupolven rock n’ roll poster childiksi. Kolmannen studioalbuminsa myötä hän esiintyi eilen Sunset Stripillä ikonisissa keikkapaikoissa kuten The Roxy, Whiskey a Go-Go ja The Viper Room soittaen tuoreen levyn kappaleita.

Aiemmin tällä viikolla YUNGBLUD-albumilta julkaistiin single Tissues, joka on ponnahduslauta uudelle aikakaudelle. Kolmeminuuttinen Tissues-single ja juuri ensinäyttönsä saanut musiikkivideo esittelee YUNGBLUDin koko maailmalle. Kappaleella kuullaan sample The Curen Close To Me -klassikosta, johon Robert Smith on antanut oman hyväksyntänsä.

Artisti julkaisi kesäkuun lopussa singlen Don’t Feel Like Feeling Sad Today. Edellinen single Memories yhdessä WILLOW:n kanssa saatiin toukokuussa. Viimeisin maistiainen, elokuun alussa julkaistu The Emperor, toimii Yhdysvalloissa yliopistojen jalkapallokauden virallisena tunnusbiisinä.

Kantaaottavista ja tarttuvista kappaleistaan tunnettu 25-vuotias YUNGBLUD käsittelee sanoituksissaan usein sukupolvensa osittain vaiettujakin ongelmia. Hän tuo tarinankerronnallaan herkkyyttä ja lähestyttävyyttä nuoria yhdistäen ja rohkaisten. Suuren yleisön suosioon artisti nousi vuonna 2018 julkaistujen nimikko-EP:n sekä 21st Century Liability -esikoisalbumin myötä. YUNGBLUDin kakkosalbumi weird! julkaistiin joulukuussa 2020, ja se debytoi kotimaassaan albumilistan kärkisijalla. Suomessa hänen kappaleensa parents on ylittänyt platinarajan ja Halseyn ja Travis Barkerin kanssa tehty 11 Minutes on striimannut kultaa. Maailmanlaajuisesti YUNGBLUDin musiikkia on striimattu yli kolme miljardia kertaa. Artistin lahjakkuus on huomattu myös suomalaisissa radioissa, ja YUNGBLUDin kappaleet ovat soineet mm. YleX:n ja X3M:n taajuuksilla. Palkintoja hän on kerännyt muun muassa Brit Awardseissa Best Male Artist -kategoriassa sekä MTV Music Awardseissa voittaen Best New Act – ja Best Push Act -kategoriat.


YUNGBLUD somessa:
Instagram / TikTok / Facebook
Twitter / Spotify / YouTube


Lisätiedot:
Anniina Baumann
Universal Music Finland
anniina.baumann@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

SINI YASEMINILTA UUSI ALBUMI: VIIMEINEN JOKA RIKKOI MUT

SINI YASEMINin järjestyksessään kolmannen albumin teema on kamppailu ennen itsensä löytämistä ja rakastetuksi tulemista. Albumi on kasvutarina, joka kuljettaa kuulijan…

VAIKUTTAVA DEBYYTTIALBUMI ARTISTITULOKAS M.A:LTA

M.A lunastaa odotukset debyyttialbumillaan Liminaalitila Kotimaisen rap-kentän kiinnostavimpiin tulokkaisiin lukeutuva M.A on juuri julkaissut debyyttialbuminsa Liminaalitila. Vaikuttavalla 10 kappaletta sisältävällä…

ARE, REKAMI JA JOOSU J ASTELEVAT KORIPALLOKENTILLE UUDELLE KAPPALEELLAAN

Koko illan -kappale on omistettu Jyväskylä Basketball Academylle Are ja Rekami ovat julkaisseet tänään uuden kappaleen Koko illan, jolla vierailee…