OLAVI UUSIVIRTA ON JULKAISSUT TÄNÄÄN ALBUMIN PIENI KUOLEMA

Palkitun laulaja-lauluntekijä Olavi Uusivirran yhdeksäs studioalbumi Pieni kuolema on julkaistu tänään 9.9. Levyä juhlistetaan lauantaina 10.9. kahdella loppuunmyydyllä keikalla Helsingin Ääniwallissa.

”Pieni kuolema on syntynyt suurelta osin koronapandemian aikana, jolloin elämänpiiriini rantautui muitakin poikkeustiloja. Elämänmuutos onkin uuden albumin läpileikkaava teema. Laulujen lomasta heijastuu osaltaan myös jännittynyt maailmantilanne. Kasvava epävarmuus on kollektiivinen tunne, joka pakottaa meidät kyseenalaistamaan suojaisia asemapaikkojamme kulmasohvien upottavissa nurkissa. Mitään synkistelyä Pieni kuolema ei kuitenkaan ole! Levyn kappaleet ovat sumun ja hämärän keskeltä nousevia kurkotuksia kohti valoa. Vaikka biisit on tehty tummissa ja tuulisissa maisemissa, en ole halunnut musiikintekijänä jäädä rypemään siihen maisemaan. Keikoilla tärkein tehtävämme on aina ollut välittää energiaa yleisölle, ja tuo sama ylevä tavoite on ollut repussamme myös tätä levyä tehdessä. Pieni kuolema on ennen kaikkea uuden syntymä”, Uusivirta kertoo.

Pieni kuolema -albumin on sovittanut ja tuottanut Timo Kämäräinen. Levyltä on saatu kuulla ennakkoon singlet Älä päästä mua menemään, Kielletty leikki, Kun hiljaisuus oli kultaa ja Hilma af Klint.

Lähes 20 vuotta sitten ensimmäisen levynsä julkaissut multilahjakas Uusivirta tunnetaan muun muassa hiteistä On niin helppoo olla onnellinen, Nuori ja kaunis, Tanssit vaikka et osaa, Ollaanko tämä kesä näin, Kultaa hiuksissa ja Kesäyön uni. Emma-palkitun tekijän viime vuosien julkaisuihin lukeutuu myös huikeat 100 viikkoa Suomen radiosoittolistalla pysynyt platinaa striimannut 2020-duetto Anna Puun kanssa.

Musiikkiuransa lisäksi Uusivirta on tuttu näky näyttelijänä eri produktioista niin valkokankaalta, TV-ruudulta kuin teatterilavoiltakin.

Olavi Uusivirta somessa:
Instagram / Facebook / TikTok / Twitter

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Tara Kojonen
Promo Sapiens Oy
tara@promosapiens.fi

Keikat:
Mikko Varjamo
Live Nation Oy
mikko.varjamo@livenation.fi

Takaisin uutisiin

Uutisia

PEARL JAMIN KAHDESTOISTA STUDIOALBUMI ON NYT JULKAISTU

Rock-yhtye Pearl Jam tekee näyttävän paluun uudella albumillaan Dark Matter  “Seattle giants’ twelfth album hits like a triple espresso” – Mojo…

MAAILMAN MENESTYNEIN ARTISTI TAYLOR SWIFT JULKAISI UUDEN ALBUMIN

Vuoden merkittävin albumijulkaisu The Tortured Poets Department valloittaa musiikkimaailman tänään Supertähti Taylor Swift on juuri julkaissut uuden albumin The Tortured Poets Department.…

VUODEN YHTYE KUUMAA JULKAISEE KOLMANNEN ALBUMINSA

Tänään uuden albumin julkaissut KUUMAA on kiistatta vuoden suosituin kotimainen yhtye. Koko uransa aikana lähes 150 miljoonaa striimannut kokoonpano on…