TYTÖT EI ITKE MITÄÄN

Läpimurtoartisti Runo julkaisee uutta musiikkia: Tytöt ei itke 

Johanna Kustannukselle kiinnitetty omaehtoinen alternative-pop-artisti Runo palaa uuden musiikin myötä. Perjantaina 27.1. julkaistava single Tytöt ei itke on tunteita herättävä, tyylikäs, tummanpuhuva ja lyyrisesti oivaltava pop-biisi. Kappale on ensimmäinen julkaisu artistin myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta debyyttialbumilta. Runo kuvailee uutta singleä näin:

“Tytöt ei itke on nostattava ja viileä konseptibiisi. Mun päälause viime vuosina on tosi vahvasti ollut tunteiden eläminen ja kohtaaminen. Valitettavasti siihen kuuluu riski siitä, että pahasta olosta ja vaikeasta ajasta tulee tuttu ja turvallinen paikka jäädä. Tytöt ei itke on mantra irtipäästämiselle ja uudelle alulle.”

Vuoden 2020 YleX Nosteessa -kisavoiton kautta tutuksi tullut Runo julkaisi viime vuonna pari singleä, mutta tulevaa debyyttilevyä lähdettiin tekemään täysin puhtaalta pöydältä. Artisti on etsinyt omaa ääntään ja tapaansa tehdä musiikkia rauhassa – Runon musiikki edustaa mielenkiintoista popin vaihtoehtosoundia ja Runolle tyypillisesti lyriikoissa leikitellään suomen kielellä sekä yhdistellään runoutta ja spoken wordia kiehtovaksi kokonaisuudeksi. Runon kädenjälkeä on kuultu myös muiden artistien musiikissa. Lahjakas lauluntekijä on ollut tekemässä muun muassa Elias Kaskisen Elos-kappaletta sekä ennätyksiä rikkoneen BESSin Rakastan en rakasta -hittiä. “Levyä on tehty pitkään, hiljaiselossa ja hartaasti, sillä ollaan haluttu mennä musa edellä. Kokonaisuuksiin keskittyvänä ja suunnitelmallisena ihmisenä mulle on ollut tärkeää sinkuttaa vasta kun koko levy on valmis. Me ollaan tehty laadukasta ja omaleimaista musiikkia, jossa on selkeä ydin. En oo soittanut näitä edes demoina kellekkään ulkopuoliselle, koska kenenkään mielipiteillä ei oo ollut väliä tekovaiheessa. Nyt oon valmis laskemaan levyn maailmalle yksi biisi kerrallaan”, Runo kiteyttää. 

Runo somessa:
Instagram / TikTok

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Veera Hjerppe
veera.hjerppe@umusic.com
puh. 050 461 9818

Takaisin uutisiin

Uutisia

VUODEN YHTYE KUUMAA: UUSI ALBUMI HYVIKSET JA PAHIKSET ULKONA NYT

KUUMAAN ENNÄTYKSELLINEN ALKUVUOSI HUIPENTUU ALBUMIIN, JOKA ON RIKKONUT PLATINARAJAN JO ENNEN JULKAISUAAN Kulunut vuosi on ollut KUUMAAlle käänteentekevä: Uuden Musiikin Kilpailu,…

VIIKATE OTTAA ASKELEEN

Viikate, tuo mollivoittoisen rautalankametallin sanansaattaja, on julkaissut neljännentoista albuminsa ”Askel”. Samalla julkaistiin myös Medialouhoksen Jouni Kallion ohjaama musiikkivideo albumiraitaan ”Kuin…

STUDIO KILLERS HURMAA UUDELLA SINGLELLÄ

Globaaliksi hitiksi kasvanut Jenny on kerännyt TikTokissa huimat 12 miljardia näyttökertaa Virtuaalinen elektropopyhtye Studio Killers on juuri julkaissut uuden singlen…