STORMZY 2.0 – UUSI ALBUMI ULKONA NYT

Hiphopin supertähti Stormzy uudistuu tänään julkaistulla albumillaan – This Is What I Mean on rakkauskirje musiikille

Brittiläisten rap-artistien aatelistoon kuuluva Stormzy julkaisee tänään odotetun kolmannen studioalbuminsa This Is What I Mean. Monipuolisen ja sydämellisen albumin vastaavana tuottajana toimii PRGRSHN ja sitä on ollut Stormzyn mukana tekemässä vakuuttava lista erilaisia muusikoita, kuten Jacob Collier, Sampha, India.Arie, Knox Brown,George Moore, Debbie, NAO, Oxlade, Amaarae ja Black Sherif.

Albumi on rohkea harppaus eteenpäin artistin kriitikoiden ylistämistä listaykkösalbumeista. Luontevasti soulin ja hiphopin yhteen tiivistävä kokonaisuus on artistin mukaan rakkauskirje musiikille. Albumi esittelee Stormzylle huomattavan henkilökohtaisia teemoja tuoden esille haavoittuvaisuutta, iloa, anteeksiantoa ja rauhaa tavalla, joka muotoilee uudelleen käsityksen siitä, mitä rap-artisti voi perinteisesti edustaa ja tehdä. Lopputuloksena on albumi, joka kuulostaa hyvin paljon Stormzylta, mutta ei yhdeltäkään aiemmalta Stormzy-albumilta.

”En koskaan yritä tehdä sitä, mikä olisi minulta odottamatonta, tai mitä minulta odotetaan. Jos räppään 7 minuuttia putkeen, se johtuu siitä, että minusta todella tuntui, että haluan vain räpätä. Jos laulan sydämestäni, se johtuu siitä, että sieluni oli päästävä tekemään niin. Rakastan musiikkia. Aion räpätä loppuelämäni, laulaa loppuelämäni, tehdä taidetta loppuelämäni. Enkä missään vaiheessa tee mitään niistä muista syistä kuin siksi, että minä haluan ja se tuntui hyvältä. En ole laskelmoitu mestari, jolla on kyky mitata, millaista musiikkia teen milloinkin. Kirjaimellisesti vain tunnen asioita, ja päästän ne ulos”, Stormzy kertoo Instagram-tilillään.

Kokonaisuuden ensimmäinen single, afropoppia, r&b:tä ja hiphopia sulavasti yhdistelevä Hide & Seek saatiin lokakuun puolivälissä ja se on noussut lukuisten radioiden soittolistoille niin Iso-Britanniassa, muualla Euroopassa kuin Suomessa. Kuun alussa saatiin toinen kappale Firebabe, jonka julkaisun Stormzy koki olevan määrittelevä hetki hänen urallaan: nyt hän on juuri sellainen artisti, joksi hän on aina halunnut tulla.

Vuoden 2020 lopussa 0207 Def Jam -levymerkille kiinnitetty Stormzy on ollut keskeisessä asemassa nostamassa brittiläisen rap-musiikin ja sille ominaiset tuotannolliset vaikutteet globaaliin suosioon. Etelä-Lontoossa kasvanut artisti alkoi keräämään nimeä Iso-Britannian underground-musiikkipiireissä vuonna 2014 ja ansaitsi jo ennen debyyttilevyään useita musiikkipalkintoja. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi esikoisalbumillaan Gang Signs & Prayer (2017), joka nousi Briteissä albumilistan ykköseksi. Kokonaisuus toi artistille kaksi BRIT Awards -pystiä kilpailluissa vuoden albumin ja vuoden miesartistin kategorioissa. Kakkosalbumi Heavy Is The Head debytoi niin ikään Iso-Britannian albumilistan kärjessä ja se sisälsi muun muassa UK:n singlelistan kärkeen nousseet hitit Vossi Bop ja Own It ft. Ed Sheeran & Burna Boy. Jälkimmäisenä mainittu soi myös laajasti suomalaisilla radiokanavilla. 

Brittirapin kaikkien aikojen menestyneimpiin artisteihin lukeutuva Stormzyon esiintynyt Suomessa useita kertoja, joista viimeisin oli Weekend Festivalilla viime kesänä.

This Is What I Mean -kappalelista:
1. Fire + Water
2. This Is What I Mean
3. Firebabe
4. Please
5. Need You
6. Hide & Seek
7. My Presidents Are Black
8. Sampha’s Plea
9. Holy Spirit
10. Bad Blood
11. I Got My Smile Back
12. Give It To The Water

Stormzy somessa:
Instagram / Twitter / Facebook

Lisätiedot:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

BILLIE EILISH LYÖ KOVAA JA PEHMEÄSTI UUDELLA ALBUMILLAAN

Vuoden odotetuimpiin julkaisuihin lukeutuva HIT ME HARD AND SOFT -albumi kerää ylistystä medialta “Forget Taylor and Beyoncé, this is the…

LYYTI AVAA UUDEN ALBUMIKAAREN UNENOMAISELLA KESÄANTHEMILLA

Modernia ja lyyristä popmusiikkia tekevän Lyytin kaltaista ei ole toista. Johanna Kustannukselle vuonna 2022 kiinnitetty Lyyti on lyhyessä ajassa hurmannut niin yleisöt kuin kriitikot poikkeuksellisella pop-musiikillaan. Viime vuonna julkaistu…

SAMU HABERILTA UUSI ENGLANNINKIELINEN SOOLOSINGLE

Saksan Universal Musicille kiinnitetty Samu Haber julkaisee tulevan albuminsa kolmannen singlen Dancing With A Broken Heart Samu Haber jatkaa menestyksekkäästi kansainvälisillä markkinoilla.…