KOLME EMMA-EHDOKKUUTTA KAHMINUT URSUS FACTORY JULKAISEE UUTTA MUSIIKKIA

Yhtye palaa uudella musiikilla – uusi single Perintö on raskainta Ursus Factorya koskaan

Suomirockin kärkinimi ja kriitikoiden ylistämä Ursus Factory julkaisee tänään uuden singlen Perintö. Kappale on ensimmäinen singlejulkaisu yhtyeen tulevalta neljänneltä albumilta, joka julkaistaan ensi vuonna. Johanna Kustannukselle kiinnitetyn rock-duon solisti ja kitaristi Jussi Pelkonen kommentoi tuoretta julkaisua näin:

”Perintö on ensimmäinen paljastus tulevasta UF-tuotantokaudesta. Pensselinpitelijä kokee (taas) uudistuneensa täysin: harjoitustyöt on nyt viimein tehty, on aika siirtyä tummin vedoin itse Asiaan. Kappaleessa onkin kuultavissa Ursukselle uusia sävyjä: matalampaa ja melankolisempaa sointia, raskaan kitaramusiikin rinnassa rouskuvaa katkeransuloa, hengellistä paatosta. Mutta onko tämä sitten kuitenkaan niin uutta ja ennenkuulumatonta? Käärme on luonut nahkansa, miltä uusi nahka näyttää? Eikö UF ole aina ollut klassista pyhän ja pahan hapanimelää sekoitusta? Eikö juuri tällaisesta alkemiasta ollut kyse kun Väinämöinen tarttui ensi kerran sähkökitaraan? ”

Ensi vuonna 10 vuotta täyttävä Ursus Factory on duo, jonka muodostavat laulaja-kitaristi Jussi Pelkonen ja rumpali-laulaja Aleksi Ripatti. Yhtye on aiemmin julkaissut kolme levyä, Älä lopeta uskomista rakkauteen baby, Pinkki pilvi sekä uusimpana kesäkuussa 2021 julkaistu Onnellinen sukupolvi. Uusin albumi sai osakseen paljon loistavia arvioita kriitikoilta sekä keräsi peräti kolme Emma-ehdokkuutta.Ursus Factoryn menestyksekkäimpiä hittejä ovat muun muassa kappaleet Oot pomo, Baby mä oon rock’n’roll, ANO (Mitä kummaa) sekä Mitä mies mitä äijä. Yhtye on tunnettu erityisesti riehakkaista keikoistaan ja onkin kiistatta yksi Suomen parhaista livebändeistä.

KEVÄÄN 2023 KEIKAT:
04.03.2023 Lappeenranta, Kulttuuritila Nuijamies
11.03.2023 Tuusula, Krapin Paja
17.03.2023 Helsinki, Tavastia
25.03.2023 Oulu, 45 Special
31.03.2023 Jyväskylä, Lutakko
01.04.2023 Kuopio, Sawohouse Underground
07.04.2023 Vantaa, Kulttuuritalo Martinus
15.04.2023 Turku, Logomo
22.04.2023 Rovaniemi, Wanha Mestari

Lisäyksiä tulossa. Liput tulossa myyntiin pian. 

Ursus Factory somessa:
Instagram / Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Veera Hjerppe
veera.hjerppe@umusic.com
puh. 050 461 9818

Keikkamyynti:
Anssi Tähtinen
anssi@altagency.fi
puh. 050 491 3431

Takaisin uutisiin

Uutisia

SYNKEÄLLÄ JA TUNTEIKKAALLA SOUNDILLAAN IHASTUTTANUT D4VD JULKAISI DEBYYTTI-EP:NSÄ

Romantic Homicide ja Here With Me -viraalihitit siivittivät 18-vuotiaan artistin Billboardin lupaavimpien nuorien artistien listalle “part of the next generation…

BESS YLLÄTTÄÄ: KESÄKUMIBIISI 2023

TÄNÄÄN JULKAISTU MISSIO ON VUODEN 2023 VIRALLINEN KESÄKUMIBIISI BESSin festarikesä starttaa YleXPopista 3.6. Tämän vuoden kesäkumibiisin esittää BESS, yksi tämän hetken…

LUPAAVA RAP-TULOKAS ANDREI JULKAISI UUDEN SINGLEN

Rap-tulokas Andrei on julkaissut uuden singlensä Valehtele vaa. Kappale kertoo siitä, kuinka eron jälkeen toinen löytää uuden liian nopeasti.  “Tän biisin idea ei oo olla…