YLISTETTY BOYGENIUS JULKAISI DEBYYTTILEVYNSÄ

Yhdysvaltalaisten indierock-artistien Phoebe Bridgersin, Julien Bakerin ja Lucy Dacusin muodostama boygenius on juuri julkaissut odotetun debyyttialbuminsa the record. 12 kappaletta sisältävä albumi on yhtyeen itse kirjoittama ja tuottama. Kesällä 2020 aloitettu kokonaisuus tehtiin valmiiksi Shangri-La -studiossa Malibussa viime vuoden tammikuussa.

Kriitikoiden ylistämän superkokoonpanon uutta musiikkia odotettiin pitkään ja tammikuussa odotus palkittiin, kun debyyttilevyn kolme ensimmäistä singleä julkaistiin. Kukin jäsen oli kirjoittanut itsekseen yhden kappaleista ($20 = Baker, Emily I’m Sorry = Bridgers, True Blue = Dacus), mutta albumikokonaisuudella päästään nauttimaan kolmikon syvemmästä yhteistyöstä. Albumin yhteydessä on julkaistu kolmesta musiikkivideosta koostuva the film, jonka on ohjannut amerikkalaisnäyttelijä-ohjaaja Kristen Stewart.

Sukupolvensa kiehtovimpiin laulaja-lauluntekijöihin lukeutuvat Bridgers, Baker ja Dacus julkaisivat boygenius-yhtyeenä omaa nimeä kantavan debyytti-EP:nsä syksyllä 2018. Kokonaisuus tehtiin lähes kokonaan naisvoimin. Yhtyeen itse kirjoittama, säveltämä, tuottama ja äänittämä EP nimettiin muun muassa NME:n vuoden parhaimpien albumien listalle. EP:n jälkeen kukin jäsen keskittyi menestyviin soolouriinsa saaden Grammy-ehdokkuuksia, korkean profiilin yhteistöitä ja kollegojensa kunnioitusta. Vuonna 2020 bändi julkaisi kourallisen demoja EP:n äänityssessioista kerätäkseen rahaa kotikaupunkiensa hyväntekeväisyysjärjestöille.

Boygenius on saavuttanut 2,9 miljoonaa kuukausittaista kuuntelijaa Spotifyssa. Trio esiintyy ensi kuussa odotetulla keikalla Coachellassa, jota seuraa kiireinen keikkakesä.

boygenius somessa:
Instagram / Facebook / Twitter

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Yhtyeen pressikuvat voi ladata tästä.

Takaisin uutisiin

Uutisia

BILLIE EILISH LYÖ KOVAA JA PEHMEÄSTI UUDELLA ALBUMILLAAN

Vuoden odotetuimpiin julkaisuihin lukeutuva HIT ME HARD AND SOFT -albumi kerää ylistystä medialta “Forget Taylor and Beyoncé, this is the…

LYYTI AVAA UUDEN ALBUMIKAAREN UNENOMAISELLA KESÄANTHEMILLA

Modernia ja lyyristä popmusiikkia tekevän Lyytin kaltaista ei ole toista. Johanna Kustannukselle vuonna 2022 kiinnitetty Lyyti on lyhyessä ajassa hurmannut niin yleisöt kuin kriitikot poikkeuksellisella pop-musiikillaan. Viime vuonna julkaistu…

SAMU HABERILTA UUSI ENGLANNINKIELINEN SOOLOSINGLE

Saksan Universal Musicille kiinnitetty Samu Haber julkaisee tulevan albuminsa kolmannen singlen Dancing With A Broken Heart Samu Haber jatkaa menestyksekkäästi kansainvälisillä markkinoilla.…