SAM SMITHIN NELJÄS ALBUMI ON ITSEVARMA JA VAPAUTUNUT

Brittitähti vapautuu odotetulla Gloria-albumillaan

Artisti saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja esiintyy Pori Jazzissa 14.7.

“Sam Smith has never sounded better because they’ve never been more themselves.” NME 4/5

Brittiläinen supertähti Sam Smith julkaisee tänään odotetun neljännen studioalbuminsa Gloria. Artisti halusi ottaa haasteekseen luoda vastakohta sydänsärkyalbumeille ja lopputulos tutkii seksin, intohimon, itseilmaisun ja epätäydellisyyden teemoja. Kokonaisuuden nimi ei ole kunnianosoitus henkilölle, vaan mystiselle elämänvoimalle, jonka Smith on kastanut Gloriaksi. Se on ääni, jonka hän kuulee puristavien kahleiden iskeytyessä lattiaan, rajojen rohkeasta rikkomisesta ja oivalluksesta, mitä tarkoittaa olla täysin vapaa. Gloria edustaa Samin tähän mennessä itsevarminta ja luovinta versiota itsestään ja hänen rohkea olemuksensa kuuluu läpi albumin.

”Gloria on myös kaikkien genrejen ja kaikkien rakastamieni naisdiivojen, laulajien ja pop-kirjailijoiden juhlaa. Valjastin kaikki niihin liittyvät muistoni ja laitoin ne yhdelle albumille. Tämä on minun diiva-albumini”, Sam Smith summaa.

Vapautunut artisti on tehnyt 13 kappaletta sisältävän kokonaisuuden pitkäaikaisten yhteistyökumppaniensa Jimmy Napesin, Stargaten ja ILYAn kanssa. Sen artistivierailijoihin lukeutuvat Ed Sheeran, Kim Petras, Jessie Reyez ja Koffee. Tänään klo 20 ensi-iltansa saa Calvin Harrisin tuottaman uuden I’m Not Here To Make Friends -singlen upea musiikkivideo. Sen ohjauksesta vastaa ukrainalainen Tanu Muino (Harry Styles, Lil Nas X).

Kim Petrasin kanssa julkaistu albumin kakkossingle Unholy oli yksi syksyn isoimpia hittejä. Spotifyn listakärkeen noussut kappale toi kaksikolle Grammy-ehdokkuuden kategoriassa Best Pop Duo/Group Performance. Kahden miljardin striimin rajaa hipova kappale nousi Billboard Hot 100 -listan kärkeen, tuoden molemmille artisteille heidän uransa ensimmäiset listaykköset Yhdysvalloissa. Kaksikko teki samalla LGBTQIA+ -historiaa: Sam Smith on ensimmäinen ei-binäärinen sooloartisti ja Kim Petras on ensimmäinen julkisesti transtaustainen sooloartisti kyseisen listan kärjessä. Unholy on striimannut Suomessa platinaa ja se nousi suomalaisradioiden 10 soitetuimman kappaleen joukkoon.

Vivahteikkaan lauluäänen omaavan Sam Smithin musiikkia on striimattu globaalisti 51 miljardia kertaa. Hänen ensimmäinen albuminsa In The Lonely Hour (2014) oli vuosikymmenen myydyin debyyttilevy. Kokonaisuus toi Smithille muun muassa neljä Grammy- ja kolme BRIT Award -palkintoa. Tähden toinen albumi The Thrill Of It All (2017) toi Smithille ensimmäisen listaykkösen Yhdysvalloissa. Kolmoslevy Love Goes (2020) sisälsi muun muassa hitit Dancing With A Stranger ja How Do You Sleep. Smith on saanut Oscar- ja Golden Globe -palkinnot 007 Spectre -elokuvaan tehdystä Writing’s On The Wall -kappaleestaan.

Brittiläinen supertähti konsertoi ensi heinäkuussa Pori Jazzissa. Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva artisti nähdään Kirjurinluodon konserttipuistossa perjantaina 14. heinäkuuta.

Sam Smith on sukupuoli-identiteetiltään ei-binäärinen. Se tarkoittaa, ettei artistin sukupuoli-identiteetti sovi kaksijakoiseen nainen–mies-jakoon. Englannin kielessä hänestä käytetään sukupuolineutraaleja pronomineja they / them / their.

Gloria-kappalelista:
1. Love Me More
2. No God
3. Hurting Interlude
4. Lose You
5. Perfect ft. Jessie Reyez
6. Unholy ft. Kim Petras
7. How To Cry
8. Six Shots
9. Gimme ft. Koffee & Jessie Reyez
10. Dorothy’s Interlude
11. I’m Not Here To Make Friends
12. Gloria
13. Who We Love ft. Ed Sheeran

Sam Smith somessa:
Instagram / TikTok / Twitter / Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

ISAC ELLIOTIN JA BATTERYN MENESTYSTARINA SAA JATKOA – UUSI REMIX 24 KAUPOISSA NYT JA REMIX 22 PYSYVÄÄN VALIKOIMAAN!

Batteryn seuraava megalanseeraus on täällä! Isac Elliotin ja Batteryn menestyksekäs yhteistyö saa jatkoa uudella Remix 24 -limited edition energiajuomalla. Battery…

HAPPORADION AKI TYKILTÄ UUSI ALBUMI JUNANTUOMA

Aki Tykin odotettu esikoisalbumi Junantuoma on nyt julkaistu Happoradion keulakuvan Aki Tykin soolodebyytti Junantuoma on julkaistu tänään 23.2. Tykin 11 kappaletta sisältävä sooloalbumi…

SLANI MUKANA ENSIMMÄISENÄ SUOMALAISENA RÄPPÄRINÄ MIXTAPE MADNESS -SARJASSA

Kuuntele Slanin Mixtape Madness -julkaisu täältä! Def Jam Recordings Finland -levymerkille kiinnitetty Slani on mukana ensimmäisenä suomalaisena räppärinä Mixtape Madness…