LYYTIN ENSIMMÄINEN SINGLE JOHANNA KUSTANNUKSEN KAUTTA: KATASTROFIN LAAJUUS

Kotimaisella indie-kentällä jo kahden albumin verran ihastuttanut Lyyti aloittaa yhteistyön Johanna Kustannuksen kanssa

Joensuulaislähtöisen laulaja-lauluntekijän musiikkia on kuvailtu runoelmapopiksi, joka tuntuu sukupolvikokemukselta. Lyytillä on ainutlaatuinen kyky sanoittaa nykymaailmaa pysäyttävän kauniisti. Kappaleissa yhdistyy moderni pop-musiikki, ajaton laulelma ja runonomaiset tekstit.

Yhteistyö Universal Musicin alla toimivan Johanna Kustannuksen kanssa avataan Katastrofin laajuus -singlellä.

Johanna Kustannuksella on merkittävä historia Love Recordsin jatkajana, jonka nimen alta löytyy monet mua kasvattaneet klassikot Leevi and the Leavingsista ja Liisa Tavista Reginaan. Tää tuntuu mulle juuri oikealta paikalta tässä kohtaa”, Lyyti kommentoi.

Avaussingle on maalaileva mutta täsmällinen kuvaus suojauksen kaatumisesta. Artisti avaa kappaleen teemaa:

Katastrofin laajuus kertoo kehon muistista ja kätketyistä asioista. Jonkun häikäisevän ihmisen edessä iskee pelko siitä mitä se valo paljastaa, mutta riski on pakko ottaa ja turvamuurit murtaa.

Lyytin debyyttisingle Olen matkalla kaatamaan patsaita ilmestyi 2019 ja esikoisalbumi Meitä ei ole kutsuttu julkaistiin 2020. Toinen levy Toiveet ja helyt näki päivänvalon 2021 ja oli ehdolla saman vuoden Emma Gaalassa Kriitikoiden valinta -kategoriassa. Tämän lisäksi Lyyti kruunattiin Vuoden artistiksi vuoden 2022 Indie Awardseissa.

Parhaillaan artisti valmistelee tulevaa albumiaan yhtyeensä ja Väinö Karjalaisen kanssa. Karjalainen on vaikuttanut tuottajana, muusikkona ja äänittäjänä aikaisemmin muun muassa Arpan, J. Karjalaisen ja Ursus Factoryn tuotannoissa.

Lyyti somessa:
InstagramFacebook

Lisätiedot ja haastattelut:
Meri Timgren
meri.timgren@umusic.com
+358 50 5455770

Keikkamyynti:
Henri Tuunanen / Alt Agency
henri@altagency.fi
+ 358 50 4937465

Takaisin uutisiin

Uutisia

VUODEN YHTYE KUUMAA: UUSI ALBUMI HYVIKSET JA PAHIKSET ULKONA NYT

KUUMAAN ENNÄTYKSELLINEN ALKUVUOSI HUIPENTUU ALBUMIIN, JOKA ON RIKKONUT PLATINARAJAN JO ENNEN JULKAISUAAN Kulunut vuosi on ollut KUUMAAlle käänteentekevä: Uuden Musiikin Kilpailu,…

VIIKATE OTTAA ASKELEEN

Viikate, tuo mollivoittoisen rautalankametallin sanansaattaja, on julkaissut neljännentoista albuminsa ”Askel”. Samalla julkaistiin myös Medialouhoksen Jouni Kallion ohjaama musiikkivideo albumiraitaan ”Kuin…

STUDIO KILLERS HURMAA UUDELLA SINGLELLÄ

Globaaliksi hitiksi kasvanut Jenny on kerännyt TikTokissa huimat 12 miljardia näyttökertaa Virtuaalinen elektropopyhtye Studio Killers on juuri julkaissut uuden singlen…