VIIKATE SÄVELSI KAPPALEEN PEKKA HALOSEN MAALAUKSEEN

Uusi Viikate-single “Omakuva (karvalakki päässä)” ulkona tänään

Tuusulanjärven rannalla sijaitseva Pekka Halosen taiteilijakoti Halosenniemi täyttää tänä vuonna 120 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi on käynnissä näyttely, jonka maalauksiin suomalaiset muusikot ovat säveltäneet ja sanoittaneet oman kappaleen. Viikate oli yksi projektiin mukaan kutsutuista artisteista, ja yhtyeen säveltämä kappale luo tarinan Pekka Halosen Omakuva (karvalakki päässä) -maalaukseen. Taulun äärellä näyttelyssä soi siihen sävelletty kappale.

Kaarle Viikate kertoo projektista: ”Kappaleen alkuasetelma oli edellisenä talvena tilanteessa, jossa seison karvalakki päässä talviyönä Jaalan mökkimme pihalla ja kuuntelen kun jäät puhuvat minulle. Eli natisivat, mutisivat ja paukkuivat. 

Hetki oli niin voimakas, että tiesin tekeväni tästä laulun myöhemmin. Kun sitten kysyttiin Viikatteen  kiinnostusta Soiva Halosenniemi -projektiin ja näin valittavissa olevat taulut, pomppasi taiteilijan omakuva karvalakki päässä heti esille. Tarjolla olleissa teoksissa oli paljon elementtejä, joita Viikatteen musiikissa on luonnostaan ja niitä tuli poimittua tähän kappaleeseen useammastakin eri maalauksesta. Pääpaino on kuitenkin karvalakin sisällä tapahtuvassa väärien valintojen maailmassa. Höyhenen kevyt äänimaailma alleviivaa mielestäni onnistuneesti tunnelman raskautta. Oli hienoa saada osallistua tällaiseen projektiin.”

Viikate esiintyy akustisesti Halosenniemessä 6.1.2023. Soiva Halosenniemi -näyttely päättyy 15.1.2023.

Lisätietoa näyttelystä täältä:

Viikate somessa:
www.viikate.com
www.facebook.com/viikate
www.instagram.com/viikateofficial

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Universal Music / Tuula Salminen
Puh. 040-9011266 / tuula.salminen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

TYTÖT EI ITKE MITÄÄN

Läpimurtoartisti Runo julkaisee uutta musiikkia: Tytöt ei itke  Johanna Kustannukselle kiinnitetty omaehtoinen alternative-pop-artisti Runo palaa uuden musiikin myötä. Perjantaina 27.1.…

UMK23: KUUMAAN UMK-KAPPALE ON YLIVOIMAINEN

KUUMAA kilpailee paikasta Euroviisuissa Ylivoimainen-kappaleella. Suurta suosiota nauttiva Suomen pop-musiikin kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva KUUMAA-yhtye julkaisi tänään UMK-kisabiisinsä, joka kantaa nimeä…

UMK23: ROBIN PACKALEN LAITTAA KAIKEN PELIIN

Flirttaileva ja kupliva Girls Like You kiteyttää Robin Packalenin energian Vuosien odotus on vihdoin ohi: Suomen menestyneimpiin artisteihin lukeutuva supertähti…