MISTÄ SÄ TUUT, LANDESPEDE?

Tulokasyhtye Yläkerta julkaisee uutta musiikkia – Turisti nyt ulkona

Capitol Recordsille ja Universalille kiinnitetty hurmaava Yläkerta-yhtye on juuri julkaissut vuoden ensimmäisen singlensä Turisti. Lahdesta ponnistaneen yhtyeen tuoreella kappaleella samplataan Kemmurun Landespede-biisiä, ja leikitellään huumorin ja itseironian kautta sillä, miten Helsinki näyttäytyy ulkopaikkakuntalaisen silmin. Singlelle julkaistiin juuri myös Julian Riikosen ohjaama musiikkivideo. Yhtye kommentoi kappaletta seuraavasti:

“Saatiin idea Turisti-biisiin, kun ystävämme DJ Sombadi kerto meille, että Helsingissä on Euroopan suurin sisäpiha. Ei me olla täältä. Ei me tiedetty. Siitä se idea sitte lähti. Bändille kuuluu hyvää biisejä tulee tänä vuonna, EP myös. Elämä hymyilee!” 

Yläkerta on innostavan energiansa ja tunnistettavan saundinsa kautta yksi suomalaisen musiikkikentän kiinnostavimpia tulokasyhtyeitä. Kokoonpanon muodostavat räppärit Jaakko Andersson, Werneri Heinonen ja Touko Hämäläinen sekä tuottaja-DJ Samuli Sulku. Vuonna 2021 A&R Henrik Suhosen sainaama yhtye on julkaissut aiemmin mm. singlet VUOHI ft. Eevil Stöö, Niinku Ghostface ja Synttärit. Yläkerta työstää parhaillaan ensimmäistä EP:tään ja keikkailee aktiivisesti. Aiemmin muun muassa iben lämppärinä toiminut yhtye lähtee helmikuun lopussa kiertueelle, jonka myötä heidät nähdään keikoilla Helsingissä, Joensuussa, Oulussa, Jyväskylässä ja Seinäjoella.

Yläkerta somessa:
Instagram / Facebook / Tiktok

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Johanna Lanerva
johanna.lanerva@umusic.com
puh. 050 403 2998 

Takaisin uutisiin

Uutisia

BÄMÄ JA PILVI HÄMÄLÄINEN YHDISTIVÄT VOIMANSA

Lopputuloksena kesähitiltä kuulostava Anna rakas (raju hetki) -single, joka tuo Nisa Sorayan klassikon tähän päivään Viime vuonna läpimurron tehnyt BÄMÄ-yhtye…

KOTITEOLLISUUS SUSIRAJALLA

Kotiteollisuuden uusi single Susirajalla on ulkona, albumi saadaan syyskuun lopussa Suomirockin kovimpaan kärkeen kuuluva Kotiteollisuus on julkaissut uuden, ärhäkkään singlen Susirajalla.…

JUHANA HAUKKALALTA TREFFI-ILMOITUS KAPPALEEN MUODOSSA

Juhana Haukkalan uusi single on tanssittava juhannuskappale – Kuuntele viihdyttävä Norppa kivellä täältä! Viime keväänä Universalille kiinnitetty pohjanmaalaisartisti Juhana Haukkala julkaisi tänään tarttuvan…