BESS KÄSKEE, EI KEHOTA: KÄDET YLÖS

Uusi albumi vie tanssilattialle ja mukailee suruprosessin vaiheita

KÄDET YLÖS on striimannut platinaa jo ennen julkaisuaan ja lähentelee tuplaplatinarajaa

Lataa BESSin uudet promokuvat tästä

Huippusuosion kotimaisella popkentällä saavuttanut nelinkertainen Emma-voittaja BESS julkaisi juuri kauan odotetun toisen pitkäsoittonsa KÄDET YLÖS. Uusi albumi kuljettaa kuuntelijansa tanssittavasta hitistä toiseen artistin rouhean soundin saattelemana. Levy on ollut tekeillä useamman vuoden, sillä tekoprosessi alkoi lähes heti BESSin marraskuussa 2019 julkaistun debyyttialbumin myötä. Levyä ovat artistin kanssa olleet tekemässä Suomen eturivin biisintekijät ja tuottajat, muun muassa pitkään BESSin kanssa yhteistyötä tehnyt Antti “Nopsajalka” Hakala, vastikään kahdella Emma-pystillä palkittu Jonas Olsson sekä palkittu lauluntekijä Vilma Alina. Parhaillaan Antti Tuiskun kanssa MAYHEM-areenakiertueella ympäri Suomen keikkaileva BESS kertoo levystä näin:

Näihi vuosiin on mahtunu paljon kaikenlaisii jaksoja ja se kuuluu myös levyllä. Levyn teema mukailee suruprosessin vaiheita. Prosessin jokanen vaihe on ollu väistämätön ja tärkee. Ilman pimeyttä ei oo valoo. Ilman loppuu ei oo uutta alkuu. Oon sydämestäni kiitollinen porukalle, jonka kaa ollaa kirjotettu näit. Täst tuli hieno ja monipuolinen baby – give it a good life. Kädet ylös honey nyt voit antautuu elämän vietäväks!

KÄDET YLÖS on jo ennen julkaisuaan saavuttanut platinastatuksen, sillä albumin jo julkaistuja singlejä on kuunneltu suoratoistopalveluissa yli 32 miljoonaa kertaa jo ennakkoon. Platinaraja on 20 miljoonaa striimiä, joten levy lähentelee jo tuplaplatinarajaa. Albumilla on 14 kappaletta, joista 8 on uusia ja entuudestaan albumilta on julkaistu kuusi singleä: Ram pam pam, Rakastan en rakasta, Valoo,  Lähtee käsistä, Aja sekä Sammumaton, joka komeilee parhaillaan myös Suomen virallisen radiolistan sijalla 3.

Viimeistään UMK-kilpailun ja Ram pam pam -megahitin myötä koko kansan hurmannut helsinkiläinen artisti ja pop-tähti BESS debytoi jo vuonna 2017. Elektronista musiikkia ja housea pop-musiikissaan yhdistelevä artisti tunnetaan erityisesti rouheasta laulusoundistaan, lukuisista multiplatinaa, platinaa tai kultaa striimanneista hiteistään sekä hurmoksellisesta keikkasuosiostaan. Tämän vuoden Emma Gaalassa BESS keräsi eniten ehdokkuuksia ja oli myös gaalaillan voitokkain neljällä Emmalla: Vuoden artisti, Vuoden pop, Vuoden striimatuin biisi (Ram pam pam) ja Vuoden biisi (Ram pam pam). Ram pam pam oli vuoden 2022 kuunnelluin kappale Suomessa sekä soitetuin kappale radioissa. Kappale rikkoi myös Suomen kaikkien aikojen radioennätyksen, ollen yhtäjaksoisesti radiolistan ykkösenä 19 viikkoa putkeen. BESS on neljän Emma-pystin lisäksi palkittu myös Iskelmä Gaalassa Vuoden naisartistina ja Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden läpimurto -tunnustuksella. Ahkerasti keikkaileva BESS juhlii levyjulkkareita kahdessa osassa: 21.6. artisti nousee Allas Sea Poolin lavalle ja syyskuun lopulla artisti valloittaa legendaarisen Tavastian.

