ELLIE GOULDING TANSSITTAA VIIDENNELLÄ ALBUMILLAAN

Brittitähti Ellie Goulding on juuri julkaissut uransa viidennen albuminsa Higher Than Heaven. Artistille tuttuun tapaan koukuttava kokonaisuus on täynnä tarttuvia pop-hittejä ja euforisia melodioita. Albumi on nykyajan popin aito taidonnäyte, joka vakuuttaa kuuntelijan ylellisellä soundilla ja syvällä bassolla juuri oikeissa paikoissa. Albumia on ollut Gouldingin kanssa tekemässä huippunimet Greg Kurstin (Sia, Elton John), Jessia Shatkin (Charli XCX, Years & Years), Koz (Madonna, Dua Lipa) sekä Andrew Wells (Halsey, YUNGBLUD). 

“Kahden viimeisen vuoden aikana studiolla on leijunut käsinkosketeltavan synkkä tunnelma. Uskon, että juurikin sen takia kukaan ei halunnut jäädä vellomaan ihmissuhteisiin ja draamaan musiikkimme puolella. ‘Higher Than Heaven’ saikin siis alkunsa halusta kääntää masentava tunnelma ympäri ja luoda jotain lähes huumavan kaunista. Albumi kertoo intohimoisesta rakkaudesta sen vahvimmassa, lähes epätodellisessa muodossa”, Ellie kuvailee albumiaan.  

Albumilta saatiin viime vuoden heinäkuussa sen ensimmäinen pala pop-täydellisyyttä, kun single Easy Lover ft. Big Sean julkaistiin. Sinkku nousi lukuisten suomalaisradioiden soittolistoille ja pysytteli peräti 17 viikkoa radioiden 20 soitetuimman kappaleen joukosta. Kappale on edelleen radioiden Top 50:ssä. Albumilta on sittemmin saatu maistiaisena muun muassa kappaleet Let It Die ja Like A Saviour. Viimeisenä singlenä albumilta julkaistiin sen fokuskappale By The End Of The Night.  

Ellie Goulding nousi kertaheitolla brittiläisten naisartistien kärkikaartiin julkaistuaan Lights-debyyttialbuminsa 13 vuotta sitten. Kakkosalbumi Halcyon (2012) vakiinnutti Gouldingin aseman kansainvälisten huippuartistien joukossa. Kolmas levy Delirium (2015) oli artistin sen astisen uran popein julkaisu ja se ylsi Yhdysvaltojen albumilistan kolmoseksi. Viimeisin kokonaisuus Brightest Blue (2020) oli tähden ensimmäinen levy lähes viiteen vuoteen ja ylsi lukuisten albumilistojen kärkeen. Poptähden kaikki neljä albumia ovat myyneet platinaa Suomessa. Menestyksekkään uransa aikana Goulding on voittanut kaksi BRIT Award -palkintoa, ansainnut Grammy– ja Golden Globe -ehdokkuudet sekä saavuttanut tuotannollaan maailmanlaajuisesti yli 43 miljardia kuuntelukertaa. Artistilla on yhteensä yli 50 miljoonaa seuraajaa sosiaalisen median kanavissaan.

Suomessakin huippusuosion saavuttanut Goulding myi yli seitsenkertaista platinaa vuonna 2015 julkaistulla hittisinglellään Love Me Like You Do. Kappale myös kohosi parhaimmillaan Suomen radioiden toiseksi soitetuimmaksi kappaleeksi. Goulding on yltänyt Suomessa kymmenellä biisillään yli platinarajan ja neljällä kappaleella yli kultarajan. Brittitähti on nähty esiintymässä Suomessa lukuisia kertoja niin Tavastian klubikeikalla kuin festareilla, kuten Ilosaarirockissa, Ruisrockissa, Provinssissa sekä viime kesänä Espoon ja Kokkolan viinijuhlilla.

Vaikuttavan musiikkiuransa ohella Goulding on ollut vuosien ajan näkyvä ympäristöaktivisti. Hyväntekeväisyyden ohella artisti käyttää alustojaan hyväksi saadakseen erityisesti nuoria mukaan globaalien ympäristöongelmien vastaisiin toimiin. Vuonna 2017 Goulding palkittiin YK:n New Voices Award -palkinnolla, ja tunnustuksena vakuuttavasta aktiivisuudestaan hänestä tuli YK:n ympäristöasioiden hyväntahdon lähettiläs (Goodwill Ambassador for UN Environment). Aiemmin tänä vuonna brittitähti ansaitsi TIME100 Impact Award -tittelin, ja julkisti aloittavansa myös WWF:n lähettiläsohjelmassa. 

Ellie Goulding somessa:
Instagram / TikTok / Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Voit ladata artistin pressikuvat tästä.

Takaisin uutisiin

Uutisia

BÄMÄ JA PILVI HÄMÄLÄINEN YHDISTIVÄT VOIMANSA

Lopputuloksena kesähitiltä kuulostava Anna rakas (raju hetki) -single, joka tuo Nisa Sorayan klassikon tähän päivään Viime vuonna läpimurron tehnyt BÄMÄ-yhtye…

KOTITEOLLISUUS SUSIRAJALLA

Kotiteollisuuden uusi single Susirajalla on ulkona, albumi saadaan syyskuun lopussa Suomirockin kovimpaan kärkeen kuuluva Kotiteollisuus on julkaissut uuden, ärhäkkään singlen Susirajalla.…

JUHANA HAUKKALALTA TREFFI-ILMOITUS KAPPALEEN MUODOSSA

Juhana Haukkalan uusi single on tanssittava juhannuskappale – Kuuntele viihdyttävä Norppa kivellä täältä! Viime keväänä Universalille kiinnitetty pohjanmaalaisartisti Juhana Haukkala julkaisi tänään tarttuvan…