SAM SMITH ENSIMMÄISTÄ KERTAA SUOMEEN

Brittitähti esiintyy Pori Jazzissa ensi kesänä

Artistin odotettu neljäs albumi Gloria julkaistaan 27.1.2023

Brittiläinen supertähti Sam Smith konsertoi ensi heinäkuussa Pori Jazzissa. Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva artisti nähdään Kirjurinluodon konserttipuistossa perjantaina 14. heinäkuuta. Pori Jazz järjestetään 9.15.7.2023.

Sam Smith julkaisee 27. tammikuuta odotetun neljännen studioalbuminsa Gloria. Levyltä syyskuussa Kim Petrasin kanssa julkaistu yhteissingle Unholy nousi suoraan Spotifyn globaalin listan ykköseksi. Kaksikko ansaitsi singlellä Grammy-ehdokkuuden kategoriassa Best Pop Duo/Group Performance. Juuri miljardin striimin rajan rikkonut kappale kipusi Billboard Hot 100 -listan kärkeen, tuoden molemmille artisteille heidän uransa ensimmäiset listaykköset Yhdysvalloissa. Kaksikko teki samalla LGBTQIA+ -historiaa: Sam Smith on ensimmäinen ei-binäärinen sooloartisti ja Kim Petras on ensimmäinen julkisesti transtaustainen sooloartisti kyseisen listan kärjessä. Unholy on striimannut Suomessa kultaa ja noussut suomalaisradioiden 10 soitetuimman kappaleen joukkoon. 

Vahvan ja vivahteikkaan lauluäänen omaavan Sam Smithin ensimmäinen albumi In The Lonely Hour (2014) oli vuosikymmenen myydyin debyyttilevy. Suomessakin triplaplatinarajan ylittänyt kokonaisuus piti sisällään maailmanlaajuiset hitit Money On My Mind ja Stay With Me, ja toi Smithille muun muassa neljä Grammy- ja kolme BRIT Award -palkintoa. Tähden toinen albumi The Thrill Of It All (2017) on myynyt Suomessa kultaa ja se debytoi muun muassa Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen albumilistojen kärjessä. Suomessa platinarajan ylittänyt kolmoslevy Love Goes (2020) sisälsi muun muassa hitit Dancing With A Stranger, How Do You Sleep sekä Diamonds, joka nousi Suomen radiolistan sijalle kaksi.

Smith on saanut Oscar- ja Golden Globe -palkinnot 007 Spectre -elokuvaan tehdystä Writing’s On The Wall -kappaleestaan. Artistin musiikkia on striimattu globaalisti 48 miljardia kertaa.

Sam Smith on sukupuoli-identiteetiltään ei-binäärinen. Se tarkoittaa, ettei artistin sukupuoli-identiteetti sovi kaksijakoiseen nainen–mies-jakoon. Englannin kielessä hänestä käytetään sukupuolineutraaleja pronomineja they / them / their.

Gloria-kappalelista:
1. Love Me More
2. No God
3. Hurting Interlude
4. Lose You
5. Perfect ft. Jessie Reyez
6. Unholy ft. Kim Petras
7. How To Cry
8. Six Shots
9. Gimme ft. Koffee & Jessie Reyez
10. Dorothy’s Interlude
11. I’m Not Here To Make Friends
12. Gloria
13. Who We Love ft. Ed Sheeran

Sam Smith somessa:
Instagram / TikTok / Twitter / Facebook

Lisätiedot:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

BÄMÄ JA PILVI HÄMÄLÄINEN YHDISTIVÄT VOIMANSA

Lopputuloksena kesähitiltä kuulostava Anna rakas (raju hetki) -single, joka tuo Nisa Sorayan klassikon tähän päivään Viime vuonna läpimurron tehnyt BÄMÄ-yhtye…

KOTITEOLLISUUS SUSIRAJALLA

Kotiteollisuuden uusi single Susirajalla on ulkona, albumi saadaan syyskuun lopussa Suomirockin kovimpaan kärkeen kuuluva Kotiteollisuus on julkaissut uuden, ärhäkkään singlen Susirajalla.…

JUHANA HAUKKALALTA TREFFI-ILMOITUS KAPPALEEN MUODOSSA

Juhana Haukkalan uusi single on tanssittava juhannuskappale – Kuuntele viihdyttävä Norppa kivellä täältä! Viime keväänä Universalille kiinnitetty pohjanmaalaisartisti Juhana Haukkala julkaisi tänään tarttuvan…