BESS somessa:
Instagram / FacebookTikTok

Lisätiedot ja haastattelut:
Veera Hjerppe
veera.hjerppe@umusic.com
+358 50 461 9818

Keikkamyynti:
Elsa De Campos
elsa.decampos@livenation.fi
+358 40 189 1174

KEVÄÄN JA KESÄN KEIKAT 2023:

14.04. Olvi Areena, Kuopio – Antti Tuisku Mayhem-tour
15.04. Lahti Halli, Lahti – Antti Tuisku Mayhem-tour
21.04. Seinäjoki Areena, Seinäjoki – Antti Tuisku Mayhem-tour
22.04. Gatorade Center, Turku – Antti Tuisku Mayhem-tour
28.04. Ouluhalli, Oulu – Antti Tuisku Mayhem-tour
29.04. Lappi Areena, Rovaniemi – Antti Tuisku Mayhem-tour
05.05. Jäähalli, Helsinki – Antti Tuisku Mayhem-tour
06.05. Jäähalli, Helsinki – Antti Tuisku Mayhem-tour
03.06. TBA
09.06. Soundfest, Lahti
09.06. Saaristo Open, Kaarina
10.06. St. Olaf Summerfestival, Savonlinna
16.06. Sun Pampas, Ylivieska
17.06. Untorock, Utajärvi
21.06. Allas Sea Pool, Helsinki (-S/K18-)
22.06. RMJ, Rauma
23.06. Himos Juhannus, Jämsä
24.06. Tahko Juhannus, Nilsiä
30.06. Provinssi, Seinäjoki
02.07. Yksityistilaisuus, Kuopio
05.07. Viinijuhlat, Kuopio
07.07. Rantajamit, Lohja
08.07. TBA
09.07. Ruisrock, Turku
12.07. Krapin Pajan Puistokonsertti, Tuusula
13.07. TBA
14.07. Mansikkakarnevaalit, Suonenjoki
14.07. Ilosaarirock, Joensuu
15.07. Suomipop Festivaali, Oulu
19.07. TBA
20.07. Tammerfest, Tampere
21.07. Tikkurila Festivaali, Vantaa
22.07. Runnirock, Iisalmi
27.07. Loviisan Asuntomessut
28.07. Qstock, Oulu
29.07. Työväen Musiikkijuhla, Valkeakoski
04.08. TBA
04.-05.08. Satama Open Air, Kemi 
11.-12.08. Simerock, Rovaniemi
18.08. Tapiola Festivaali, Espoo
19.08. Kapakanmäki, Tuulos
25.08. Red Carpet Film Festival, Hyvinkää
26.08. Venetsialaiset, Kokkola
30.08. Mummotunneli, Helsinki (soolo w/ Sallad band)

Takaisin uutisiin

Uutisia

SINI YASEMINILTA UUSI ALBUMI: VIIMEINEN JOKA RIKKOI MUT

SINI YASEMINin järjestyksessään kolmannen albumin teema on kamppailu ennen itsensä löytämistä ja rakastetuksi tulemista. Albumi on kasvutarina, joka kuljettaa kuulijan…

VAIKUTTAVA DEBYYTTIALBUMI ARTISTITULOKAS M.A:LTA

M.A lunastaa odotukset debyyttialbumillaan Liminaalitila Kotimaisen rap-kentän kiinnostavimpiin tulokkaisiin lukeutuva M.A on juuri julkaissut debyyttialbuminsa Liminaalitila. Vaikuttavalla 10 kappaletta sisältävällä…

ARE, REKAMI JA JOOSU J ASTELEVAT KORIPALLOKENTILLE UUDELLE KAPPALEELLAAN

Koko illan -kappale on omistettu Jyväskylä Basketball Academylle Are ja Rekami ovat julkaisseet tänään uuden kappaleen Koko illan, jolla vierailee…