VIIKATE SÄVELSI KAPPALEEN PEKKA HALOSEN MAALAUKSEEN

Uusi Viikate-single “Omakuva (karvalakki päässä)” ulkona tänään

Tuusulanjärven rannalla sijaitseva Pekka Halosen taiteilijakoti Halosenniemi täyttää tänä vuonna 120 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi on käynnissä näyttely, jonka maalauksiin suomalaiset muusikot ovat säveltäneet ja sanoittaneet oman kappaleen. Viikate oli yksi projektiin mukaan kutsutuista artisteista, ja yhtyeen säveltämä kappale luo tarinan Pekka Halosen Omakuva (karvalakki päässä) -maalaukseen. Taulun äärellä näyttelyssä soi siihen sävelletty kappale.

Kaarle Viikate kertoo projektista: ”Kappaleen alkuasetelma oli edellisenä talvena tilanteessa, jossa seison karvalakki päässä talviyönä Jaalan mökkimme pihalla ja kuuntelen kun jäät puhuvat minulle. Eli natisivat, mutisivat ja paukkuivat. 

Hetki oli niin voimakas, että tiesin tekeväni tästä laulun myöhemmin. Kun sitten kysyttiin Viikatteen  kiinnostusta Soiva Halosenniemi -projektiin ja näin valittavissa olevat taulut, pomppasi taiteilijan omakuva karvalakki päässä heti esille. Tarjolla olleissa teoksissa oli paljon elementtejä, joita Viikatteen musiikissa on luonnostaan ja niitä tuli poimittua tähän kappaleeseen useammastakin eri maalauksesta. Pääpaino on kuitenkin karvalakin sisällä tapahtuvassa väärien valintojen maailmassa. Höyhenen kevyt äänimaailma alleviivaa mielestäni onnistuneesti tunnelman raskautta. Oli hienoa saada osallistua tällaiseen projektiin.”

Viikate esiintyy akustisesti Halosenniemessä 6.1.2023. Soiva Halosenniemi -näyttely päättyy 15.1.2023.

Lisätietoa näyttelystä täältä:

Viikate somessa:
www.viikate.com
www.facebook.com/viikate
www.instagram.com/viikateofficial

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Universal Music / Tuula Salminen
Puh. 040-9011266 / tuula.salminen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

SYNKEÄLLÄ JA TUNTEIKKAALLA SOUNDILLAAN IHASTUTTANUT D4VD JULKAISI DEBYYTTI-EP:NSÄ

Romantic Homicide ja Here With Me -viraalihitit siivittivät 18-vuotiaan artistin Billboardin lupaavimpien nuorien artistien listalle “part of the next generation…

BESS YLLÄTTÄÄ: KESÄKUMIBIISI 2023

TÄNÄÄN JULKAISTU MISSIO ON VUODEN 2023 VIRALLINEN KESÄKUMIBIISI BESSin festarikesä starttaa YleXPopista 3.6. Tämän vuoden kesäkumibiisin esittää BESS, yksi tämän hetken…

LUPAAVA RAP-TULOKAS ANDREI JULKAISI UUDEN SINGLEN

Rap-tulokas Andrei on julkaissut uuden singlensä Valehtele vaa. Kappale kertoo siitä, kuinka eron jälkeen toinen löytää uuden liian nopeasti.  “Tän biisin idea ei oo olla…