VIIKATE OTTAA ASKELEEN

Viikate, tuo mollivoittoisen rautalankametallin sanansaattaja, on julkaissut neljännentoista albuminsa ”Askel”. Samalla julkaistiin myös Medialouhoksen Jouni Kallion ohjaama musiikkivideo albumiraitaan ”Kuin aaveet”.

Solisti Kaarle Viikate tavoitettiin kommentoimaan uutta albumia: ”Askel -albumin tekoprosessi on kenties tunnekarusellivoittoisin Viikatteen historiassa. Simon poisjäänti oli jopa lamaannuttava uutinen, mutta lopputulosta kuunnellessa asiat hoituivat vähintäänkin kiitettävällä tavalla. Tuottaja Aaltonen tuumaili osan kappaleiden kanssa, että tuliko niistä liian hyviä Viikatteen käyttöön. Päätimme ottaa riskin. Ja sitä riskiä saadaan lunastaa mahtavasti heti julkaisupäivänä, kun ”Askel has no boundaries” -kiertue starttaa Turusta. Paljon on uutta mutta paljon on vanhaakin. Huh huh! Keikoilla nähdään!”

Uusi albumi kirvoitti kehuvan arvion Soundin toimittajalta: ”Jo ensimmäinen läpikuuntelu jätti hyvän maun suuhun ja joka kuuntelukierroksella pintaan nousee uusia vivahteita ja sävyjä, jotka vahvistavat hyvää ensivaikutelmaa entisestään.” (****)

“Askel”-albumilta julkaistiin etukäteen kaksi singleä. Ensimmäisen singlen ”Kavaljeeri” kiihkeä pulssi sykki suomalaisilla rockradioaalloilla viime kesän, ja kakkossingle ”Älä pelkää pimeää” kannusti kulkemaan tuntemattomia teitä rotsi auki ja kaulukset taivaissa. Albumin jullkaisupäivänä yhtye käynnistää kevätkiertueensa Turusta. Viikate nähdään pitkästä aikaa myös Virossa keikoilla, kun bändi nousee lavalle 14.4. Tartossa ja 15.4. Tallinnassa yhdessä Kosmikudin kanssa.

Yhtyeen edellinen albumijulkaisu oli ”Rillumarei!” vuodelta 2020.

www.viikate.com
www.instagram.com/viikateofficial

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Universal Music / Tuula Salminen
Puh. 040-9011266 / tuula.salminen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

F JA 30 MUUTA TUNNETTUA KASVOA OTTAVAT KANTAA SUOMIRÄPIN SEKSISMIIN

Taas mennään -musiikkivideolla joukko tunnettuja henkilöitä ilmaisee kantansa suomiräpissä ilmentyvää seksismiä vastaan – Katso vakuuttava musiikkivideo täältä! Emma-palkittu artisti F julkaisi tänään…

HENE JÄÄSALO JULKAISI TOISEN SINGLENSÄ

Universal Musicille levyttävä Hene Jääsalo on julkaissut tänään toisen soolosinglensä Päiväuni. Biisi kertoo uupumuksen maustamasta arjesta ja on artistin itsensä…

NELINKERTAISTA PLATINAA ALBUMILLAAN STRIIMANNUT KUUMAA ON JULKAISSUT UUDEN SINGLEN

Tuore single Satama on tyyliltään yhtyeelle tyypillinen: suuri, tunnistettava melodia ja tarttuva teksti – ripauksella jotain uutta. Solisti Johannes Brotherus…