KEIKKATAUOLLE JÄÄNYT PYHIMYS YLLÄTTÄÄ JULKAISEMALLA UUTTA MUSIIKKIA

Kemiaa-single on hitikäs yhdistelmä kahden eri artistisukupolven omaehtoista tulkintaa – Pyhimyksen uudella kappaleella mukana artistitulokas Figaro

Muutama viikko sitten loppuunmyydyllä Jäähallilla esiintynyt Pyhimys yllättää faninsa julkaisemalla uutta musiikkia. Viimeksi albumillinen soolomusiikkia Pyhimykseltä saatiin vuoden 2020 alussa, kun kuunteluillaan tuplaplatinarajan ylittänyt MIKKO-albumi julkaistiin. Tänään ulos tulleella Kemiaa-singlellä Pyhimystä täydentää herkästä tuotannostaan tunnettu monilahjakas artistilupaus Figaro.

“Pyhimys oli mukana mun debyytti-EP:llä, joten yhteistyön jatkaminen oli vaivatonta ja luontevaa. Pyhimyksellä oli hieno tapa laajentaa aihetta, joka syntyi kertsini pohjalta. Visuaaleja oli myös elämys kuvata, räjähdykset ja kaikki,” kertoo YleX:n Läpimurto 22 -listalle tänä vuonna nostettu Figaro.

“Nykymusassa on hieno puoli se, että artistibrändi ei täydy olla niin sitova, vaan yhteisbiiseillä päästään kartottamaan aluetta, joka ei lähtökohtasesti kuulosta kummankaan aiemmin julkaistulta musiikilta. Itse vaan tykkäsin kuunnella tätä alusta asti, mutta en toki yhtään osaa ennustaa miten muut tämän ottavat, saati näkevät osana mun profiilia. Tässä kohtaa se ei oo onneksi kovin vakavaakaan,” Pyhimys jatkaa.

Kemiaa on mutkikkaasta ihmissuhteesta ammentava kappale, jonka tekstimaailmassa leikitellään kemiaan liittyvillä kielikuvilla. Kappaleen visuaalisena inspiraationa on ollut suosittu Breaking Bad -tv-sarja. Ohjelmasta tutut miljööt ja yksityiskohdat ovat myös kappaleelle julkaistujen näyttävien markkinointimateriaalien ytimessä. Singlen ympärille rakennettu visuaalinen maailma on ohjaaja Ari Viremin käsialaa.

Kotimaisen hip hop -musiikin kärkiartisteihin artisteihin lukeutuva Pyhimys tunnetaan monipuolisesta urastaan, johon mahtuu niin menestyksekkäitä soolojulkaisuja, erilaisten taiteilijoiden kanssa tehtyjä yhteisprojekteja sekä Teflon Brothers -yhtyeen kanssa julkaistuja jättihittejä. Tuplaplatinaa kuunteluillaan ylittäneen MIKKO-menestysalbumin jälkeen Pyhimykseltä on saatu erilaisia yksittäisiä yhteistyökappaleita muun muassa Eino Grönin ja Kaija Koon kanssa. Kaija Koon ja Pyhimyksen yhteisjulkaisu Sattuu saavutti suuren radiomenestyksen ja nousi viime keväänä Suomen radioiden kuunnelluimmaksi kappaleeksi.

Sooloprojektistaan pitkää keikkataukoa pitävä Pyhimys keskittyy parhaillaan uuden musiikin luomiseen.

Pyhimys somessa:
Facebook / Instagram

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Mari Hautamäki
mari.hautamaki@umusic.com
puh. 0400 685 701

Takaisin uutisiin

Uutisia

AIEMMIN DUONA TUNNETTU TELEKS TOIMII JATKOSSA NELIHENKISENÄ YHTYEENÄ

Teleksin pitkä ura sai tänään jatkoa uudella singlellä Easy rider. Kyseessä on viides singlelohkaisu bändin ensi vuonna julkaistavalta albumilta. Tuoreen…

SINI YASEMIN JULKAISEE ARMOTTOMAN MUTTA RAKKAUDENTÄYTEISEN SINGLEN

Sini Yasemin julkaisi uuden singlensä ’Poikaystävä’. Biisi on kirjoitettu rohkaisuna ystävälle, jonka tulisi lähteä pois myrkyllisestä ihmissuhteesta. Artistille tuttuun tapaan…

TOMI SAARIOLTA SYKÄHDYTTÄVÄN KAUNIS RAKKAUSLAULU

Päätepysäkki on lähes kliseisen idyllisen suomalaisen järvimaiseman keskellä syntynyt autenttinen biisi rakkaudesta. Kappaleen Saario on tehnyt yhdessä Vilma Alinan ja…