SAMU HABERIN ODOTETTU DEBYYTTIALBUMI JULKAISTAAN TÄNÄÄN

Menestyksekkäästi soolouralle siirtyneen Haberin debyyttialbumi Pelastetaan maailma on nyt ulkona

Tänään julkaistu soolodebyyttialbumi Pelastetaan maailma on Samu Haberia parhaimmillaan: itkettävän herkkiä, isoja tunteita ja kipeitäkin aiheita käsitteleviä biisejä, elämänriemua, rakkautta ja isoja kertosäkeitä. Samu on itse säveltänyt, sanoittanut ja tuottanut levyn yhdessä palkittujen tuottajien Jukka Immosen ja Antti Riihimäen kanssa, joiden lisäksi albumin kappaleita ovat olleet mukana tekemässä muun muassa rakastettu Anna Puu, palkittu lauluntekijä Tiina Vainikainen sekä huipputuottaja Joonas Angeria. Levyn julkaisun myötä Haber starttaa myös kattavan Suomen kiertueen, joka on lähes loppuunmyyty. Haber kertoo ajatuksiaan albumin teosta ja edessä olevasta soolourastaan:

”Jos joku olisi sanonut mulle muutama vuosi sitten, että julkaisen tänään täyspitkän albumin suomen kielellä, olisin pitänyt ajatusta varsin outona. Mutta tässä sitä kuitenkin ollaan, ja kolmen vuoden työstön tulos on valmis. Mitä pidemmälle projekti eteni viimeisen parin vuoden aikana, sitä enemmän se tuntui omalta ja sellaiselta, mitä todella haluan tehdä. Ensimmäinen biisi oli ikään kuin vahinko. Tein kappaleen suomeksi ja sanoin itsekin “oho” keskellä yötä pianon äärellä. Enkelten kaupunki. Siitä se alkoi ja jokin mun sisällä muuttui.”

Pelastetaan maailma -albumilta on julkaistu aiemmin singlet Enkelten kaupunki, Täältä tullaan, Sä, Sata vuotta sitten sekä viimeisimpänä Sä et tiedä elämästä mitään. Kolme ensimmäistä singleä ovat jokainen ylittäneet kulta- tai platinarajan. Enkelten kaupunki kasvoi heti julkaisunsa jälkeen isoksi radiohitiksi viihtyen yli 35 viikkoa radiolistalla, korkeimmillaan listasijalla 4. Toinen single Täältä tullaan oli yksi viime vuoden soitetuimmista suomalaisista kappaleista radioissa yltäen korkeimmillaan listasijalle 2. Myös helmikuussa julkaistu Sä vietti useita viikkoja radioiden soitetuimpien kappaleiden joukossa.

Samu Haber on juuri saanut päätökseen Sunrise Avenuen jäähyväiskiertueen ja keskittyy jatkossa suomenkieliseen soolouraansa. Huomenna artisti aloittaa soolokeikkailun Himos Areenalta, jossa juhlitaan Radio Iskelmän 22-vuotissyntymäpäiviä. Tänään julkaistiin myös Sam Faragen ohjaama musiikkivideo Sä et tiedä elämästä mitään -kappaleelle.

Haber kiteyttää tunnelmiaan levyn julkaisun kynnyksellä: ”Tuntuu, että olen koko tähänastisen urani toki päässyt nauttimaan huikeita juttuja ja tehnyt kaiken sydämestäni, mutta myös pyrkinyt aina kohti jotakin seuraavaa saavutusta ja nyt fiilis on se, että voisin vain nauttia laulujen tekemisestä ja Suomessa keikkailuista ja katsotaan minne se vie. Jälkimmäisestä mulla on aika vähän kokemusta ja odotan innolla, että pääsen biisien kanssa lavoille ja ihmisten luo.

On ollut huikeaa huomata, kuinka kovia musiikin ammattilaisia Suomi on täynnä ja olen superkiitollinen kaikille upeista ideoista ja omistautumisesta näiden biisien kanssa. Olen todella onnellinen, että seurasin sydäntäni ja että uskalsin ottaa uuden jännittävän askeleen urallani, josta monen ulkopuolisen silmin oli järki kaukana. Vatsa on täynnä perhosia ja sydän täynnä rakkautta. Nyt pelastetaan maailma.”

Kuuntele albumi tästä

Pelastetaan maailma -kappalelista:
1. Sä et tiedä elämästä mitään
2. Syödään sieniä
3. Sä
4. Tahdon rakastaa sua
5. Suomineito
6. Tiistaisin aamulla
7. Jos tänään kuolisin
8. Täältä tullaan
9. Sata vuotta sitten
10. Enkelten kaupunki
11. Pelastetaan maailma

Pelastetaan maailma -levynjulkaisukiertue:
01.10.2022 Jämsä, Himos Areena
14.10.2022 Turku, Logomo
15.10.2022 Seinäjoki, Rytmikorjaamo
21.10.2022 Tampere, Tullikamarin Pakkahuone
22.10.2022 Lahti, Möysän Musaklubi
29.10.2022 Helsinki, Tavastia-klubi

Samu Haber somessa:
Facebook / Instagram

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Veera Hjerppe
veera.hjerppe@umusic.com
puh. 050 461 9818

Management:
Mikko Saukkonen
mikko@comusic.fi
puh. 040 053 9599

Keikkamyynti:
Jukka Varmo
jukka.varmo@livenation.fi

Takaisin uutisiin

Uutisia

HYVÄSTI SLIM SHADY – EMINEMIN ODOTETTU ALBUMI NYT ULKONA

Hiphopin supertähden provokatiivisella albumilla heitetään hyvästit Slim Shadylle Hittisingle Houdini on ylittänyt Suomessa kultarajan ja noussut radiolistan seitsemänneksi Rap-ikoni Eminem…

POP-KUNINGATAR KATY PERRY TEKEE PALUUN

Tänään julkaistu “Woman’s World” tarjoaa ensikosketuksen syksyllä julkaistavaan tanssipop-albumiin Globaali supertähti Katy Perry aloittaa uuden jännittävän aikakauden juuri julkaistulla singlellään Woman’s World.…

EMINEMILTÄ UUSI ALBUMI 12. HEINÄKUUTA

Hiphopin supertähden odotettu albumi julkaistaan 12. heinäkuuta – Toinen single ulkona nyt Rap-ikoni Eminem ja hänen sadistinen Slim Shady -alter…