TYTÖT EI ITKE MITÄÄN

Läpimurtoartisti Runo julkaisee uutta musiikkia: Tytöt ei itke 

Johanna Kustannukselle kiinnitetty omaehtoinen alternative-pop-artisti Runo palaa uuden musiikin myötä. Perjantaina 27.1. julkaistava single Tytöt ei itke on tunteita herättävä, tyylikäs, tummanpuhuva ja lyyrisesti oivaltava pop-biisi. Kappale on ensimmäinen julkaisu artistin myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta debyyttialbumilta. Runo kuvailee uutta singleä näin:

“Tytöt ei itke on nostattava ja viileä konseptibiisi. Mun päälause viime vuosina on tosi vahvasti ollut tunteiden eläminen ja kohtaaminen. Valitettavasti siihen kuuluu riski siitä, että pahasta olosta ja vaikeasta ajasta tulee tuttu ja turvallinen paikka jäädä. Tytöt ei itke on mantra irtipäästämiselle ja uudelle alulle.”

Vuoden 2020 YleX Nosteessa -kisavoiton kautta tutuksi tullut Runo julkaisi viime vuonna pari singleä, mutta tulevaa debyyttilevyä lähdettiin tekemään täysin puhtaalta pöydältä. Artisti on etsinyt omaa ääntään ja tapaansa tehdä musiikkia rauhassa – Runon musiikki edustaa mielenkiintoista popin vaihtoehtosoundia ja Runolle tyypillisesti lyriikoissa leikitellään suomen kielellä sekä yhdistellään runoutta ja spoken wordia kiehtovaksi kokonaisuudeksi. Runon kädenjälkeä on kuultu myös muiden artistien musiikissa. Lahjakas lauluntekijä on ollut tekemässä muun muassa Elias Kaskisen Elos-kappaletta sekä ennätyksiä rikkoneen BESSin Rakastan en rakasta -hittiä. “Levyä on tehty pitkään, hiljaiselossa ja hartaasti, sillä ollaan haluttu mennä musa edellä. Kokonaisuuksiin keskittyvänä ja suunnitelmallisena ihmisenä mulle on ollut tärkeää sinkuttaa vasta kun koko levy on valmis. Me ollaan tehty laadukasta ja omaleimaista musiikkia, jossa on selkeä ydin. En oo soittanut näitä edes demoina kellekkään ulkopuoliselle, koska kenenkään mielipiteillä ei oo ollut väliä tekovaiheessa. Nyt oon valmis laskemaan levyn maailmalle yksi biisi kerrallaan”, Runo kiteyttää. 

Runo somessa:
Instagram / TikTok

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Veera Hjerppe
veera.hjerppe@umusic.com
puh. 050 461 9818

Takaisin uutisiin

Uutisia

PEARL JAMIN KAHDESTOISTA STUDIOALBUMI ON NYT JULKAISTU

Rock-yhtye Pearl Jam tekee näyttävän paluun uudella albumillaan Dark Matter  “Seattle giants’ twelfth album hits like a triple espresso” – Mojo…

MAAILMAN MENESTYNEIN ARTISTI TAYLOR SWIFT JULKAISI UUDEN ALBUMIN

Vuoden merkittävin albumijulkaisu The Tortured Poets Department valloittaa musiikkimaailman tänään Supertähti Taylor Swift on juuri julkaissut uuden albumin The Tortured Poets Department.…

VUODEN YHTYE KUUMAA JULKAISEE KOLMANNEN ALBUMINSA

Tänään uuden albumin julkaissut KUUMAA on kiistatta vuoden suosituin kotimainen yhtye. Koko uransa aikana lähes 150 miljoonaa striimannut kokoonpano on…