LANA DEL REYN YHDEKSÄS ALBUMI ON NYT JULKAISTU

Sukupolvemme kiehtovimpiin ja lahjakkaimpiin artisteihin lukeutuva Lana Del Rey on juuri julkaissut odotetun yhdeksännen studioalbuminsa Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd. Yhteensä 16 kappaleesta ja 77 minuutista koostuvalta kokonaisuudelta saatiin etukäteen albumin nimibiisi sekä kehutut singlet The Grants ja A&W.

Lana Del Rey on tuottanut albumin yhdessä muun muassa aikaisemmilta levyiltä tuttujen Drew Ericksonin, Zach Dawesin ja moninkertaisen Grammy-voittaja Jack Antonoffin kanssa. Artistivieraina levyllä kuullaan esimerkiksi vuoden albumin Grammyn viime vuonna napannut Jon Batiste, amerikkalainen rock-yhtye Bleachers sekä rap-artisti Tommy Genesis.

Del Rey palkittiin muutama viikko sitten Billboardin Women In Music -gaalassa kategoriassa Visionary Award. Historian ensimmäistä kertaa jaettu palkinto antaa tunnustusta Del Reyn 14-vuotiselle uralle, jonka aikana hänen julkaisemat yhdeksän albumia ovat uhmanneet genreä määritelleitä sääntöjä ja odotuksia. Artistia kuultiin viime vuoden lopussa Taylor Swiftin lukuisia ennätyksiä rikkoneella Midnights-albumilla. Kaksikon yhdessä tekemä kappale Snow On The Beach keräsi ensimmäisenä päivänä yli 15 miljoonaa kuuntelukertaa pelkästään Spotifyssa. Se rikkoi musiikkipalvelun ennätyksen striimatuimpana naisartistien yhteisbiisinä avauspäivänään. Single nousi Billboard Hot 100 -listan neljänneksi, mikä on Del Reyn uran korkein sijoitus kyseisellä listalla.

Kuusinkertainen Grammy-ehdokas Lana Del Rey on ihastuttanut kriitikot ja fanit elokuvallisella, melankolisella ja glamourintäyteisellä musiikillaan, joka nojaa 1950- ja 60-lukujen americanaan. Hän teki globaalin läpimurtonsa vuonna 2012 julkaistuaan kakkosalbuminsa Born To Die. Suomessa viisinkertaista platinaa myynyt levy oli julkaisuvuotensa viidenneksi myydyin albumi globaalisti ja se sisälsi muun muassa hitit Video Games, Born To Die ja Summertime Sadness.

Albumia seurannut Paradise-EP (2023) toi artistille hänen ensimmäiset Grammy-ehdokkuudet ja kolmosalbumi Ultraviolence (2014) toi ensimmäisen listaykkösen Yhdysvalloissa. Sittemmin Del Rey on julkaissut albumit Honeymoon (2015), Lust For Life (2017), Norman Fucking Rockwell! (2019), Chemtrails over the Country Club (2021) ja Blue Banisters (2021). 37-vuotiaan yhdysvaltalaisartistin kuusi ensimmäistä albumia ovat ylittäneet Suomessa vähintäänkin kultarajan. Lana Del Rey on nähty Suomessa viimeksi Flow Festivalin pääesiintyjänä vuonna 2017.

Lana Del Rey somessa:
Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Voit ladata artistin pressikuvat tästä.

Photo credit: Neil Krug

Takaisin uutisiin

Uutisia

HYVÄSTI SLIM SHADY – EMINEMIN ODOTETTU ALBUMI NYT ULKONA

Hiphopin supertähden provokatiivisella albumilla heitetään hyvästit Slim Shadylle Hittisingle Houdini on ylittänyt Suomessa kultarajan ja noussut radiolistan seitsemänneksi Rap-ikoni Eminem…

POP-KUNINGATAR KATY PERRY TEKEE PALUUN

Tänään julkaistu “Woman’s World” tarjoaa ensikosketuksen syksyllä julkaistavaan tanssipop-albumiin Globaali supertähti Katy Perry aloittaa uuden jännittävän aikakauden juuri julkaistulla singlellään Woman’s World.…

EMINEMILTÄ UUSI ALBUMI 12. HEINÄKUUTA

Hiphopin supertähden odotettu albumi julkaistaan 12. heinäkuuta – Toinen single ulkona nyt Rap-ikoni Eminem ja hänen sadistinen Slim Shady -alter…