PYY: UUSI SINGLE JA ALBUMI

Postmodernia popmusiikkia kirjoittava lauluntekijä-tuottaja pyy julkaisee kolmannen singlensä SINÄ perjantaina 30. syyskuuta. Kappaleella kuullaan myös Sibelius-lukion tyttökuoroa sekä Elia Lombardinin alias Elias Riipisen (Ruusut, Vesta) viuluja.

7-vuotiaasta musiikkia tehnyt pyy eli Pietari Pyykönen säveltää, sanoittaa ja tuottaa musiikkinsa itse. Johanna Kustannukselle levyttävän pyyn omaleimaisissa popkappaleissa yhdistyvät ”raivointiimit” sanoitukset, androgyyni lauluääni, nykivät rytmit ja valtavat kertosäkeet.

”SINÄ kertoo niin sokaisevasta rakkaudesta, ettei toista enää näe sen takaa. Rakkaudesta, joka saa keskittymään, hiljentää kohinan ja tuo järjestyksen kaaoksen keskelle, eli muistuttaa riippuvuutta”, pyy avaa.

SINÄ on viimeinen single artistin pitkään työstämältä Maailma lopu -debyyttialbumilta, joka ilmestyy 28. lokakuuta 2022. pyy on tuottanut albumin yhdessä Ruusut– ja Rubik-tuottaja Artturi Tairan kanssa. 12 kappaleen albumilla kuullaan muun muassa saksofonisti Linda Fredrikssonia ja trumpetisti Verneri Pohjolaa sekä useampia sampleja.

”Albumin henkinen alaotsikko on ’Mä haaveilen vallankumouksesta’, joka on rivi Aikuisuus on ansa -kappaleesta. Jälkikäteen näen levyn käsittelevän toivetta radikaalista muutoksesta yhtä aikaa henkilökohtaisella ja globaalilla tasolla. Se on matka häpeästä ja pelosta kohti ymmärrystä ja hyväksyntää. Se on raportti apokalypsin keskeltä.”

”Maailma lopu -nimi viittaa nykyarkeen, joka tuntuu enenevissä määrin piinalliselta maailmanlopun odottelulta, jolle ei mahda mitään: lopu jo. Maailmanloppuja on monenlaisia: eroja, menetyksiä, eri kausien loppuja. Albumin nimi on toive, että maailma, jossa häpeän tai pelkään, loppuisi. Se on toive tulla nähdyksi.”

”Mulle tämä ei ole vain albumi, vaan oikean elämän ponnistus, tutkielma esiinastumisesta, pidättelemättömyydestä ja nähdyksi tulemisesta – eräänlainen itsenäisyyden julistus. Levy on täynnä oikeita ihmisiä, oikeita hetkiä, oikeita paikkoja.”

”Levyä ovat innoittaneet mm. Anna Eriksson, Peter Hujar, Maggie Nelson, Tatu Rönkkö, Byron Katie, Elisa Gabbert, Lordi ja Francesco Risso.”

pyy somessa:
Facebook / Instagram

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Veera Hjerppe
veera.hjerppe@umusic.com
puh. 050 461 9818

Takaisin uutisiin

Uutisia

SYNKEÄLLÄ JA TUNTEIKKAALLA SOUNDILLAAN IHASTUTTANUT D4VD JULKAISI DEBYYTTI-EP:NSÄ

Romantic Homicide ja Here With Me -viraalihitit siivittivät 18-vuotiaan artistin Billboardin lupaavimpien nuorien artistien listalle “part of the next generation…

BESS YLLÄTTÄÄ: KESÄKUMIBIISI 2023

TÄNÄÄN JULKAISTU MISSIO ON VUODEN 2023 VIRALLINEN KESÄKUMIBIISI BESSin festarikesä starttaa YleXPopista 3.6. Tämän vuoden kesäkumibiisin esittää BESS, yksi tämän hetken…

LUPAAVA RAP-TULOKAS ANDREI JULKAISI UUDEN SINGLEN

Rap-tulokas Andrei on julkaissut uuden singlensä Valehtele vaa. Kappale kertoo siitä, kuinka eron jälkeen toinen löytää uuden liian nopeasti.  “Tän biisin idea ei oo olla…