K-POP-YHTYE BLACKPINKILTÄ ODOTETTU ALBUMI

”They’re a truly great pop group — and Born Pink is the great pop album they were born to make.” – Rolling Stone

Tämän hetken suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva BLACKPINK on julkaissut odotetun kakkosalbuminsa BORN PINK. Kahdeksan kappaletta sisältävän levyn vastaavana tuottajana toimii useiden k-pop-hittien takaa löytyvä TEDDY. Albumin uudelle singlelle Shut Down julkaistiin myös elokuvallinen musiikkivideo, jonka voi katsoa alta. Yhtye lähtee julkaisunsa myötä maailmankiertueelle. Neljä mannerta ja 1,5 miljoonaa kävijää kattava kiertue tuo bändin myös ensi kertaa Pohjoismaihin: BLACKPINK esiintyy Kööpenhaminassa 15. joulukuuta.

BORN PINK -kokonaisuudelta saatiin etukäteen single Pink Venom, joka nousi heti julkaisustaan maailman kuunnelluimmaksi kappaleeksi Spotifyssa. Myös Suomessa 50 striimatuimman kappaleen joukkoon Spotifyssa nousseen kappaleen musiikkivideo rikkoi lisäksi tämän vuoden YouTube-ennätyksen keräten eniten näyttökertoja ensimmäisen vuorokauden aikana (90,4 M).

BLACKPINK julkaisi syksyllä 2020 odotetun debyyttialbuminsa THE ALBUM, joka nousi Yhdysvalloissa albumilistan sijalle 2 ja Suomessa sijalle 9. Muun muassa How You Like That -platinahitin sisältänyt levy rikkoi monia ennätyksiä ja oli muun muassa historian myydyin k-pop-ryhmän debyyttialbumi julkaisuviikollaan. Kultarajan Suomessa ylittäneen levyn jälkeen yhtyeestä saatiin myös puhuttanut Netflix-dokumentti Light Up The Sky

Vuonna 2016 perustettu BLACKPINK tunnetaan upeista lavashow’sta, näyttävistä tanssikoreografioista ja sensaatiomaisista musiikkivideoista.Yhtyeen muodostavat eteläkorealaiset Jennie ja Jisoo, korealaisaustralialainen Rosé sekä thaimaalainen Lisa.Globaalin pop-kentän rajoja venyttävän yhtyeen musiikkia on striimattu Suomessa yli 22 miljoonaa kertaa. K-pop-bändin kappaleista How You Like That on ylittänyt Suomessa platinarajan ja Kill This Love, DDU-DU DDU-DU sekä Crazy Over You kultarajan. Globaalisti BLACKPINKin musiikkia on striimattu jo yli huikeat 11 miljardia kertaa. 
 

BLACKPINK somessa:
Instagram / Twitter / Facebook / TikTok

Lisätiedot:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

TUURE KILPELÄINEN JULKAISEE ENSIMMÄISEN SINGLEN TULEVALTA SOOLOALBUMILTA

Tulevan sooloalbumin ensimmäinen single Kaikki mihin oot tottunut on tyylikäs ja herkkä kappale, joka käsittelee luopumisen ja muutoksen teemoja. Viime…

HANOI ROCKSIN KLASSIKKOALBUMI ORIENTAL BEAT VIHDOINKIN SAATAVILLA UUTENA MIKSAUKSENA

Hanoi Rocksin legendaarinen albumi Oriental Beat on herännyt henkiin alkuperäisistä, kadonneiksi luulluista nauhoista toteutettuna uutena, virallisena miksauksena. Oriental Beat –…

SAMSUNGIN UUSI MUSIIKKIKONSEPTI TARJOAA AINUTLAATUISIA LIVE-ELÄMYKSIÄ KIINNOSTAVIMPIEN ARTISTIEN KANSSA

Samsung Music Galaxy nostaa esille kotimaisen musiikkikentän kiinnostavimpia kykyjä uudenlaisen livekonseptin myötä Samsungin uusi Music Galaxy -konsepti tarjoaa musiikin ja…