FANIHYSTERIAA SUOMESSA SYNNYTTÄNYT YUNGBLUD JULKAISI KOLMOSALBUMINSA

Rock-ikonit Dave Grohl ja Mick Jagger pitävät YUNGBLUDin lahjakkuutta, karismaa ja artistiuutta poikkeuksellisena

Toukokuussa fanihysteriaa Helsingin Kulttuuritalon keikkansa yhteydessä herättänyt brittiartisti YUNGBLUD julkaisi tänään perjantaina 2. syyskuuta omaa nimeä kantavan albumin. Muun muassa Mick Jaggerin, Ozzy Ozbournen ja Dave Grohlin ylistämää YUNGBLUDia (Dominic Harrison) on tituleerattu Z-sukupolven rock n’ roll poster childiksi. Kolmannen studioalbuminsa myötä hän esiintyi eilen Sunset Stripillä ikonisissa keikkapaikoissa kuten The Roxy, Whiskey a Go-Go ja The Viper Room soittaen tuoreen levyn kappaleita.

Aiemmin tällä viikolla YUNGBLUD-albumilta julkaistiin single Tissues, joka on ponnahduslauta uudelle aikakaudelle. Kolmeminuuttinen Tissues-single ja juuri ensinäyttönsä saanut musiikkivideo esittelee YUNGBLUDin koko maailmalle. Kappaleella kuullaan sample The Curen Close To Me -klassikosta, johon Robert Smith on antanut oman hyväksyntänsä.

Artisti julkaisi kesäkuun lopussa singlen Don’t Feel Like Feeling Sad Today. Edellinen single Memories yhdessä WILLOW:n kanssa saatiin toukokuussa. Viimeisin maistiainen, elokuun alussa julkaistu The Emperor, toimii Yhdysvalloissa yliopistojen jalkapallokauden virallisena tunnusbiisinä.

Kantaaottavista ja tarttuvista kappaleistaan tunnettu 25-vuotias YUNGBLUD käsittelee sanoituksissaan usein sukupolvensa osittain vaiettujakin ongelmia. Hän tuo tarinankerronnallaan herkkyyttä ja lähestyttävyyttä nuoria yhdistäen ja rohkaisten. Suuren yleisön suosioon artisti nousi vuonna 2018 julkaistujen nimikko-EP:n sekä 21st Century Liability -esikoisalbumin myötä. YUNGBLUDin kakkosalbumi weird! julkaistiin joulukuussa 2020, ja se debytoi kotimaassaan albumilistan kärkisijalla. Suomessa hänen kappaleensa parents on ylittänyt platinarajan ja Halseyn ja Travis Barkerin kanssa tehty 11 Minutes on striimannut kultaa. Maailmanlaajuisesti YUNGBLUDin musiikkia on striimattu yli kolme miljardia kertaa. Artistin lahjakkuus on huomattu myös suomalaisissa radioissa, ja YUNGBLUDin kappaleet ovat soineet mm. YleX:n ja X3M:n taajuuksilla. Palkintoja hän on kerännyt muun muassa Brit Awardseissa Best Male Artist -kategoriassa sekä MTV Music Awardseissa voittaen Best New Act – ja Best Push Act -kategoriat.


YUNGBLUD somessa:
Instagram / TikTok / Facebook
Twitter / Spotify / YouTube


Lisätiedot:
Anniina Baumann
Universal Music Finland
anniina.baumann@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

Vahtera julkaisi tänään uuden singlensä Villihevosii

Vahteran vuosi käynnistyy tänään julkaistavalla singlellä Villihevosii. Kappale on mukana artistin myöhemmin tänä vuonna julkaistavalla kakkosalbumilla. Vahtera on tullut tunnetuksi…

SAM SMITHIN NELJÄS ALBUMI ON ITSEVARMA JA VAPAUTUNUT

Brittitähti vapautuu odotetulla Gloria-albumillaan Artisti saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja esiintyy Pori Jazzissa 14.7. “Sam Smith has never sounded better…

MISTÄ SÄ TUUT, LANDESPEDE?

Tulokasyhtye Yläkerta julkaisee uutta musiikkia – Turisti nyt ulkona Capitol Recordsille ja Universalille kiinnitetty hurmaava Yläkerta-yhtye on juuri julkaissut vuoden ensimmäisen…