LANA DEL REY JULKAISEE MAALISKUUSSA UUDEN ALBUMIN

Amerikkalaistähden yhdeksäs albumi julkaistaan 10.3. – ensimmäinen single nyt saatavilla

Yhdysvaltalainen Lana Del Rey julkaisee 10. maaliskuuta uuden albumin Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd. Kyseessä on järjestyksessään artistin yhdeksäs studioalbumi. Kokonaisuus on nyt ennakkotilattavissa ja sen ensimmäinen, albumin nimeä kantava single on julkaistu.

Tulevan albumin tuottajiin lukeutuvat muun muassa Del Reyn aikaisemmilta levyiltä tutut Jack Antonoff, Drew Erickson ja Zach Dawes.Artistivieraina levyllä kuullaan esimerkiksi vuoden albumin Grammyn tänä vuonna napannut Jon Batiste, amerikkalainen rock-yhtye Bleachers sekä rap-artisti Tommy Genesis.

Lana Del Reytä kuultiin aiemmin tänä vuonna Taylor Swiftin lukuisia ennätyksiä rikkoneella Midnights-albumilla. Kaksikon kappale Snow On The Beach keräsi ensimmäisenä päivänä yli 15 miljoonaa kuuntelukertaa pelkästään Spotifyssa. Se rikkoi musiikkipalvelun ennätyksen striimatuimpana naisartistien yhteisbiisinä avauspäivänään. Single nousi Billboard Hot 100 -listan neljänneksi, mikä on Del Reyn uran korkein sijoitus kyseisellä listalla. 

Tuottelias Lana Del Rey julkaisi viime vuonna peräti kaksi albumia. Lokakuussa julkaistulla Blue Banisters -albumilla kuullaan Del Reyn lisäksi muun muassa Gabe Simonin ja Drew Ericksonin kädenjälkeä niin lyriikoissa kuin tuotannossa. Maaliskuussa saatu Chemtrails Over The Country Club on puolestaan tehty yhdessä moninkertaisen Grammy-voittajan Jack Antonoffin kanssa. Molemmat albumit debytoivat Yhdysvaltojen albumilistan kärkikymmenikössä. Niin ikään Antonoffin kanssa tehty, syksyllä 2019 julkaistu Norman Fucking Rockwell! toi Del Reylle kaksi Grammy-ehdokkuutta, joista toinen oli arvostetussa vuoden albumin kategoriassa. Ylistetty kokonaisuus on myynyt Suomessa platinaa. Lana Del Rey julkaisi vuoden 2020 lopussa myös ensimmäisen runokirjansa Violet Bent Backwards Over The Grass. Teos on saatavilla kovakantisena kirjana, audiokirjana sekä vinyyli- ja CD-formaateissa.

Melankoliapoppia esittävä Lana Del Rey, oikealta nimeltään Elizabeth Grant, teki globaalin läpimurron vuonna 2012 julkaistuaan kakkosalbuminsa Born To Die. Suomessa viisinkertaista platinaa myynyt levy sisältää muun muassa hitit Video Games, Born To Die ja Summertime Sadness. 37-vuotiaan Lana Del Reyn kuusi ensimmäistä albumia ovat ylittäneet Suomessa vähintäänkin kultarajan. Artisti on nähty Suomessa viimeksi Flow Festivalin pääesiintyjänä vuonna 2017.

Lana Del Rey somessa:
Instagram / TikTok / Twitter / Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

HAPPORADION AKI TYKILTÄ UUSI ALBUMI JUNANTUOMA

Aki Tykin odotettu esikoisalbumi Junantuoma on nyt julkaistu Happoradion keulakuvan Aki Tykin soolodebyytti Junantuoma on julkaistu tänään 23.2. Tykin 11 kappaletta sisältävä sooloalbumi…

SLANI MUKANA ENSIMMÄISENÄ SUOMALAISENA RÄPPÄRINÄ MIXTAPE MADNESS -SARJASSA

Kuuntele Slanin Mixtape Madness -julkaisu täältä! Def Jam Recordings Finland -levymerkille kiinnitetty Slani on mukana ensimmäisenä suomalaisena räppärinä Mixtape Madness…

DUOSTA BÄNDIKSI MUOTOAAN MUUTTANUT TELEKS JULKAISI UUDEN ALBUMIN

Teleks-yhtyeen seitsemäs albumi on nyt julkaistu Jo yli 20 vuotta menestyksekästä uraa luonut Teleks julkaisee tänään seitsemännen albuminsa Pähkähullu. Teleksin…